Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Fler sommarjobb för ungdomar med funktionsnedsättning

Nu satsar Stockholms läns landsting på fler sommarjobbsplatser för ungdomar med funktionsnedsättning.  Antalet sommarjobbsplatser har ökat från 700 till 800, varav 35 platser är öronmärkta för ungdomar med funktionsnedsättning.


Publicerad: 2012-03-28

Sören Olsson är krönikör i varje utgåva av Föräldrakraft.

När orken tar slut

Sören Olssons krönika ur Föräldrakraft nr 2, 2012 som utkom den 15 mars 2012.

Vi står ut. Till sista droppen energi så försöker vi alltid att orka med allt som sker i våra liv. Men vad händer när orken ändå tar slut? Frågan ställs av Sören Olsson i en krönika i Föräldrakraft.


Publicerad: 2012-03-29

- Jag brinner för att förbättra läs- och skrivkunnigheten bland döva barn, säger Dennis Lennartsson.

Han får förverkliga drömmen om teckenspråk på nätet

Ett teckenspråks-wikipedia på internet. Det vill Dennis Lennartsson skapa och nu får han stöd att förverkliga drömmen. – Helt fantastiskt. Nu kan jag koncentrera mig till 100 procent på det jag brinner för.


Publicerad: 2012-03-29

- För några år sedan hade utgången varit solklar till flickans fördel men praxis har inskränkt rätten till assistans och nu är utgången inte lika självklar, säger juristen Josefin Mikaelsson.

Kommunens strid mot 9-åring kan leda till minskad assistans för många fler

Ännu en kommun sätter hårt mot hårt för slippa erbjuda en 9-årig flicka personlig assistans. Snart kommer ett nytt avgörande som kan få stor betydelse för rätten till assistans.
– Hur långt ska kommunerna gå för att slåss mot sina egna medborgare? När är det dags att acceptera att den här flickan behöver hjälp? säger juristen Josefin Mikaelsson.


Publicerad: 2012-03-30

Nu drar Rikard Södergren igång arbetet som ska göra jakten tillgänglig för många fler. Foto: Niklas Södergren.

Så ska fler få chansen att jaga och vistas i naturen

Att ta sig fram till jaktpasset eller till favoritfiskestället när man sitter i rullstol kan vara lite knepigt, det vet Örebrobon Rikard Södergren. Nu startar han och Jägareförbundet ett projekt för att underlätta för personer med funktionsnedsättning att komma ut i naturen och att jaga.


Publicerad: 2012-03-31

Hur går det med de nya jobben?

Föräldrakraft har tagit tempen på debattörerna inför Almedalen 2012.

För snart ett år sedan togs nya tag i Almedalen för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar.
Politiker, myndigheter, arbetsgivare, fack och organisationer antog olika utmaningar för att förbättra utsikterna till jobb.


Publicerad: 2012-04-02

Handi Defy+ är namnet på den nya produkten från Abilia.

Handifon i nya tuffa kläder

Abilia har äntligen gjort det möjligt att använda funktionerna från Handifon i en vanlig smart mobiltelefon.


Publicerad: 2012-04-03

lindaforshaw550x151_10_0.jpg

Sandstormar

Första gången gråter jag hela vägen till barnhemmet, jag vågar inte tro på min egen styrka, skriver Linda Forshaw i en ny krönika för Föräldrakraft.

Första gången gråter jag hela vägen till barnhemmet, jag vågar inte tro på min egen styrka. Varför utsätta mig, behöver jag inte bara ta det lugnt och läka nu? När jag möter barnen förstår jag, skriver Linda Forshaw i en ny krönika för Föräldrakraft.


Publicerad: 2012-04-03

Läsarna rasar över dumsnålt samhälle

Två av de nya krönikorna på Föräldrakrafts webbsajt har satt fart på läsarnas kommentarer. Missa inte läsarnas reaktioner på Sanna Lalanda Rydhs krönika ”Hur mycket sparar samhället på att föräldrar sliter ut sig?” och Sören Olssons krönika ”När orken tar slut”.


Publicerad: 2012-04-04

247