Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Felix i arbete. Foto: Anna Pella.

När Felix fann orden

Reportage från Tema Kommunikation i Föräldrakraft nr 3, 2012.

En tuff start gjorde att Felix, 3,5, fick en försenad språkutveckling. Sedan ett drygt år har familjen haft logopedstöd, och genom tecken och bilder har talet kommit mer och mer. Här är solskenshistorien om när Felix fann orden.


Publicerad: 2012-05-02

En av många appar som håller koll på dagens uppgifter. Foto: Tina Wiman.

Appen för dagen

Artikel från Tema Kommunikation i Föräldrakraft nr 3, 2012.

Antalet appar har formligen exploderat de senaste åren. Flera kan användas som kognitivt stöd eller som stöd i kommunikationen för personer med funktionsnedsättningar. Hur hittar man rätt i snårskogen?


Publicerad: 2012-05-02

Jeffrey Ige under ett träningspass i Sätrahallen.

Tar sats mot guld

Reportage från Föräldrakraft nr 3, 2012.

Från inomhussäsongen tar han med sig SM-guld, VM-guld, och inte mindre än tre världsrekord i kulstötning. Vi har träffat ett av Sveriges största guldhopp i sommarens Paralympics under ett av många träningspass i Sätrahallen utanför Stockholm.


Publicerad: 2012-05-03

Glada miner i Rosenbad på fredagsförmiddagen när Cristina Husmark Pehrsson (t v) överlämnade utredningen om nya lönestöd till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.

Så vill regeringens utredare skapa fler jobb och högre ersättning

Gör det enklare och mer lönsamt att anställa personer med lönestöd, föreslår Cristina Husmark Pehrsson. Idag överlämnade hon sin utredning till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.


Publicerad: 2012-05-04

Jessica Steje var en av deltagarna på FN-konferensen i New York som anordnades i anslutning till World Down Syndrome day den 21 mars 2012. (Foto: Veronica Hallberg-Magnusson)

Senaste nytt om Downs syndrom

Se till att synas i media, var uppmärksam på att alzheimers kan vara depression och framför allt: fokusera på det positiva. Det var några av de råd som gavs på FN-konfererensen i New York om Downs syndrom den 21 mars 2012.


Publicerad: 2012-05-10

Glada för det stora intresset för årets rikskonferens: Christer Erlandsson, Olle Andrén och Christer Berneskog.

Särskoleelever på catwalk lyfte rikskonferensen

Oro och irritation bland 700 deltagare

Fyra elever från Kungsmadsskolan gjorde succé med en catwalk på scenen när Särskolans rikskonferens drog igång i Konserthuset i Växjö på onsdagen.
På plats var Funki Models ledare Lou Rehnlund, för att ge tips och råd om hur man ökar självkänslan hos unga med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2012-05-10

Vill ha klarhet Annika af Winklerfelt, här på sitt kontor i Stockholm, ser ett behov av att klargöra begrepp som tillgänglighet. Foto: Valter Bengtsson

Hon vill återupprätta föreningslivets roll

Intervju publicerad i Föräldrakraft nr 3, 2012.

”Det viktiga är att vi får personer med funktionsnedsättning i rörelse. Det handlar om integrering och inklusion. Klyschor, javisst, och vår utmaning är att omsätta dem i praktiken.”


Publicerad: 2012-05-10

Föräldrakraft nr 3, 2012 har teman om bland annat habilitering, fordon samt kommunikation och kognition.

Lyssna på Föräldrakraft nr 3, 2012

Föräldrakraft nr 3, 2012 når prenumeranterna via posten runt den 16 maj. Nu finns det mesta av innehållet även som ljudtidning.


Publicerad: 2012-05-11

Aj Personskador AB har mångårig erfarenhet av att driva förlossningsskadeärenden. Christer Nyström och Marie Nilsson rekommenderar att alltid anmäla en skada som uppstår inom vården, även om den kan tyckas liten.

Ge inte upp: Överklaga!

Varje år tar LÖF, Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, emot närmare 50 anmälningar från familjer vars barn har råkat ut för en allvarlig förlossningsskada med syrebrist som följd. Många av barnen har skadats helt i onödan. Föräldrakraft har pratat med Aj Personskador AB, ett företag med mångårig erfarenhet av att driva sådana ärenden.


Publicerad: 2012-05-11

246