Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

- Vi behöver också samla vår kunskap kring hur vi rent praktiskt bäst kan hjälpa barnen att fungera i sin vardag nu och i framtiden, säger Mats Granlund.

60 forskare samlas för att hjälpa barn med funktionsnedsättning

Ett 60-tal svenska barnforskare går samman i ett nytt nätverk för barn med funktionsnedsättningar. Starten sker på måndag, den 3 juni, då forskarna träffas på Högskolan i Jönköping.
– Vi behöver också samla vår kunskap kring hur vi rent praktiskt bäst kan hjälpa barnen, säger Mats Granlund.


Publicerad: 2013-06-01

Tobias Holmberg, ordförande för Unga Rörelsehindrade, har skrivit debattartikeln tillsammans med representanter för Unga Rörelsehindrade i Göteborg, Unga Hörselskadade och Unga Synskadade.

Unga kräver att Kanal 5 stoppar dejtingprogram

– Vi målas upp oss som konstiga varelser. Vi får aldrig vara bara människor utan framställs antingen som offer eller hjälte.
Flera ungdomsorganisationer kräver nu att Kanal 5 stoppar planerna på att sända det nya dejtingprogrammet om singlar med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2013-06-01

Glada arrangörer - från vänster Jenny Olsson, Maria Nilsson och Maria Tobisson.

Uppåt för största hjälpmedelsmässan

Leva & Fungera-mässan lockade oväntat många besökare när mässan öppnade på tisdagen. 3 872 besökare blev resultatet för den första av de tre mässdagarna. Det var en ökning med hela 12 procent jämfört med förra mässan för två år sedan.


Publicerad: 2013-04-16

David Lega vill inte ge något besked om han kan tänka sig att bli partiledare för Kristdemokraterna.

David Lega: CP-öl skapar problem som inte finns

Debattartikel av David Lega

David Lega kritiserar lanseringen av det nya CP-ölet vars syfte är att motverka diskriminering på krogen. ”Ingen vinner på att skapa problem som inte finns och på att skuldbelägga andra”, skriver han i denna debattartikel.


Publicerad: 2013-04-18

Anders Westgerd bjöd på provsmakning av CP-ölet i GIL:s monter på Leva & Fungera.

”Jag är inte nöjd förrän alla får bra bemötande”

Debattartikel från Anders Westgerd, GIL

Är det inte ganska underligt att motsätta sig ett socialpolitiskt arbete bara för att man själv inte drabbats? Så skriver Anders Westgerd, verksamhetsledare på GIL, i ett svar på David Legas debattartikel som kritiserade lanseringen av CP-öl.


Publicerad: 2013-04-19

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och myndighetschef Roland Esaiasson avtäckte MTM:s nya logotyp i december och nu är det dags för lansering av webbsajten Legitimus. Fotograf: Richard Stones

En guldgruva för tillgängliga medier

100 000 tillgängliga böcker på en och samma webbplats. På onsdag, den 24 april, lanseras äntligen Legimus, den nya webbsajten för talböcker och andra tillgängliga medier.


Publicerad: 2013-04-22

Sue Yeandle

Dialog med arbetsgivaren ger bäst möjlighet att kombinera anhörigvård och karriär

Det bästa sättet att få arbetsgivaren att anpassa arbetet efter din situation som förälder till ett barn med funktionsnedsättning, är dialog, menar Sue Yeandle, professor i sociologi och huvudtalare på Anhörigriksdagen den 23 april.


Publicerad: 2013-04-22

Ragnwi Marcelind

Arvsfonden vill satsa mer på jobb, skola och fritid

Jobb, skola och fritid är tre områden som får mer pengar till utvecklingsprojekt. Arvsfonden gör en satsning på 250 miljoner kronor till projekt som skapar nya möjligheter för personer med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2013-04-23

Hoppas på skarpa förslag från regeringen. Ingrid Burman representerar nästan en halv miljon svenskar som är medlemmar i olika handikappförbund.

Nytt ras för jobben – handikappförbund kräver snabba insatser

Sysselsättningen sjunker brant för personer med funktionsnedsättning. Det säger Handikappförbunden i en kommentar till en rapport från Statistiska Centralbyrån, SCB. – Regeringen måste nu vidta en rad jobbfrämjande åtgärder, säger Ingrid Burman, Handikappförbunden.


Publicerad: 2013-04-23

200