Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

p-forbud_700_0.jpg

Parkeringsrapport får handikapprörelsen att se rött

Transportstyrelsen tycker inte att det behövs några förändringar av reglerna för parkeringstillstånd.
Det har retat upp handikapprörelsen som skrivit ett mycket argt brev till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.


Publicerad: 2012-01-09

Oro för utredning om att byta aktivitetsersättning mot studiestöd

Regeringen utreder om ungdomar som studerar med aktivitetsersättning eller förlängt barnbidrag ska få studiestöd istället.
Men utredningen väcker oro, eftersom studiestödssystemet bygger på att man i en framtid kan betala tillbaka med arbetsinkomster.


Publicerad: 2012-01-09

Electric Griffins under ett av sina intensiva träningspass.

Laddat möte

Electric Griffins har gått från ingenting till två lag och världsklass på fem år. Snart ska de försvara titeln i Malmö Open – för tredje gången. (Ett reportage från Föräldrakraft nr 1, 2012)

Electric Griffins har gått från ingenting till två lag och världsklass på fem år.  Snart ska de försvara titeln i Malmö Open – för tredje gången.


Publicerad: 2012-01-09

För skolan. Comfort Audios lilla mottagare  är ett stort genombrott för företaget.

Minimottagare vill nå ut i skolan

Azar Zandi, Comfort Audio AB, visar den lilla Receiver DT10 som var företagets stora produktnyhet på Dysleximässan i oktober.


Publicerad: 2011-12-09

Tänk på ditt eget värde och lär dig säga nej, är Mia Skäringers råd till barn och unga. Ett råd som hon själv, fortfarande, kämpar med att följa. Foto: Mattias Olsson

Jag vill inte bara älta mitt men det är fantastiskt när jag förstår vilken betydelse det har för andra

Mia Skäringer intervjuas i Föräldrakraft nr 6, 2011

Mia Skäringer får unga kvinnor och män att resa sig upp och protestera, bryta mot normer och tabun, fatta livsavgörande beslut. Genom att avslöja djupa hemligheter har hon skakat om många som läst henne eller sett henne på scenen eller i tv-rutan. Föräldrakraft har intervjuat Mia Skäringer.


Publicerad: 2011-12-09

– Funktionsnedsättningen får aldrig bli en ursäkt för att inte studera, säger Andrea Bondesson. Foto: Helen Adolfsson.

Andrea ser bara möjligheter

Rapport från skolbänken - Tema i Föräldrakraft nr 6, 2011

Med toppbetyg i gymnasiet gick Andrea Bondesson, efter att ha läst historia i en termin, vidare till juristprogrammet på Stockholms Universitet.  Hon har hög ambition och strävar alltid mot högsta betyg. Målet är att arbeta med mänskliga rättigheter. Den medfödda sjukdomen AMC har inte hindrat henne. Tvärtom!


Publicerad: 2011-12-09

Trots att Michaela får hjälp med den medicinska samordningen av habiliteringen, lägger mamma Susanne ändå en timme om dagen, för att koordinera de drygt 20 kontakterna hos kommun, försäkringskassa och landsting. Foto: Anna Pella.

Medicinsk samordning får Michaela att må bra

När allt hänger samman - Reportage ur Tema flerfunktionshinder i Föräldrakraft nr 6, 2011.

Michaela Blom, 20, har tack vare habiliteringen i Uppsala fått mycket hjälp med den medicinska samordningen kring sitt flerfunktionshinder ända sen hon föddes.


Publicerad: 2011-12-09

Sångstunden skapar många leenden. Foto: Anna Pella.

Föräldrakraft tittar in på Tittut: Idag träffas gruppen för sköra barn

Reportage från Tema Flerfunktionshinder i Föräldrakraft nr 6, 2011.

Vid Odenplan i Stockholm ligger Tittut, en mötesplats för familjer med barn som har särskilda behov. Idag träffas gruppen för sköra barn, där de flesta har flerfunktionshinder och stora medicinska problem.


Publicerad: 2011-12-09

Ann-Kristin Ölund är habiliteringsläkare och kontaktperson i en arbetsgrupp för personer med flerfunktionsnedsättning inom svensk neuropediatrisk förening. Hon har skrivit detta öppna brev tillsammans med åtta andra personer inom vården. Foto: Anna Pella.

Multiprofessionell kompetens

Intervju från Tema Flerfunktionshinder i Föräldrakraft nrt 6, 2011.

På Habiliteringen för barn och vuxna i Uppsala län brinner man lite extra för barn och ungdomar med flerfunktionshinder. Ann-Kristin Ölund, överläkare, är en av eldsjälarna som ser till att dessa barn får multiprofessionella medicinska bedömningar.


Publicerad: 2011-12-09

260