Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Ulf Uddsten kritiserar stadsdelsnämnderna i Stockholm för att de struntar i att se till att det byggs LSS-bostäder. Stockholms stad centralt måste ta över ansvaret för byggplaneringen, anser Uddsten.

“Skadestånd slukar medel som borde användas för nya LSS-boenden”

Debattartikel av Ulf Uddsten, ordförande FUB Stockholm

Stockholm stad bör ta över stadsdelsnämndernas ansvar för byggandet av bostäder för funktionshindrade, skriver Ulf Uddsten, ordförande för FUB Stockholm i denna debattartikel.


Publicerad: 2013-09-01

Hård kritik mot brister i skolstödet

Kommunernas stöd till elever med läs- och skrivsvårigheter har granskats i en ny undersökning. Bristerna är stora både när det gäller tidig upptäckt, utredningstid och tillgång till hjälpmedel. – För elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi har skolan blivit som ett lotteri, heter det i en debattartikel.


Publicerad: 2013-09-02

Hoppas på skarpa förslag från regeringen. Ingrid Burman representerar nästan en halv miljon svenskar som är medlemmar i olika handikappförbund.

“Regeringen måste orka genomföra Funka-utredningen”

Handikappförbundens ordförande svarar på Föräldrakrafts frågor om nya stöd på arbetsmarknaden

– Jag hoppas verkligen att det blir möjligt för föräldrar att anställa egna barn med lönestöd.
Det säger Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden, i en intervju om Funka-utredningens förslag till nya stöd på arbetsmarknaden.


Publicerad: 2013-09-02

Med digitalpennan Quicktionary kan du få  sekundsnabb tillgång till översättningar och förklaringar av hundratusentals ord.

Digitalpennan blir ett allt smartare hjälpmedel

Dataföretag visar ny produkt på Dysleximässan

Kalle Wannberg startade egentligen sitt företag XnX Data för att syssla med programmering, men kom snart i kontakt med smarta scannings- och inläsningshjälpmedel, bland annat digitalpennor. Fler och fler personer med dyslexi visade intresse för produkterna och i år ställer man för första gången ut på Dysleximässan i Sollentuna.


Publicerad: 2013-09-04

Eszter Horvath Tothne gläds åt att kunna behandla fler patienter med konduktiv pedagogik.

“Arga doktorn” sätter fart på efterfrågan

Sedan SVT-programmet Arga doktorn nyligen uppmärksammade konduktiv pedagogik på Move & Walk ökar nu efterfrågan. Nu blir det dessutom möjligt för strokedrabbade patienter inom Västra Götalandsregionen att välja denna behandling. – Mycket glädjande , säger Eszter Horvath Tothne, grundare.


Publicerad: 2013-09-05

- Man ska inte acceptera ett nej. Ifrågasätt, uppmanar Mikael Andersson.

“Jag fick drömjobbet genom utpressning”

Nu ska Mikael Andersson träffa Sveriges alla arbetsförmedlare för sprida kunskap om vikten av att rekrytera personer med funktionsnedsättningar

Mikael Andersson har nästan alltid haft jobb som han trivts med. Men en gång tvingades han utöva utpressning för att få sitt drömjobb. Han skrattar åt minnet: – Man måste våga stå på sig.


Publicerad: 2013-09-06

Bup-personal slår larm om olaglig isolering av unga

Dagens Nyheter har under två dagar rapporterat om missförhållanden på barn- och ungdomspsykiatrikliniken i Stockholm. Kliniken anklagas bland annat för att hålla tonåringar isolerade under långa perioder.


Publicerad: 2013-09-11

Fredric Käll.

Branschen rasar över nya assistansersättningen

Vårdföretagarna rasar mot regeringens “häpnadsväckande” beslut att höja schablonersättning för personlig assistans med endast 1,8 procent. – Den låga höjningen kan inte förklaras på annat sätt än att regeringen vill spara pengar på personer med stora funktionsnedsättningar, säger Fredric Käll.


Publicerad: 2013-09-12

Förslag om slopade utvecklingsplaner i skolan väcker oro

Regeringen vill minska kraven på individuella utvecklingsplaner och annan dokumentation i skolan. Lärarna hyllar förändringen – men handikapporganisationer är oroade.


Publicerad: 2013-09-12

191