Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Bengt Westerberg delar ut det första priset till "Bästa LSS-kommun" den 18 augusti 2016.

Bengt Westerberg: Det är hög tid att utöka sysselsättningsgarantin

Föräldrakraft möter assistansreformens "pappa"

– Det finns ett tyst motstånd. De flesta är positiva i princip, men när det gäller avgörande beslut i handikappfrågor får man inte alltid stöd för insatser som behövs. Det säger Bengt Westerberg i denna öppenhjärtiga intervju där han ger sin syn på striderna kring LSS.
Här efterlyser han också en utökad sysselsättningsgaranti som nästa steg i LSS/LASS-reformen.


Publicerad: 2012-06-18

Hur går det med jobben? Den 3 juli 2012 får vi svar av politikerna, myndigheterna och arbetsmarknadens parter.

Missa inte Almedalens viktigaste debatt om jobben

Nu är allt klart för Almedalens viktigaste debatt om arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar. Alla viktiga aktörer från politik, myndigheter och arbetsmarknad är på plats den 3 juli i Visby. Inleder gör Kenneth Bengtsson och Pär Johansson, nyckelpersonerna bakom Icas rekrytering av 700 personer.


Publicerad: 2012-06-20

- Lagen är fruktansvärt uddlös, säger Maja Frank.

Fick rätt till slut – men då var det för sent

Familjen åkte utomlands för att jobba i tre månader. När de kom tillbaka fick dottern Viktoria inte gå kvar i sin skola. En anmälan gjordes till Skolinspektionen som gav familjen rätt. Trots detta får skolans  agerande ingen påföljd.
– Lagen är fruktansvärt uddlös, säger Maja Frank.


Publicerad: 2012-06-21

”Regeringen löser upp assistansreformen”

Regeringens förslag till radikala ändringar inom personlig assistans upplöser grundläggande principer om självbestämmande och integritet.
Det säger arbetsgivarorganisationen KFO i ett skarpt fomulerat pressmeddelande som är rubricerat ” Tio minuter på toaletten? Eller hur länge sitter du?”


Publicerad: 2012-06-23

jonashelgessonbokomslag700_0.jpg

Jonas Helgesson tillbaka med ny bok

Jonas Helgesson är tillbaka med en ny bok. Fylld med visdomsord från alla de föreläsningar och twitter som han förgyllt världen med de senaste åren. Kanske är detta världens roligaste bok om människovärde.


Publicerad: 2012-06-24

Dockans viktigaste uppgift är att locka fram en reaktion. Får vi frågor kan vi svara, säger Anders Westgerd, GIL. Foto: Caroline Bräutigam.

”Vi måste provocera för att nå ut”

CP-dockan chockade många när den lanserades. Oavsett vad man tyckte har kampanjen lett till ökad kunskap om hur personer med funktionsnedsättningar bemöts. Nu kan dockan få fortsatt liv inom skolvärlden, avslöjar Anders Westgerd.


Publicerad: 2012-06-24

- Kompetensen hos personalen på Åsbackaskolan har varit ovärderlig för min son Jesper, säger Anna Werner. Nu försöker hon stoppa nedläggningen genom att starta en facebookgrupp.

Föräldrar protesterar mot att statlig specialskola försvinner

Föräldrar protesterar mot att Åsbackaskolan i Gnesta föreslås försvinna.
– Vi är förtvivlade över att den försvinner, det är en skola som inte har sin like någon annanstans, säger Anna Werner som startat en facebookgrupp för att skapa opinion.


Publicerad: 2012-06-25

- Man kan aldrig acceptera att man inte kommer att finnas där för sina barn, säger Elisabeth. Foto: Karolina Ehrenpil, Essence Vitae

”Ta vara på livet”

Möt cancersjuka Elisabeth som ägnar sin kvarvarande tid åt att planera för sonen Joel.

Du kanske har läst om henne i DN eller sett henne i Sofias änglar på teve. Möt Elisabeth Ollas Mattsson, som har obotlig cancer och ägnar sin sista tid åt att förbereda sina söners, och i synnerhet sin yngsta sons, framtid.


Publicerad: 2012-06-25

Jag vet aldrig hur jag kommer att reagera, men jag är inte rädd att möta någon som är sjuk, säger Jennie Johansson.

Fotoprojekt skapar minnen för livet

Fotoprojektet Essence Vitae, som fotograferat Elisabeth Ollas Mattsson med familj, erbjuder gratisfotograferingar till familjer i hela landet där en familjemedlem har en oviss framtid.
Jennie Johansson gick med för ett år sedan. Nu är hon en av ambassadörerna för projektet.


Publicerad: 2012-06-25

234