Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Efter flera år av planering fick Linnéa till slut chans att träna med delfiner. Foto: Privat.

Simma med delfiner

Ur Tema Kollo & resor i Föräldrakraft nr 1, 2014.

Kajsa Mårtensson, mamma och personlig assistent till Linnéa 12 år, ser hellre möjligheter än begränsningar och räds inte att testa alternativa behandlingsmetoder för sin dotter. Magnet-madrasser, reiki healing och nu senast delfinterapi.


Publicerad: 2014-01-10

Foto: Tomas Tirén.

”Sätt inte press på barnen”

Ur Tema Idrott i Föräldrakraft nr 1, 2014.

Från hockeyvärsting till förebild. Tränaren och före detta spelaren Rickard Stolt berättar om sin ADHD-diagnos och vad sporten har betytt för honom.


Publicerad: 2014-01-10

Hur vill de utveckla särskolan? Bertil Östberg (FP), Ibrahim Baylan (S) och professorn Martin Ingvar är tre dragplåster på Särskolans Rikskonferens i Borlänge i maj 2014.

Brist på speciallärare nytt hot mot särskolan

Särskolan står inför en ny utmaning. Bristen på speciallärare som är utbildade för särskolan blir allt större.
När Särskolans rikskonferens i maj samlas i Borlänge hoppas man få besked från politikerna om hur lärarkrisen ska lösas.
Publicerad: 2014-01-10

nyttnummer_700_3.jpg

Ute nu – nytt nummer av Föräldrakraft fullspäckat med tips och råd

Nu har det nya numret av Föräldrakraft (nr 1, 2014) äntligen hamnat i brevlådorna hos prenumeranter runt om i landet. På hundra sidor möter vi många härliga människor som delar med sig av engagemang och tips och råd. Den här gången har vi dock satsat extra mycket på just små barn.


Publicerad: 2014-01-10

Carina Ågren berättar i denna artikel om glädjen av att träffa andra familjer i samma situation.

Äntligen får jag träffa andra familjer i samma situation

Förälder berättar om nystartad förening för en ovanlig diagnos

Äntligen! Efter många års stretande på egen hand har jag nu äntligen fått träffa andra familjer i liknande situation. Familjer som har ett barn som även de fått diagnosen Dravets syndrom.


Publicerad: 2013-12-03

Alexeys muskelsjukdom gör att han behöver hjälp att hosta upp slem och läkare tror att det är livsfarligt för honom att utvisas till Ryssland.

Alexey utvisas på onsdag trots att hans liv är i fara

13-årige Alexey Prosvinikov har spinal muskelatrofi och kom till Sverige för två år sedan för att få hjälp. Den 11 december ska han utvisas till sitt hemland Ryssland trots att hans läkare intygat att det kan innebära livsfara.


Publicerad: 2013-12-05

collagesidor1306a_700.jpg

Nu kan du lyssna på Föräldrakraft nr 6, 2013

Idag släpper vi ljudversionen av vårt decembernummer – Föräldrakraft nr 6, 2013. Papperstidningen når prenumeranterna via posten runt den 5 december men den inlästa versionen finns alltså att hämta hem till datorn eller mobilen redan idag.


Publicerad: 2013-12-06

Beslutet att utvisa 13-årige Alexey Prosvirnikov måste omprövas, kräver Lise Lidbäck, ordförande för Neuroförbundet, i ett öppet brev till Anders Danielsson på Migrationsverket.

”Utvisning är ett brott mot barnkonventionen”

Neuroförbundet kräver att Migrationsverkets chef Anders Danielsson river upp beslutet om utvisning av 13-årige Alexey Prosvirnikov som har den mycket svåra muskelsjukdomen SMA II.
– Beslutet om utvisning bryter mot barnkonventionen och konventionen för mänskliga rättigheter, säger Lise Lidbäck, ordförande för Neuroförbundet.


Publicerad: 2013-12-06

- Vi ser sällan att man räknar till brukarens fördel utan det blir oftast till statens fördel. Hela utredningen är så komplicerad att det är mycket svårt att få en klar bild, säger Pelle Kölhed.

Nya assistansutredningen kan bli en riktig rysare

"Om det här går illa så kommer det att påverka allt"

Oron växer över hur ersättningen för personliga assistans kommer att se ut i framtiden.
Stor oklarhet råder kring den statliga utredning om assistansersättning som snart ska vara klar.
– Om det här går illa så kommer det att påverka allt som har med assistans att göra, säger Pelle Kölhed, ordförande för Personskadeförbundet RTP.


Publicerad: 2013-12-06

179