Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

lindaforshaw550x151_10_0.jpg

Sandstormar

Första gången gråter jag hela vägen till barnhemmet, jag vågar inte tro på min egen styrka, skriver Linda Forshaw i en ny krönika för Föräldrakraft.

Första gången gråter jag hela vägen till barnhemmet, jag vågar inte tro på min egen styrka. Varför utsätta mig, behöver jag inte bara ta det lugnt och läka nu? När jag möter barnen förstår jag, skriver Linda Forshaw i en ny krönika för Föräldrakraft.


Publicerad: 2012-04-03

Läsarna rasar över dumsnålt samhälle

Två av de nya krönikorna på Föräldrakrafts webbsajt har satt fart på läsarnas kommentarer. Missa inte läsarnas reaktioner på Sanna Lalanda Rydhs krönika ”Hur mycket sparar samhället på att föräldrar sliter ut sig?” och Sören Olssons krönika ”När orken tar slut”.


Publicerad: 2012-04-04

Appen Samtala ska göra det lättare för personer med afasi att kommunicera. (Foto: Sebastian Sjöberg)

Ny app för afasidrabbade är på gång

En helt ny app för afasidrabbade håller ett par student på Hyper Island i Karlskrona på att ta fram. Med hjälp av symboler och en iPad, ska en person med afasi lättare kunna kommunicera.


Publicerad: 2012-04-04

Richard Bergfors är en av Sveriges viktigaste entreprenörer och har hyllats internationellt för sitt mångfaldsarbete. Samtidigt har han lidit svårt av en mycket jobbig blygsel.

Övervinner blygseln

Så gick Richard Bergfors från jätteblyg tonåring till internationellt hyllad företagsledare. (Intervju i Föräldrakraft nr 2, 2012)

Richard Bergfors är en av Sveriges främsta företagsledare när det gäller rekrytering och mångfald. På kort tid har han rekryterat mer än 150 personer med funktionsnedsättningar.
– Man måste tro på sig själv och sätta upp egna mål, är rådet Richard ger till alla unga som ännu inte lyckats ta sig in på arbetsmarknaden.


Publicerad: 2012-04-05

Pelle Sandstrak. (Foto: Stina Johansson)

”Du ska inte bli frisk, du ska få ett bättre liv”

Tjata inte ihjäl barnen om deras diagnoser och tics. Det som hjälpte mig var att få höra att ”du är inte vanlig, var glad för det”, och ”du ska inte bli frisk, du ska få ett bättre liv”, berättar Pelle Sandstrak.
”Mr Tourette” är högaktuell bland annat som gäst hos Skavlan idag fredag (17 februari).


Publicerad: 2012-02-17

Anna Paulsen och Anna Sandström har skrivit boken som de själva hade behövt när de sökte vårdbidrag för sina barn.

De bästa tipsen när du söker vårdbidrag

Antalet personer som söker vårdbidrag för sina barn med en funktionsnedsättning eller en sjukdom har ökat de senaste åren. Många upplever ansökningsprocessen som krånglig.
I dagarna har det kommit ut en ny bok som hjälper föräldrar att ansöka om vårdbidrag.


Publicerad: 2012-02-15

Frösunda LSS är ett av de företag som satsat hårt på arbetsträning för unga vuxna med neuropsykatriska funktionsnedsättningar. På NPF-forum delar man med sig av sina erfarenheter. Foto: Frösunda.

Jobb till unga viktigaste frågan på NPF-forum

Hur ska unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar få plats i arbetslivet? Det är viktigaste frågan på 2012 års upplaga av NPF-forum i april.


Publicerad: 2012-02-15

- Det har funnits en oro för inskränkningar men det är inget sådant som föreslås här utan det är fusk av olika slag  som ska stävjas, säger Susanne Billum. (Foto: Stina Johansson)

Skärpt kontroll föreslås för att stoppa assistansfusk

Utredaren Billum: Försäkringskassan brister i kompetens

Stärkta kontrollmöjligheter för Försäkringskassan samt en mer enhetlig och rättssäker handläggning. Det föreslår justitierådet Susanne Billum i sin utredning om assistansersättningens kostnader. Även skärpta krav för tillstånd att anordna personlig assistans samt en effektivare samverkan mellan berörda myndigheter inklusive Skatteverket.


Publicerad: 2012-02-17

Oroliga assistansberättigade och deras anhöriga demonstrerade på Mynttorget i Stocholm när den nya assistansutredningen presenterades. Foto: Stina Johansson.

Nya tag mot fusk väcker oro

Oroliga assistansberättigade och deras anhöriga demonstrerade på Mynttorget när den nya assistansutredningen presenterades. DHR uppmärksammar nu en hel del kontroversiella förslag i enmansutredningen.


Publicerad: 2012-02-20

249