Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Carina Ågren berättar i denna artikel om glädjen av att träffa andra familjer i samma situation.

Äntligen får jag träffa andra familjer i samma situation

Förälder berättar om nystartad förening för en ovanlig diagnos

Äntligen! Efter många års stretande på egen hand har jag nu äntligen fått träffa andra familjer i liknande situation. Familjer som har ett barn som även de fått diagnosen Dravets syndrom.


Publicerad: 2013-12-03

Alexeys muskelsjukdom gör att han behöver hjälp att hosta upp slem och läkare tror att det är livsfarligt för honom att utvisas till Ryssland.

Alexey utvisas på onsdag trots att hans liv är i fara

13-årige Alexey Prosvinikov har spinal muskelatrofi och kom till Sverige för två år sedan för att få hjälp. Den 11 december ska han utvisas till sitt hemland Ryssland trots att hans läkare intygat att det kan innebära livsfara.


Publicerad: 2013-12-05

collagesidor1306a_700.jpg

Nu kan du lyssna på Föräldrakraft nr 6, 2013

Idag släpper vi ljudversionen av vårt decembernummer – Föräldrakraft nr 6, 2013. Papperstidningen når prenumeranterna via posten runt den 5 december men den inlästa versionen finns alltså att hämta hem till datorn eller mobilen redan idag.


Publicerad: 2013-12-06

Beslutet att utvisa 13-årige Alexey Prosvirnikov måste omprövas, kräver Lise Lidbäck, ordförande för Neuroförbundet, i ett öppet brev till Anders Danielsson på Migrationsverket.

“Utvisning är ett brott mot barnkonventionen”

Neuroförbundet kräver att Migrationsverkets chef Anders Danielsson river upp beslutet om utvisning av 13-årige Alexey Prosvirnikov som har den mycket svåra muskelsjukdomen SMA II.
– Beslutet om utvisning bryter mot barnkonventionen och konventionen för mänskliga rättigheter, säger Lise Lidbäck, ordförande för Neuroförbundet.


Publicerad: 2013-12-06

David Lega har blivit berörd av rapporterna om utvisningen av Alexey Prosvirnikov. "Jag hoppas besluten kan omprövas", säger han till Föräldrakraft.

David Lega: Jag hoppas utvisningen kan omprövas

– Jag hoppas verkligen att det finns möjlighet att ompröva beslutet.
Det säger David Lega, andre vice ordförande för Kristdemokraterna, i en kommentar till beslutet att utvisa 13-årige Alexey Prosvirnikov som har en svår muskelsjukdom.


Publicerad: 2013-12-06

collagesidor1306a_700.jpg

Ute nu: Tjockt julnummer om ekonomi, skola och juridik!

I det nya numret av Föräldrakraft (nr 6 2013), som damp ner i brevlådorna några veckor före jul, behandlas stora teman som privatekonomi, skola och juridik.


Publicerad: 2013-12-06

- Vi ser sällan att man räknar till brukarens fördel utan det blir oftast till statens fördel. Hela utredningen är så komplicerad att det är mycket svårt att få en klar bild, säger Pelle Kölhed.

Nya assistansutredningen kan bli en riktig rysare

"Om det här går illa så kommer det att påverka allt"

Oron växer över hur ersättningen för personliga assistans kommer att se ut i framtiden.
Stor oklarhet råder kring den statliga utredning om assistansersättning som snart ska vara klar.
– Om det här går illa så kommer det att påverka allt som har med assistans att göra, säger Pelle Kölhed, ordförande för Personskadeförbundet RTP.


Publicerad: 2013-12-06

Ann-Britt Sand. Foto: Anna Pella.

Forskarens bästa råd: ”Se till att behålla jobbet”

Ur Tema Ekonomi i Föräldrakraft nr 6, 2013.

Priset du får betala för att vara anhörig är för högt, tycker Ann-Britt Sand, som i många år forskat på hur anhörigas ekonomi påverkas av att vårda en närstående.


Publicerad: 2013-12-08

Niklas Nilsson och Petra Nylén är heta föreläsare under det gemensamma namnet "Dysse". Foto: Linnea Bengtsson.

Prylar och profiler på Dysleximässan

Niklas Nilsson och Petra Nylén, två unga föreläsare som vet det mesta om dyslexi, var dragplåster på årets upplaga av Dysleximässan. Här bjuder vi på ett axplock av prylar och profiler som satte sin prägel på mässan.


Publicerad: 2013-10-28

184