Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

En röd vuxennyhet (cykeln Step) och en gul barnfavorit är viktiga produkter hos Skeppshultscykeln. Men den utlovade satsningen på färg och form visas först på Leva & Fungera i april och finns ännu inte på bild.

Nu ska cyklarna bli mer personliga

Skeppshultscykeln storsatsar på färg och form på Leva & Fungera

Allt fler vill cykla med personlig stil. Skeppshultcykeln AB premiärvisar därför nya, snygga färger och former på Leva & Fungera-mässan i april.


Publicerad: 2013-02-12

Några olika produkter från Krabat: Jockey Plus har mer stöd för barn som behöver det, Jockey-stolen som är utställd i New York, krypvagn och rullstol med sadelsits.

Hjälpmedel att vara stolt över

Stolt över att vara annorlunda. Så presenteras de nya produkterna från Krabat som visas upp på Leva & Fungera av Fysionord.


Publicerad: 2013-02-18

mhcapp700.jpg

Ny mobilapp underlättar munhälsa

Mun-H-Center hakar på Leva  & Fungera-mässans tema om kommunikation genom att visa upp nya appen MHC om ovanliga/sällsynta diagnoser.


Publicerad: 2013-02-18

Åsa Ohlsson och Carin Bådagård vid en tidigare mässa.

Hundratals olyckor varje år – hur säkert är ditt hjälpmedel?

Är ditt hjälpmedel säkert att använda? Förra året tog Läkemedelsverket emot 3500 rapporter om olyckor och tillbud med medicintekniska produkter varav 750 handlade om hjälpmedel, säger Carin Bådagård på Läkemedelsverket.


Publicerad: 2013-02-19

Bristande tillgänglighet tänder nytt Dalauppror

Torsdagsaktionen fortsätter att kämpa för att Sveriges politiker ska klassa bristande tillgänglighet som diskriminering. Denna vecka får man förstärkning av ett 20-tal personer från Synskadades Riksförbund Dalarna.


Publicerad: 2013-02-19

Maria Gardsäter.

Är du för eller emot “Mot alla odds”?

DEBATT: Media och vägen från funkisar och vanlisar till människor

Är vi för eller emot ”Mot alla odds”? Bidrar synligheten av personer med funktionsnedsättning i media till en mer nyanserad bild av vad en normal människa kan vara? Frågorna ställs i en debattartikel av Maria Gardsäter inför sändningen av nya säsongen av Mot alla odds.


Publicerad: 2013-02-19

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former.

“Vi behandlas som uttjänta kylskåp”

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former. Gamla uttjänta kylskåp väntas “invadera” Göteborg under natten till fredag. Bakom kampanjen står GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living.
Publicerad: 2013-02-20

Meritpoäng införs för teckenspråk

Regeringen föreslår att meritpoäng införs för ämnet svenskt teckenspråk för hörande. Det innebär en seger för unga med hörselskador som länge kämpat mot diskriminering.


Publicerad: 2013-02-21

Därför får många unga aldrig någon motion

Många unga med funktionsnedsättning motionerar aldrig. Statliga Handisam menar att det kan bero på att kommunernas idrottsanläggningar ofta inte är tillgängliga för personer i rullstol.


Publicerad: 2013-02-27

215