Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Björn Johnson vill inte ha några "vita fläckar" när det gäller skolornas tillgänglighet för alla elever. Foto: Linnea Bengtsson.

Danderyd först med att kontrollera skolornas tillgänglighet

Danderyd är först ut med att analysera skolornas tillgänglighet i stor skala. I december kör kommunen igång arbetet med hjälp av ett nytt verktyg från SPSM.
– Vi räknar med att alla skolor och förskolor, både kommunala och fristående, kommer att medverka, säger Björn Johnson.


Publicerad: 2013-10-18

Femårsjubileum för Föräldrakrafts mingel i Almedalen blir det den 1 juli 2014. Samma dag anordnar vi debatten "Vägen till arbete". Båda arrangemangen äger rum i Wisby Strand Congress & Event. Foto: Jörgen Borg.

Här ska partierna ge besked om jobben

Debatt i Almedalen den 1 juli 2014

Hur ska arbetsmarknaden blir mer rättvis för personer med funktionsnedsättningar? Snart är det dags att få besked från politikerna inför valet 2014. Redan nu har vi spikat tid och plats för Föräldrakrafts stora debatt ”Vägen till arbete” under politikerveckan i Almedalen nästa sommar.


Publicerad: 2013-10-21

Några bilder från Dysleximässan 2012 i Jönköping. Nu drar det ihop sig igen - på fredag öppnar Dysleximässan i Sollentuna.

Dysleximässa kräver besked om stoppade hjälpmedel

Hur är det att leva med dyslexi? Och hur gör man för att klara skola, jobb och vardagsliv? Svar ges på den årliga Dysleximässan. Där krävs även besked från Skolverket om varför man stoppat hjälpmedel vid nationella prov.


Publicerad: 2013-10-22

Ann-Kristin Sandberg och Cecilia Brusewitz. Foto: Linnea Bengtsson.

Rycker ut till föräldrarnas försvar

Nytt projekt hos Attention ska ge dem "Egen styrka"

”Guud, vad du curlar!” eller ” Har du prövat att sätta gränser?” kan föräldrar till barn med NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, få höra.
Nu rycker Riksförbundet Attention ut till föräldrarnas försvar med det nya projektet ”Egen styrka”.


Publicerad: 2013-10-24

- Vår rektor har lovat ge anpassningar vid de nationella proven, säger Marie Wågnert som däremot inte alls var nöjd med Skolverkets besked på Dysleximässan.

”Elever med dyslexi diskrimineras på nationella prov”

Het debatt på Dysleximässan

– Skandal att elever med dyslexi inte får använda talsyntes på nationella proven!
Marie Wågnert hade rest från Skara med sönerna Sander, 12 år, och Elias, 9 år, för att ta del av Dysleximässans föreläsningar och tips från utställare.


Publicerad: 2013-10-28

Niklas Nilsson och Petra Nylén är heta föreläsare under det gemensamma namnet "Dysse". Foto: Linnea Bengtsson.

Prylar och profiler på Dysleximässan

Niklas Nilsson och Petra Nylén, två unga föreläsare som vet det mesta om dyslexi, var dragplåster på årets upplaga av Dysleximässan. Här bjuder vi på ett axplock av prylar och profiler som satte sin prägel på mässan.


Publicerad: 2013-10-28

Föräldrakraft reder ut hur vårdbidrag och kostnadsersättningar fungerar. Skiss: Anna Pella.

Hur mycket får du i plånboken i år?

Vårdbidrag och merkostnader kan ge 25 olika utfall - Från Tema Ekonomi i nästa nummer av Föräldrakraft

Hur mycket får du i plånboken i år? 16 000 eller 108 000 kr i vårdbidrag – eller inget alls? Vi har räknat ut vad Försäkringskassans olika procentsatser för vårdbidrag och kostnadsersättningar egentligen innebär. Och resultatet ger inte mindre än 25 olika utfall i plånboken.


Publicerad: 2013-10-30

Socialstyrelsen tvekar: Ska barn frågas ut om sina föräldrar?

Omstritt uppdrag från regeringen bekymrar

Socialstyrelsen är bekymrad över regeringsuppdraget att utreda misstänkta problem när det gäller föräldrar som är personliga assistenter till sina barn. – Vi skulle aldrig intervjua andra barn om hur bra deras föräldrar är som föräldrar, säger Anette Richardson, enhetschef på Socialstyrelsen.


Publicerad: 2013-09-11

Anna Dicander.

Så kan föräldrar rusta sig inför beslut om assistans

Vad behöver man veta om föräldraansvar när man ansöker om assistans för sitt barn? Företaget Humana drar igång en ny utbildning för föräldrar som har barn med funktionsnedsättning. En serie föreläsningar finns inom kort på webben.


Publicerad: 2013-09-11

183