Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Det fanns mycekt att upptäcka i Furubodas monter och på plats fanns bland annat Frida Samuelsson, Per Axensköld och Emma Jönsson.

Festen på Leva & Fungera i 26 bilder

Vilken fest! Både besökare och utställare fick sitt lystmäte under Leva & Fungera den 16-18 april. Förväntningarna överträffades med råge, åtminstone när det gällde besökssiffrorna som med bred marginal slog 2011 års mässa.


Publicerad: 2013-04-19

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och myndighetschef Roland Esaiasson avtäckte MTM:s nya logotyp i december och nu är det dags för lansering av webbsajten Legitimus. Fotograf: Richard Stones

En guldgruva för tillgängliga medier

100 000 tillgängliga böcker på en och samma webbplats. På onsdag, den 24 april, lanseras äntligen Legimus, den nya webbsajten för talböcker och andra tillgängliga medier.


Publicerad: 2013-04-22

Sue Yeandle

Dialog med arbetsgivaren ger bäst möjlighet att kombinera anhörigvård och karriär

Det bästa sättet att få arbetsgivaren att anpassa arbetet efter din situation som förälder till ett barn med funktionsnedsättning, är dialog, menar Sue Yeandle, professor i sociologi och huvudtalare på Anhörigriksdagen den 23 april.


Publicerad: 2013-04-22

Ragnwi Marcelind

Arvsfonden vill satsa mer på jobb, skola och fritid

Jobb, skola och fritid är tre områden som får mer pengar till utvecklingsprojekt. Arvsfonden gör en satsning på 250 miljoner kronor till projekt som skapar nya möjligheter för personer med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2013-04-23

Hoppas på skarpa förslag från regeringen. Ingrid Burman representerar nästan en halv miljon svenskar som är medlemmar i olika handikappförbund.

Nytt ras för jobben – handikappförbund kräver snabba insatser

Sysselsättningen sjunker brant för personer med funktionsnedsättning. Det säger Handikappförbunden i en kommentar till en rapport från Statistiska Centralbyrån, SCB. – Regeringen måste nu vidta en rad jobbfrämjande åtgärder, säger Ingrid Burman, Handikappförbunden.


Publicerad: 2013-04-23

fritidsnatet700.jpg

Ny portal tipsar om fritidsaktiviteter

Nu blir det lättare att hitta fritidsaktiviteter för både unga och vuxna som har funktionsnedsättningar. Fritidsnäverket är en ny webbportal för landstinget och 17 kommuner.


Publicerad: 2013-04-23

- Jag är väldigt glad att hovrätten höjde beloppet. Hovrätten har verkligen tagit fasta på att det var en allvarlig händelse och att ersättningen ska vara så hög att den också är avskräckande, säger Ulrika Dietersson.

Vårdbidrag? Då har ditt barn inte rätt till försäkring

Får du vårdbidrag för ditt barn? I så fall har barnet inte rätt att teckna sjukförsäkring. Det anser  Stockholms tingsrätt som går på försäkringsbolaget If:s linje i en strid med Diskrimineringsombudsmannen, DO.


Publicerad: 2013-01-28

Han håller ögonen på valfriheten för gymnasiesärskolans nya elever - Peter Gröndahl, undervisningsråd på Skolverket.

Valfriheten kan bli mindre än väntat i nya gymnasiesärskolan

Ökad valfrihet och närmare till jobb. Det är målsättningen med den nya gymnasiesärskolan som drar igång till hösten. Men det är inte självklart att det blir så mycket bättre än idag. Många saker måste klaffa för att de nya ambitionerna ska förverkligas.


Publicerad: 2013-01-30

Långt framme i planeringen av nya gymnasiesärskola - Marianne Dymling Hjelm samordnar skolorna i Malmö.

”Vi vill ha rätt program för varje gymnasieelev”

Gymnasiesärskolan i Malmö har höga ambitioner när det gäller att ge eleverna valfrihet.
– Vi försöker ordna så att det blir rätt program för varje enskild elev, säger Marianne Dymling Hjelm, samordnare för kommunens gymnasiesärskolor.


Publicerad: 2013-01-30

205