Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Sofia tog studenten i somras och hon tycker att det känns bra att få jobba med hundarna. Hon har själv en jack russel parson hemma. Foto: Stina Johansson.

”Min dröm är att bli hundvårdare”

Ur Tema Arbete (Daglig verksamhet) i Föräldrakraft nr 5, 2014.

Vi gläntar på dörren in till en av Frösundas dagliga verksamheter i Täby och låter djurvännen Elenor Olsson bjuda på en rundvandring. Med stort engagemang berättar hon om sin arbetsplats som hon stortrivs med.


Publicerad: 2014-10-05

Det är hejdlöst kul att springa med racerunning-cyklar, lovar (från vänster) Margareta Spång, Connie Hansen, Nina Lundberg och Kathleen Persson.

Racerunning lockar många på Fokus Hjälpmedel

Fokus Hjälpmedel drog igång i Västerås på onsdagen med många intressanta utställare på plats. Ett av dragplåstren var projektet RaceRunning Sweden.


Publicerad: 2014-10-16

Utgivningsdag för Föräldrakraft nr 5, 2014 är 9 oktober.

Föräldrakraft nr 5 ute denna vecka

Denna vecka utkommer Föräldrakraft nr 5, 2014 med 84 sidor med teman om bland annat it-hjälpmedel, psykisk hälsa och arbetsmarknad.


Publicerad: 2014-10-07

fk1405_sidcollage900_inears2.jpg

Lyssna på Föräldrakraft nr 5, 2014

Idag släpps ljudversionen av Föräldrakraft nr 5, 2014 som utkom som papperstidning i oktober. Här nedan finns länkar till artiklarna i det nya numret.


Publicerad: 2014-10-18

Handikappförbunden besvikna på budgetförslaget

Nu stormar både funktionshinderrörelsen och omsorgsbranschen mot regeringens budgetproposition för 2015. Regeringen anklagas för löftesbrott när man inte höjer statsbidragen för funktionshinderorganisationer.


Publicerad: 2014-10-23

Finansminister Magdalena Andersson.

Assistansersättningen höjs – bilstödet sänks kraftigt

Många vallöften kommer att ta lång tid att genomföra

Regeringen skyndar långsamt med att förverkliga vallöftena. Jobbsatsningar dröjer. Assistansersättningen höjs något. Bilstödet minskas kraftigt.


Publicerad: 2014-10-23

Två rapporter - med motsatta budskap. ISF tonar ned problemen för personer som får assistansen indragen medan Stil anser att effekterna är förödande.

Nytt krig om assistans

"Förödande för individen" enligt Stil men ISF tonar ned problemen

Idag har ett häftigt ordkrig utbrutit, om hur allvarligt det är med indragningar av personlig assistans.
Nästan 300 personer får sin assistans indragen varje år – men det tycks inte bekymra ISF som betonar att de flesta får andra stöd istället.
En annan färsk rapport från Stil beskriver situationen som ”förödande för individen”.


Publicerad: 2014-10-30

- Vi gör en gemensam ansträngning för att sprida aktuell kunskap så att fler barn och vuxna med adhd ska få stödinsatser och behandling som gör att deras vardag fungerar bättre, säger Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm.

Myndigheter vill satsa mer på kunskap än läkemedel vid adhd

Ett nytt samlat kunskapsstöd om adhd lanseras av Socialstyrelsen och fyra andra myndigheter idag. Ett syfte är att tidigt göra pedagogiska och psykosociala insatser innan man erbjuder läkemedelsbehandling.


Publicerad: 2014-10-28

Protest mot nya fall av fastspänning i skolan

Autism- & Aspergerförbundet protesterar mot Skolinspektionens syn på fastspänning.
I en skrivelse till inspektionen säger förbundet att det är oacceptabelt och olagligt att spänna fast en elev vid sin stol i skolan.


Publicerad: 2014-10-08

132