Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Aj Personskador AB har mångårig erfarenhet av att driva förlossningsskadeärenden. Christer Nyström och Marie Nilsson rekommenderar att alltid anmäla en skada som uppstår inom vården, även om den kan tyckas liten.

Ge inte upp: Överklaga!

Varje år tar LÖF, Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, emot närmare 50 anmälningar från familjer vars barn har råkat ut för en allvarlig förlossningsskada med syrebrist som följd. Många av barnen har skadats helt i onödan. Föräldrakraft har pratat med Aj Personskador AB, ett företag med mångårig erfarenhet av att driva sådana ärenden.


Publicerad: 2012-05-11

Moomsteatern har sedan 2010 drivit en intern skådespelarutbildning i projektform. Till hösten upphör projektet.  (Foto: Bodil Johansson)

Inga fler elever på Moomsteatern

Moomsteatern i Malmö är väl känd och omtyckt bland många. Trots detta läggs elevskolan ned.


Publicerad: 2012-05-11

Teckenplanscher för kommunikation i vardagsnära situationer. (Foto: Annika Melin)

Teckenplansch lyfter språket

Man pratar mycket om fysisk och kognitiv tillgänglighet. Men den språkliga biten är det inte många som har uppmärksammat. Med sin lansering av teckenplanschen, en produkt som gör språket tillgängligt för alla, bryter nu Annika Melin ny mark.


Publicerad: 2012-03-14

Allt fler förlorar sin kontaktperson, varnar FUB

Många personer med utvecklingsstörning förlorar sina kontaktpersoner, enligt Riksförbundet FUB. – Vi har tydliga signaler om att våra medlemmar blir fråntagna sina kontaktpersoner på mycket svävande grunder, skriver Anna-Lena Krook och Anders Peterson.


Publicerad: 2012-03-15

Gympamys på Linneas vis.

Alla kan ha roligt

Reportage om gymnastik från Föräldrakraft nr 2, 2012

Gymnastik enligt mottot alla kan gympa har gått från småskalig försöksverksamhet med fyra deltagare till fyra gymnastikgrupper med 30 entusiastiska barn och ungdomar på bara några år. Föräldrakraft talar med eldsjälen Birgitta Green och några supernöjda föräldrar.


Publicerad: 2012-03-16

- För några år sedan hade utgången varit solklar till flickans fördel men praxis har inskränkt rätten till assistans och nu är utgången inte lika självklar, säger juristen Josefin Mikaelsson.

Kommunens strid mot 9-åring kan leda till minskad assistans för många fler

Ännu en kommun sätter hårt mot hårt för slippa erbjuda en 9-årig flicka personlig assistans. Snart kommer ett nytt avgörande som kan få stor betydelse för rätten till assistans.
– Hur långt ska kommunerna gå för att slåss mot sina egna medborgare? När är det dags att acceptera att den här flickan behöver hjälp? säger juristen Josefin Mikaelsson.


Publicerad: 2012-03-30

Hur går det med de nya jobben?

Föräldrakraft har tagit tempen på debattörerna inför Almedalen 2012.

För snart ett år sedan togs nya tag i Almedalen för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar.
Politiker, myndigheter, arbetsgivare, fack och organisationer antog olika utmaningar för att förbättra utsikterna till jobb.


Publicerad: 2012-04-02

Handi Defy+ är namnet på den nya produkten från Abilia.

Handifon i nya tuffa kläder

Abilia har äntligen gjort det möjligt att använda funktionerna från Handifon i en vanlig smart mobiltelefon.


Publicerad: 2012-04-03

lindaforshaw550x151_10_0.jpg

Sandstormar

Första gången gråter jag hela vägen till barnhemmet, jag vågar inte tro på min egen styrka, skriver Linda Forshaw i en ny krönika för Föräldrakraft.

Första gången gråter jag hela vägen till barnhemmet, jag vågar inte tro på min egen styrka. Varför utsätta mig, behöver jag inte bara ta det lugnt och läka nu? När jag möter barnen förstår jag, skriver Linda Forshaw i en ny krönika för Föräldrakraft.


Publicerad: 2012-04-03

250