Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Anna Pellas krönika är en del av Tema Föräldrastöd i Föräldrakraft nr 3, 2013 som utkom den 24 maj.

Hur gör vi det så enkelt som möjligt?

Krönika om samordning - ur Tema Föräldrastöd i Föräldrakraft nr 3, 2013

Blunda och tänk tillbaka på de där sekunderna när du fick ditt barns diagnos. Och när du i nästa steg, utan förvarning, kastades in en värld med oändligt många kontakter som du skulle försöka samordna och koordinera. Vilket stöd hade du behövt då?


Publicerad: 2013-05-28

Svårt att få en utredning om ADHD

Det kan ta alldeles för lång tid att få genomgå en utredning vid misstanke om ADHD eller annan neuropsykatrisk funktionsnedsättning.
Det anser Riksförbundet Attention som i ett uttalande kräver att regeringen inför en utredningsgaranti.


Publicerad: 2013-05-29

Maria Johansson (i mitten) har fått allt fler handikappförbund att börja demonstrera för en skärpning av diskrimineringslagen. Här en bild från våren 2012.

Demonstration väntas slå rekord på torsdag

Protesterna mot att regeringen inte skärper diskrimineringslagen växer. På torsdag morgon väntas handikapprörelsens ”Torsdagsaktion” samla fler demonstranter än någonsin tidigare.


Publicerad: 2013-05-29

”Det värsta är om ingen reagerar på nya tv-såpan”

Just nu pågår en het debatt på nätet om Kanal 5:s planer på att i höst sända en ny tv-såpa om singlar med funktionsnedsättningar.
– Jag vill normalisera mitt funktionshinder och bli en del av det övriga samhället, även vad gäller relationer och kärlek, säger Emelie Felderman.


Publicerad: 2013-05-30

- Vi behöver också samla vår kunskap kring hur vi rent praktiskt bäst kan hjälpa barnen att fungera i sin vardag nu och i framtiden, säger Mats Granlund.

60 forskare samlas för att hjälpa barn med funktionsnedsättning

Ett 60-tal svenska barnforskare går samman i ett nytt nätverk för barn med funktionsnedsättningar. Starten sker på måndag, den 3 juni, då forskarna träffas på Högskolan i Jönköping.
– Vi behöver också samla vår kunskap kring hur vi rent praktiskt bäst kan hjälpa barnen, säger Mats Granlund.


Publicerad: 2013-06-01

Tobias Holmberg, ordförande för Unga Rörelsehindrade, har skrivit debattartikeln tillsammans med representanter för Unga Rörelsehindrade i Göteborg, Unga Hörselskadade och Unga Synskadade.

Unga kräver att Kanal 5 stoppar dejtingprogram

– Vi målas upp oss som konstiga varelser. Vi får aldrig vara bara människor utan framställs antingen som offer eller hjälte.
Flera ungdomsorganisationer kräver nu att Kanal 5 stoppar planerna på att sända det nya dejtingprogrammet om singlar med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2013-06-01

Anders Westgerd bjöd på provsmakning av CP-ölet i GIL:s monter på Leva & Fungera.

”Jag är inte nöjd förrän alla får bra bemötande”

Debattartikel från Anders Westgerd, GIL

Är det inte ganska underligt att motsätta sig ett socialpolitiskt arbete bara för att man själv inte drabbats? Så skriver Anders Westgerd, verksamhetsledare på GIL, i ett svar på David Legas debattartikel som kritiserade lanseringen av CP-öl.


Publicerad: 2013-04-19

Ragnwi Marcelind

Arvsfonden vill satsa mer på jobb, skola och fritid

Jobb, skola och fritid är tre områden som får mer pengar till utvecklingsprojekt. Arvsfonden gör en satsning på 250 miljoner kronor till projekt som skapar nya möjligheter för personer med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2013-04-23

Hoppas på skarpa förslag från regeringen. Ingrid Burman representerar nästan en halv miljon svenskar som är medlemmar i olika handikappförbund.

Nytt ras för jobben – handikappförbund kräver snabba insatser

Sysselsättningen sjunker brant för personer med funktionsnedsättning. Det säger Handikappförbunden i en kommentar till en rapport från Statistiska Centralbyrån, SCB. – Regeringen måste nu vidta en rad jobbfrämjande åtgärder, säger Ingrid Burman, Handikappförbunden.


Publicerad: 2013-04-23

206