Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Varje enskild person måste göra sitt bästa, men vi måste också jobba politiskt för att förbättra chanserna till jobb, anser David och Sosso.

Bli attraktiv på arbetsmarknaden!

Med rätt stöd är det möjligt för alla - Sosso Milegrim och David Lega tipsar

Vad gör du om fem år? Förhoppningsvis har du då ett meningsfullt jobb, arbetskamrater och ett självständigt liv. Eller så pluggar du på en bra skola. Men för att nå dit behöver du en plan och den måste du själv ta itu med. Det finns inget team av experter som automatiskt dyker upp för att ställa allt till rätta och slussa dig till utbildning och jobb. Nej, det mesta är upp till dig själv.


Publicerad: 2012-11-24

Anna Cohen Wikström, Skellefteå kommun, och Henrik Dider, Scandic.

Arbetsgivarduellen: Kommunen vs hotellkedjan

Skellefteå kommun och hotellkedjan Scandic – vad gör de för att förbättra rekryteringen av personer med funktionsnedsättningar?


Publicerad: 2012-11-24

sidcollage1206_700_0.jpg

Lyssna på Föräldrakraft nr 6, 2012

Föräldrakraft nr 6, 2012 når prenumeranterna via posten runt den 6 december. Nu finns det mesta av innehållet som ljudtidning. Du som är prenumerant kan ladda ned mp3-filer som du kan spela upp i datorn, mp3-spelaren eller mobilen.


Publicerad: 2012-11-28

Bilden är från filmen "När går det över - Om att säga precis hur det är"

Ny hjälp att prata med syskon om svåra saker

Nya stödverktyg att använda i samtal med barn och syskon om funktionsnedsättning har tagits fram. Tecknade filmer med barn i förskoleåldern har blivit en stor succé.
– Tänk vad lite kan betyda mycket, säger psykolog Christina Renlund.


Publicerad: 2012-11-28

Ingrid Burman sågar Arvsfondens sätt att välja ut projekt för finansiering.

Varnar för sämre tillgänglighet i bostäder för unga

Regeringen är på kollisionskurs med Handikappförbunden. Striden gäller satsningen på enklare regler för bostäder för unga.
– Det är fel att ställa två grupper mot varandra: personer med funktionsnedsättning och bostadslösa unga, säger Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden.


Publicerad: 2012-12-03

Låt ideella föreningar hjälpa till med läxhjälp i ökad utsträckning, föreslår Socialdemokraterna.

Så kan alla elever få gratis läxhjälp

Läxhjälp för alla elever bör införas, anser Socialdemokraterna i ett motförslag till regeringens planer på rut-avdrag för läxhjälp.


Publicerad: 2012-12-03

En aktuell intervju med Ann-Marie Begler, Skolinspektionen, samt ett stort tema om psykisk hälsa är två av inslagen i Föräldrakraft nr 6, 2012.

Fastna inte i oron – Tema om psykisk hälsa i Föräldrakraft nr 6

Vägen till psykisk hälsa för dig och ditt barn. Så lyder rubriken för ett stort tema i Föräldrakraft nr 6, 2012 som utkommer i dagarna. Denna utgåva har ytterligare två viktiga teman – dels om skola, dels om IT.


Publicerad: 2012-12-05

Marika Jardert.

Upprörande att kommunen tvångsflyttar den unga kvinnan

Marika Jardert är upprörd och arg över fallet med den unga kvinnan som tvångsförflyttas av sin hemkommun. Här beskriver hon sin reaktion på nyhetsartikeln i Föräldrakraft nr 6 – och tankarna kring situationen för sin egen son.


Publicerad: 2012-12-05

Glad för det nya priset - Mikael Särnmark.

Överlevare blev Årets företagare

Det är ett under att han lever efter att de svåra skador han fick vid ett överfall och senare vid en misslyckad operation.
Nu har Mikael Särnmark överraskat igen – genom att utses till ”Årets företagare” i Solna trots sina svåra funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2012-12-07

218