Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

- Vi har försökt påverka politikerna att satsa mer på sommarjobb för personer med funktionsnedsättningar, säger Stefan Johansson på Funkibator som i sommar räknar med att ta emot ett 20-tal unga.

Växjö en ljusglimt på dyster sommarjobbsmarknad

Hur ser möjligheterna ut för ungdomar med funktionsnedsättningar att få sommarjobb? En rundringning gav nedslående besked. En ljusglimt fanns dock i Växjö. – Vi räknar med att ett 20-tal ungdomar med funktionsnedsättningar söker sommarjobb hos oss i år, säger Stefan Johansson.


Publicerad: 2012-02-21

hansandersson700_0_0.jpg

Mycket mer projektpengar att söka

För alla som funderar på att starta upp ett projekt kom i dagarna ett glädjande besked. Utdelningen ur Arvsfonden höjs nämligen till 1,6 miljarder kronor till och med 2014. En ökning med över 200 miljoner kronor till projektidéer där barn, unga och personer med funktionsnedsättning själva är med och driver.
Publicerad: 2012-02-28

Vilken hjälp kan personer med NPF få vid universitetsstudier?

Pedagogiskt stöd är för många en förutsättning för att man ska kunna fullfölja sina högskole- eller universitetsstudier. I en ny version av den populära guiden Möjligheter till högre studier, kan du läsa om vilken hjälp som erbjuds.


Publicerad: 2012-02-28

Stående fr v: Lena Hallengren, Mats Eriksson, Anders Hallberg, Björn Beerman, Anders Blanck, Elisabeth Wallenius, Gunilla Hult-Backlund, Barbro Westerholm, Hans Winberg. (Foto: Stina Johansson)

Bättre samordning krävs

Hur säkerställer man att personer med sällsynta diagnoser får den vård de behöver? Hur kan man utveckla och förbättra vården för den patientgruppen? Det här var några av frågorna som togs upp på paneldebatten på Oscarsteatern i samband med Sällsynta dagen.


Publicerad: 2012-03-01

- Så får det inte gå till, säger Barbro Westerholm (FP).

Landsting vägrar remittera barn med sällsynt diagnos

Vårdapparaten räcker inte till för de med sällsynta sjukdomar som kräver specialistbehandling. Barbro Westerholm (FP) lovar se över detta. 


Publicerad: 2012-03-01

Höga förväntningar på nygammal app

Appen Predictable från Therapy Box Limited,har funnits ett tag, men på bristfällig svenska. Nu har den utvecklats med bättre tangentbord, talsyntes, svensk manual och tillgång till support. Lansering sker på kommunikationskarnevalen i juni. 


Publicerad: 2012-03-06

Skola ber om ursäkt för att nobbat elev med ADHD

En pojke med ADHD och Aspergers syndrom sökte till en friskola i Västerås, men fick nobben. Nu har skolan bett pojken om ursäkt och ger honom dessutom ett skadestånd på 30 000 kronor.


Publicerad: 2012-03-06

ikea_kungens700_0_0.jpg

Domstol gav Ikea rätt att neka flicka leka i bollhavet

Mamman och den femåriga dottern förlorade mot Ikea i tingsrätten.
Tvisten gällde anklagelser om att dottern diskriminerats av Ikea i Malmö sedan hon nekats att leka i bollhavet på grund av funktionsnedsättning.


Publicerad: 2012-03-08

En av målningarna på utställningen "En glimt av Klimt" i Örnsköldsvik. Thomas Neuendorff tolkar Klimts "Tre åldrar" och "Hoppet". (Foto: Kristina Stålnacke)

Ställer ut tolkningar av Gustav Klimt

Vill du få en glimt av sommaren mitt i allt snöslask? Då ska du skynda dig till Västernorrland. Där tolkar Specialklassen vid Örnsköldsviks folkhögskola konstnären Gustav Klimt. Färgstarkt.


Publicerad: 2012-03-09

244