Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Drömmen om en human värld

Sören Olssons krönika ur Föräldrakraft nr 1, 2014.

Jag vill bilda ett nytt politiskt parti. I år är det valår i Sverige. När jag tänker på hur vår värld har utvecklats under de senaste åren så tycker jag allt oftare att det saknas ett politiskt alternativ utanför de ordinarie partigränserna.


Publicerad: 2013-12-17

Trine Nyberg. Foto: Anna Pella.

Vad kan du göra för en utvakad mamma eller en söndersorgsen pappa?

Du missar väl inte Trine Nybergs blogg här på Föräldrakrafts webbplats? Sedan starten i november har Trine fått många läsare av blogginläggen som skildrar livet som mamma till en dotter med särskilda behov.


Publicerad: 2013-12-19

”Du skyddar din tonåring om du pratar om sex”

Ur Tema NPF i Föräldrakraft nr 1, 2014.

Isabelle Hénault är sexologen som vigt sitt liv åt att hjälpa ungdomar inom autismspektrum att hitta en hälsosam sexualitet. Nyligen besökte hon Sverige för att uppmuntra föräldrar och professionella att våga prata om sex, både i skyddande och självstärkande syfte.


Publicerad: 2014-01-08

Regeringen granskar hur kommunerna sköter LSS

Regeringen vill granska hur kommunerna sköter LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
– Det är viktigt att de insatser som beviljas enligt LSS ges på ett rättssäkert och likvärdigt sätt, säger Maria Larsson, barn- och äldreminister.


Publicerad: 2014-01-09

Måns Möller. Foto: Linnea Bengtsson.

Måns Möller skämtar så att publiken gråter

Han är ekonomen som sadlade om till framgångsrik komiker. Förortskillen som etablerade sig i innerstaden. Måns Möller väjer inte en tum när det gäller att följa sitt hjärtas röst och inte heller för att kämpa för sin son.


Publicerad: 2014-01-10

Skolappar.

Appar för undervisning

Vill du använda mer appar i undervisningen? Grattis, då har du en spännande resa framför dig. Det finns många appar som är riktigt bra, och dina behov kan styra utvecklingen.


Publicerad: 2014-01-10

Skolappar.

Pedagogiska appar

Översikt ur Föräldrakraft nr 1, 2014

Översikt ur Föräldrakraft nr 1, 2014


Publicerad: 2014-01-10

Munnen är så intim och därför undviker man den av respekt för personens integritet, men det är missriktad välvilja, menar Isabella Dohlwitz. Foto: Anna Pella.

”Glöm inte munnen!”

Ur Tema Livsstil & hälsa i Föräldrakraft nr 1, 2014.

God munhälsa är en viktig pusselbit för hela välmåendet. Om barnet har svårt att utveckla sin munmotorik behöver föräldrar och omgivning vara extra uppmärksamma, säger tandläkare Isabella Dohlwitz, som också är mamma till en tonåring med flerfunktionsnedsättning.


Publicerad: 2014-01-10

Med musikens hjälp har Linda och Viktor satt ord på sin berättelse och delar med sig av den till andra. ”Musik är viktigt för oss. Det är terapi.” Foto: Anna Pella.

”Vi är stolta över Vincent precis som han är”

Ur Baby- och barnspecialen i Föräldrakraft nr 1, 2014.

”Ingen kan säga vad som händer. Aldrig vet vi vad som kommer ske.” Så sjunger Viktor Johansson om sin son Vincent, 2, som har en cp-skada. Att öppet berätta om sin situation har varit ett sätt att bearbeta det som hänt, och med låten ”Ända sen den dagen” hoppas han och hans fru Linda att andra ska få mod att göra detsamma.


Publicerad: 2014-01-10

178