Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

379 personer hade anmält sig till konferensen för personer med flerfunktionsnedsättning och deras anhöriga och omgivning.

”Varje individ har rätt att identifiera sig själv”

Ann Heberlein, Jenny Wilder, Mats Granlund och Elaine Johansson var några av talarna när konferensen Livets möjligheter gick av stapeln i början av mars.


Publicerad: 2014-03-19

Det har uppstått missförstånd kring tidpunkten för införandet, säger Therese Karlberg på Försäkringskassan.

Assistansföretag kan andas ut – ett tag till

Övergången till efterskottsbetalning skjuts framåt i tiden

Försäkringskassan kommer med nytt besked om assistansersättning. Förskottsbetalningar ska stoppas – men inte så snabbt som i september.
– Det har tyvärr uppstått missförstånd kring tidpunkten för införandet, och vi ber om ursäkt om vi inte varit tillräckligt tydliga kring detta, säger Therese Karlberg på Försäkringskassan.


Publicerad: 2014-03-07

ljudtidning02_2.jpg

Lyssna på Föräldrakraft nr 2, 2014

Idag släpps ljudversionen av aprilnumret – Föräldrakraft nr 2, 2014. Papperstidningen når prenumeranterna via posten runt den 27 mars men den inlästa versionen finns alltså att hämta hem till datorn eller mobilen redan idag.


Publicerad: 2014-03-21

Erik Ullenhag (FP) har länge varit under hård press från funktionshinderrörelsen att presentera en lagändring mot bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar.

På måndag släpper han förslaget till ny diskrimineringslag

Blir det jubel – eller en besvikelse? På måndagen, den 3 mars, avslöjar regeringen innehållet i den utlovade skärpningen av diskrimineringslagen. Klockan 10 håller integrationsminister Erik Ullenhag presskonferens.


Publicerad: 2014-03-02

Helene Ripa och Zebastian Modin tog var sin medalj under måndagen.

Svensk succéstart i Sotji

Paralympics är större än någonsin – och det går bra för Sverige. På måndagen tog Helene Ripa det första blågula guldet i ett Paralympiskt vinterspel sedan 1994.


Publicerad: 2014-03-10

Harald Strand: Att sörja för person har alltid varit viktigast för unga vuxna. Här finns betydligt fler fall av avslöjad vanvård än de få fall av förskingring Uppdrag Granskning räknade upp.

Uppdrag Granskning missar de största problemen med god manskap

Debattartikel: SVT förstärker felaktig bild av att det bara handlar om ekonomi

Debattartikel: Uppdrag Granskning förstärker bilden av att god manskap bara handlar om att sköta ekonomin. Att ”bevaka rätt” och ”sörja för personen” är dock viktigare. Här finns betydligt fler fall av vanvård. Utan föräldrar och anhöriga skulle hela systemet haverera, skriver Harald Strand.


Publicerad: 2014-02-28

Ingela Jönsson.

Ett genomskinligt liv

Gästkrönika av Ingela Jönsson

Snälla, ge mig mitt privatliv tillbaka. Så tänker jag ibland, när jag känner mig alltför invaderad av hjälpande och stödjande myndighetspersoner. Inget ont om dem – jag är oändligt tacksam för det stöd jag får, skriver Ingela Jönsson, gästkrönikör.


Publicerad: 2014-02-28

Regeringen granskar hur kommunerna sköter LSS

Regeringen vill granska hur kommunerna sköter LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
– Det är viktigt att de insatser som beviljas enligt LSS ges på ett rättssäkert och likvärdigt sätt, säger Maria Larsson, barn- och äldreminister.


Publicerad: 2014-01-09

Skolappar.

Appar för undervisning

Vill du använda mer appar i undervisningen? Grattis, då har du en spännande resa framför dig. Det finns många appar som är riktigt bra, och dina behov kan styra utvecklingen.


Publicerad: 2014-01-10

170