Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Barn kan tvingas avbryta sin behandling om upphandlingen går igenom, varnar Helene Öberg (MP). Foto: Fredrik Hjerling.

Strid om upphandling: ”Barn kan tvingas avbryta behandling”

Move & Walk riskerar att förlora Stockholms läns landstings upphandling om intensivträning. Nu larmar Miljöpartiet om att många barn och unga kan bli tvungna att avbryta sin redan påbörjade behandling.
– Har man hittat en bra metod så ska man inte behöva sluta med den på grund av politiska upphandlingar, säger Helene Öberg (MP).


Publicerad: 2012-02-20

- Vi har försökt påverka politikerna att satsa mer på sommarjobb för personer med funktionsnedsättningar, säger Stefan Johansson på Funkibator som i sommar räknar med att ta emot ett 20-tal unga.

Växjö en ljusglimt på dyster sommarjobbsmarknad

Hur ser möjligheterna ut för ungdomar med funktionsnedsättningar att få sommarjobb? En rundringning gav nedslående besked. En ljusglimt fanns dock i Växjö. – Vi räknar med att ett 20-tal ungdomar med funktionsnedsättningar söker sommarjobb hos oss i år, säger Stefan Johansson.


Publicerad: 2012-02-21

hansandersson700_0_0.jpg

Mycket mer projektpengar att söka

För alla som funderar på att starta upp ett projekt kom i dagarna ett glädjande besked. Utdelningen ur Arvsfonden höjs nämligen till 1,6 miljarder kronor till och med 2014. En ökning med över 200 miljoner kronor till projektidéer där barn, unga och personer med funktionsnedsättning själva är med och driver.
Publicerad: 2012-02-28

Vilken hjälp kan personer med NPF få vid universitetsstudier?

Pedagogiskt stöd är för många en förutsättning för att man ska kunna fullfölja sina högskole- eller universitetsstudier. I en ny version av den populära guiden Möjligheter till högre studier, kan du läsa om vilken hjälp som erbjuds.


Publicerad: 2012-02-28

Nanda Holm (Foto: Stina Johansson)

En sann entreprenör

Onsdag 29/2 är det Sällsynta dagen. Nanda Holm är inbjuden som expert på området och kommer att intervjuas på scenen.

Undrar du vad ordet röst heter på latin? Det vet tveklöst Nanda Holm, en av grundarna av Woxzia Myndighetslots AB och bärare av en sällsynt diagnos. Hon vet även alltför väl vad det innebär att inte bli lyssnad till i utsatta situationer. Med sin särskilda förmåga att få saker att hända, hjälper hon nu andra att göra sin röst hörd. Vox vocis.


Publicerad: 2012-02-28

Stående fr v: Lena Hallengren, Mats Eriksson, Anders Hallberg, Björn Beerman, Anders Blanck, Elisabeth Wallenius, Gunilla Hult-Backlund, Barbro Westerholm, Hans Winberg. (Foto: Stina Johansson)

Bättre samordning krävs

Hur säkerställer man att personer med sällsynta diagnoser får den vård de behöver? Hur kan man utveckla och förbättra vården för den patientgruppen? Det här var några av frågorna som togs upp på paneldebatten på Oscarsteatern i samband med Sällsynta dagen.


Publicerad: 2012-03-01

- Så får det inte gå till, säger Barbro Westerholm (FP).

Landsting vägrar remittera barn med sällsynt diagnos

Vårdapparaten räcker inte till för de med sällsynta sjukdomar som kräver specialistbehandling. Barbro Westerholm (FP) lovar se över detta. 


Publicerad: 2012-03-01

Tacka Sture för det

Alla ska kunna ta del av riksdagsdebatten. Oavsett funktionsnedsättning. Med anledning av detta har Sture Niklasson, själv synskadad, i samarbete med Cecilia Widegren (M), nyligen lyckats genomdriva en förändring av talmannens rutiner.


Publicerad: 2012-03-05

fk1202sidcollage700_0.jpg

Drömboende, skolval och gympa viktiga teman i Föräldrakraft nr 2, 2012

Drömboende, skolval och gympa är tre viktiga teman i Föräldrakraft nr 2, 2012. Numret har precis gått till tryck och vi känner oss lite extra belåtna. Dels för att det blev ett innehållsrikt nummer, dels för att vi är ganska nöjda med alla reportage, intervjuer och teman.


Publicerad: 2012-03-05

250