Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

fritidsnatet700.jpg

Ny portal tipsar om fritidsaktiviteter

Nu blir det lättare att hitta fritidsaktiviteter för både unga och vuxna som har funktionsnedsättningar. Fritidsnäverket är en ny webbportal för landstinget och 17 kommuner.


Publicerad: 2013-04-23

Det som gav Gunilla mest tröst var de som vågade ”bara vara”.

Hon vill hjälpa närstående med sorgen

När Gunilla Kvist blev mamma för 13 år sedan blev livet inte riktigt som hon hade tänkt sig. Hennes dotter hade ett medfött syndrom med flera funktionsnedsättningar.  Nu startar hon en kurs i sorgbearbetning. 


Publicerad: 2013-02-11

Bemötande är grunden. Om det blir fel så blir de andra uppgifterna inte heller rätt, säger Staffan Jansson på Modern Arbetsteknik..

Kurserna som gör slut på gamla felaktiga vanor

"Ge den hjälp som behövs men inte mer"

Utbildning får aldrig bli en engångsinsats. Då glömmer man bort och faller lätt in i gamla felaktiga vanor.
Det säger Staffan Jansson som är utbildare på Modern Arbetsteknik, en av utställarna på Leva & Fungera i april.


Publicerad: 2013-02-12

Pappa Robert har skräddarsytt cykeln för Emmas behov men nu hoppas han att cykeln kan börja serietillverkas. Många andra familjer vill också ha en lika praktisk cykel. Foto: Anna-Lena Lundqvist.

Alltid full fart för Emma – tack vare hjälpmedlen

Emmas cykel gjorde succé på Leva Fungera för två år sedan och nu finns hopp om att tillverkning drar igång

För två år cyklade Emma och Robert runt på Leva & Fungera med en egenutvecklad cykel. Den blev en succé direkt. Men vägen från idé till produktion är lång. Inte förrän nu har planerna blivit konkreta hos cykeltillverkaren.
Publicerad: 2013-02-12

En röd vuxennyhet (cykeln Step) och en gul barnfavorit är viktiga produkter hos Skeppshultscykeln. Men den utlovade satsningen på färg och form visas först på Leva & Fungera i april och finns ännu inte på bild.

Nu ska cyklarna bli mer personliga

Skeppshultscykeln storsatsar på färg och form på Leva & Fungera

Allt fler vill cykla med personlig stil. Skeppshultcykeln AB premiärvisar därför nya, snygga färger och former på Leva & Fungera-mässan i april.


Publicerad: 2013-02-12

Några olika produkter från Krabat: Jockey Plus har mer stöd för barn som behöver det, Jockey-stolen som är utställd i New York, krypvagn och rullstol med sadelsits.

Hjälpmedel att vara stolt över

Stolt över att vara annorlunda. Så presenteras de nya produkterna från Krabat som visas upp på Leva & Fungera av Fysionord.


Publicerad: 2013-02-18

mhcapp700.jpg

Ny mobilapp underlättar munhälsa

Mun-H-Center hakar på Leva  & Fungera-mässans tema om kommunikation genom att visa upp nya appen MHC om ovanliga/sällsynta diagnoser.


Publicerad: 2013-02-18

Åsa Ohlsson och Carin Bådagård vid en tidigare mässa.

Hundratals olyckor varje år – hur säkert är ditt hjälpmedel?

Är ditt hjälpmedel säkert att använda? Förra året tog Läkemedelsverket emot 3500 rapporter om olyckor och tillbud med medicintekniska produkter varav 750 handlade om hjälpmedel, säger Carin Bådagård på Läkemedelsverket.


Publicerad: 2013-02-19

Bristande tillgänglighet tänder nytt Dalauppror

Torsdagsaktionen fortsätter att kämpa för att Sveriges politiker ska klassa bristande tillgänglighet som diskriminering. Denna vecka får man förstärkning av ett 20-tal personer från Synskadades Riksförbund Dalarna.


Publicerad: 2013-02-19

212