Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Richard Bergfors är en av Sveriges viktigaste entreprenörer och har hyllats internationellt för sitt mångfaldsarbete. Samtidigt har han lidit svårt av en mycket jobbig blygsel.

Övervinner blygseln

Så gick Richard Bergfors från jätteblyg tonåring till internationellt hyllad företagsledare. (Intervju i Föräldrakraft nr 2, 2012)

Richard Bergfors är en av Sveriges främsta företagsledare när det gäller rekrytering och mångfald. På kort tid har han rekryterat mer än 150 personer med funktionsnedsättningar.
– Man måste tro på sig själv och sätta upp egna mål, är rådet Richard ger till alla unga som ännu inte lyckats ta sig in på arbetsmarknaden.


Publicerad: 2012-04-05

Foto: Ljudutjämningsystem från FrontRow/Phonic Ear.

Moderna hjälpmedel ska lyfta skolan

Tekniska hjälpmedel som datorer och smarta telefoner ska på allvar in i gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Försöksprojekt har rullat igång i Halmstad, Växjö och Kalmar under ledning av Hjälpmedelsinstitutet.


Publicerad: 2012-01-17

Många av RBU:s krav är bra, anser Bertil Östberg, men avvisar propåer om nya satsningar.

Instämmer i många RBU-krav men avvisar nya satsningar

– Vi kan instämma i många av punkterna i RBU:s rapport och det är därför vi har ändrat skollagen. Många av kraven är bra och är en viktig uppmaning till alla som driver skolor att bli bättre, säger Bertil Östberg, statssekreterare på utbildningsdepartementet.


Publicerad: 2012-02-13

Oroliga assistansberättigade och deras anhöriga demonstrerade på Mynttorget i Stocholm när den nya assistansutredningen presenterades. Foto: Stina Johansson.

Nya tag mot fusk väcker oro

Oroliga assistansberättigade och deras anhöriga demonstrerade på Mynttorget när den nya assistansutredningen presenterades. DHR uppmärksammar nu en hel del kontroversiella förslag i enmansutredningen.


Publicerad: 2012-02-20

Tacka Sture för det

Alla ska kunna ta del av riksdagsdebatten. Oavsett funktionsnedsättning. Med anledning av detta har Sture Niklasson, själv synskadad, i samarbete med Cecilia Widegren (M), nyligen lyckats genomdriva en förändring av talmannens rutiner.


Publicerad: 2012-03-05

Höga förväntningar på nygammal app

Appen Predictable från Therapy Box Limited,har funnits ett tag, men på bristfällig svenska. Nu har den utvecklats med bättre tangentbord, talsyntes, svensk manual och tillgång till support. Lansering sker på kommunikationskarnevalen i juni. 


Publicerad: 2012-03-06

Skola ber om ursäkt för att nobbat elev med ADHD

En pojke med ADHD och Aspergers syndrom sökte till en friskola i Västerås, men fick nobben. Nu har skolan bett pojken om ursäkt och ger honom dessutom ett skadestånd på 30 000 kronor.


Publicerad: 2012-03-06

ikea_kungens700_0_0.jpg

Domstol gav Ikea rätt att neka flicka leka i bollhavet

Mamman och den femåriga dottern förlorade mot Ikea i tingsrätten.
Tvisten gällde anklagelser om att dottern diskriminerats av Ikea i Malmö sedan hon nekats att leka i bollhavet på grund av funktionsnedsättning.


Publicerad: 2012-03-08

En av målningarna på utställningen "En glimt av Klimt" i Örnsköldsvik. Thomas Neuendorff tolkar Klimts "Tre åldrar" och "Hoppet". (Foto: Kristina Stålnacke)

Ställer ut tolkningar av Gustav Klimt

Vill du få en glimt av sommaren mitt i allt snöslask? Då ska du skynda dig till Västernorrland. Där tolkar Specialklassen vid Örnsköldsviks folkhögskola konstnären Gustav Klimt. Färgstarkt.


Publicerad: 2012-03-09

243