Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

RBU gör tummen upp för Försäkringskassan nya löften

– Vi välkomnar Försäkringskassans arbete för en enklare vardag.
Det säger Henrik Petrén, generalsekreterare för Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU.


Publicerad: 2015-02-17

Jörgen Lundälv: I min granskning av kränkningar fann jag att välutbildade läkare, sjuksköterskor, socialarbetare, poliser, lärare och präster använde de nya medierna i tjänsten på ett otillbörligt och kränkande sätt.

Så kan vi förebygga näthat och vår tids samhällstroll

DEBATT. Välutbildade yrkesföreträdare inom vård, socialtjänst, skola och flera andra områden kränker varandra på bloggar och twitter.
Det skriver Jörgen Lundälv, docent i socialt arbete vid Göteborgs universitet och docent i trafikmedicin vid Umeå universitet i denna debattartikel.


Publicerad: 2015-02-22

Maria Nilsson, projektledare på Svenska mässan, vill locka fler till mässan.

”Leva & Fungera ska vara en livsstilsmässa”

I april är det dags för Sveriges största hjälpmedelsmässa Leva och Fungera att öppna portarna igen. Detta år vill Maria Nilsson, projektledare på Svenska Mässan, att det blir en riktig livsstilsmässa och hon lägger största fokus på ordet ”Leva”.


Publicerad: 2015-01-26

GIL laddar för en ny kampanj på årets Leva & Fungera, berättar Anders Westgerd, verksamhetsledare. Foto: Caroline Bräutigam

Vill väcka lusten till att tala om tabun

För två år sedan lanserade de CP-ölen på Leva & Fungera. Nu laddar GIL upp med en ny kampanj inför årets mässa. – Även denna gång kommer vi beröra ett tabubelagt ämne, säger Anders Westgerd, verksamhetsledare på GIL.
Publicerad: 2015-01-23

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic vill bjuda in till partssamtal med skola och näringsliv. Foto: Linnea Bengtsson

”Skapa bättre nätverk mellan gymnasiet och näringsliv”

Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister, vill föra samtal över gränserna för att hjälpa alla elever att få bättre möjlighet till arbete efter gymnasiet. Hon vill även se över hur man kan bygga nätverk mellan näringslivet och gymnasiesärskolan. På måndagen besökte hon Angeredsgymnasiet.


Publicerad: 2015-02-24

Cecilia Brusewitz är en av medarbetarna på Riksförbundet Attention som kommer att prata om att vara förälder till barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Foto: Linnea Bengtsson.

Varför är det så svårt att få stöd när funktionsnedsättningen är dold?

Varför är det så svårt att få stöd när funktionsnedsättningen är dold? Det är en av de frågor som är aktuella på Anhörigriksdagen i Varberg 5-6 maj 2015.
Årets upplaga av ”riksdagen” rymmer många spännande föreläsningar. Hela programmet är ännu inte klart men här tipsar vi om några inslag som är spikade.


Publicerad: 2015-02-19

Ett unikt projekt gör orienteringstävlingen O-ringen tillgänglig för alla.

Klart att alla ska orientera!

O-ringen visar vägen i Borås i sommar

LEVA & FUNGERA. Sveriges största orienteringsäventyr blir tillgängligt för alla. O-ringen storsatsar och skapar tävlingen Flex-O, så att även den som behöver kognitivt stöd har alla möjligheter att orientera på sina villkor. På Leva & Fungera finns de på plats för att berätta mer.


Publicerad: 2015-02-20

kanjaglevasomandra_ivo700.jpg

Gruppbostäder brister i jämlika levnadsvillkor

En tredjedel av Sveriges gruppbostäder är samlokaliserade med andra verksamheter, som till exempel boende för äldre och verksamhet med inriktning mot demenssjukdom. Det gynnar inte jämlika levnadsvillkor, menar IVO, Inspektionen för vård och omsorg, i en ny rapport.


Publicerad: 2015-02-09

Elaine Johansson tillsammans med dottern Pia som har flerfunktionshinder. Foto: Anna Pella.

”Hög tid att inkludera personer med utländsk bakgrund”

Funktionshinderrörelsen måste bli bättre på att arbeta med inkludering av personer med utländsk bakgrund. Det menar Elaine Johansson, ordförande för HSO Västra Götaland. Under Leva & Fungera vill hon sätta igång diskussionen om integration inom rörelsen.


Publicerad: 2015-03-05

134