Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Tommy Lignell tränar hårt för att utvecklas. Hans stora mål är EM 2016 och VM 2018. Foto: Linnea Bengtsson.

Zlatan tog Tommy och hans lag till Brasilien

Intervju ur Föräldrakraft nr 1, 2015.

Från Botkyrka till Brasilien. Tack vare Zlatans sponsring fick Tommy Lignell uppleva fotbolls-VM tillsammans med ”Det okända landslaget”. – Det är skitkul med uppmärksamheten. Nu tror jag att fler vill försöka komma med i landslaget, säger Tommy.


Publicerad: 2015-01-12

Foto 1: Privat, Foto 2: Anna Pella.

Nu får Dennis en rikare fritid

Ur Tema Habilitering i Föräldrakraft nr 1, 2015.

Under större delen av uppväxten har Dennis och hans mamma försökt hitta roliga fritidsaktiviteter som passar honom. Men i hemtrakten runt Västervik är utbudet snålt. När Kalmar läns landsting nu öppnar en utlåningsverksamhet för fritidshjälpmedel öppnas nya möjligheter för en rikare fritid.


Publicerad: 2015-01-12

Maria Blad, Katarina Harström och Birgitta Olofsson, samtalsledare från Bräcke diakonis projekt ”Delaktighet och Stöd” vill sätta ljus på anhörigsituationen när barnet blir vuxet. Foto: Anna Pella.

De vill synliggöra de osynliga

Ur Ny artikelserie Psykisk hälsa i Föräldrakraft nr 1, 2015.

Att man som förälder inte får lägga sig i, men ändå måste finnas där när stödet från samhället inte räcker till, är en ironisk paradox för många föräldrar till vuxna barn. Bräcke diakonis treåriga Arvsfondsprojekt ”Delaktighet och Stöd” handlar om att sätta ljus på denna annorlunda anhörigsituation.


Publicerad: 2015-01-09

Adam fastnade med permobilen mellan vagn och perrong

Ur Tema Kollo & resor i Föräldrakraft nr 1, 2015.

Det är lättare att åka tåg med SJ än med pendeln till Stockholm, tycker Adam Danielson. En gång höll det på att gå illa för honom, när permobilen fastnade mellan vagn och perrong.


Publicerad: 2015-01-09

Foto: Stina Johansson.

Visste du detta om daglig verksamhet?

Ur Tema Arbete (Daglig verksamhet) i Föräldrakraft nr 5, 2014.

Daglig verksamhet är den vanligaste insatsen enligt LSS, lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Mer än 30 000 personer deltar i daglig verksamhet.


Publicerad: 2014-10-05

Sofia tog studenten i somras och hon tycker att det känns bra att få jobba med hundarna. Hon har själv en jack russel parson hemma. Foto: Stina Johansson.

”Min dröm är att bli hundvårdare”

Ur Tema Arbete (Daglig verksamhet) i Föräldrakraft nr 5, 2014.

Vi gläntar på dörren in till en av Frösundas dagliga verksamheter i Täby och låter djurvännen Elenor Olsson bjuda på en rundvandring. Med stort engagemang berättar hon om sin arbetsplats som hon stortrivs med.


Publicerad: 2014-10-05

Klara Carlsson. Foto: Valter Bengtsson.

”Det är en stor fördel att vara bra på andra saker”

Ur Tema Arbete i Föräldrakraft nr 5, 2014.

För Klara Carlsson betyder funktionsskillnader fördelar. En person med Aspergers syndrom kan ha ett annorlunda perspektiv, som löser problem som alla andra har misslyckats knäcka.


Publicerad: 2014-10-05

Fredrik Larsson. Foto: Stina Johansson.

Läs och hör vilket scoop!

Ur Tema Arbete (Daglig verksamhet) i Föräldrakraft nr 5, 2014.

Läs och hör i Umeå firar i dagarna tio års jubileum. Här får vi följa med till ett medielandskap där teknik och humor står i centrum.


Publicerad: 2014-10-05

Jonas Wik.

”Allt vände när jag fick vara den jag är”

Ur Tema Arbete i Föräldrakraft nr 5, 2014.

”Här fick jag första gången frågan vad jag ville göra, mer än det jag borde göra. Jag sa rakt ut: Jag vill berätta och dela med mig av min historia.” Så beskriver Jonas Wik det som hände när han fick chansen att arbeta inom Fyris i Uppsala.


Publicerad: 2014-10-05

141