Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Ragnwi Marcelind

Arvsfonden vill satsa mer på jobb, skola och fritid

Jobb, skola och fritid är tre områden som får mer pengar till utvecklingsprojekt. Arvsfonden gör en satsning på 250 miljoner kronor till projekt som skapar nya möjligheter för personer med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2013-04-23

Hoppas på skarpa förslag från regeringen. Ingrid Burman representerar nästan en halv miljon svenskar som är medlemmar i olika handikappförbund.

Nytt ras för jobben – handikappförbund kräver snabba insatser

Sysselsättningen sjunker brant för personer med funktionsnedsättning. Det säger Handikappförbunden i en kommentar till en rapport från Statistiska Centralbyrån, SCB. – Regeringen måste nu vidta en rad jobbfrämjande åtgärder, säger Ingrid Burman, Handikappförbunden.


Publicerad: 2013-04-23

fritidsnatet700.jpg

Ny portal tipsar om fritidsaktiviteter

Nu blir det lättare att hitta fritidsaktiviteter för både unga och vuxna som har funktionsnedsättningar. Fritidsnäverket är en ny webbportal för landstinget och 17 kommuner.


Publicerad: 2013-04-23

Bristande tillgänglighet tänder nytt Dalauppror

Torsdagsaktionen fortsätter att kämpa för att Sveriges politiker ska klassa bristande tillgänglighet som diskriminering. Denna vecka får man förstärkning av ett 20-tal personer från Synskadades Riksförbund Dalarna.


Publicerad: 2013-02-19

Försäkringsbolaget bör fällas för diskriminering, anser Ulrika Dietersson på DO som ser fram emot att få prövad i Hovrätten.

DO tar strid för flickan som nekades sjukförsäkring

Diskrimineringsombudsmannen tar strid för flickan som inte fick teckna sjukförsäkring för att hon hade beviljats vårdbidrag. Försäkringsbolaget bör fällas för diskriminering, anser Ulrika Dietersson på DO.


Publicerad: 2013-02-19

Maria Gardsäter.

Är du för eller emot ”Mot alla odds”?

DEBATT: Media och vägen från funkisar och vanlisar till människor

Är vi för eller emot ”Mot alla odds”? Bidrar synligheten av personer med funktionsnedsättning i media till en mer nyanserad bild av vad en normal människa kan vara? Frågorna ställs i en debattartikel av Maria Gardsäter inför sändningen av nya säsongen av Mot alla odds.


Publicerad: 2013-02-19

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former.

”Vi behandlas som uttjänta kylskåp”

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former. Gamla uttjänta kylskåp väntas ”invadera” Göteborg under natten till fredag. Bakom kampanjen står GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living.


Publicerad: 2013-02-20

Meritpoäng införs för teckenspråk

Regeringen föreslår att meritpoäng införs för ämnet svenskt teckenspråk för hörande. Det innebär en seger för unga med hörselskador som länge kämpat mot diskriminering.


Publicerad: 2013-02-21

Därför får många unga aldrig någon motion

Många unga med funktionsnedsättning motionerar aldrig. Statliga Handisam menar att det kan bero på att kommunernas idrottsanläggningar ofta inte är tillgängliga för personer i rullstol.


Publicerad: 2013-02-27

199