Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Foto: SJ.

Nu är det dags igen

Nu är det dags igen. SJ stoppar rullstolar på tågresor i norra Sverige. Inga tåg norr om Sundsvall är handikappanpassade.


Publicerad: 2011-10-27

Susanna Lalanda Rydh.

Den allra första gången i väntrummet på Karolinska

Ny krönika av Susanna Lalanda Rydh.

Isabel är inte som alla andra barn. Men i det här väntrummet liknar alla andra barn Isabel. Jag får en glad överraskning när vi kliver in, skriver Susanna Lalanda Rydh i en ny krönika.


Publicerad: 2011-10-27

Elever ska granska skolans tillgänglighet

Nu ska eleverna engageras i kampen för ökad tillgänglighet i skolan. Och inte bara de elever som själva har funktionsnedsättning, utan alla!


Publicerad: 2011-10-27

Christoffer Lindhe är en av dagens stora stjärnor som inspirerar allt fler barn och unga att ägna sig åt idrott. Foto: Niklas Ehlén.

Prova på-dagar kan göra drömmen verklighet

Är ditt barn en framtida världstjärna inom handikappidrotten? Eller är han eller hon bara på jakt efter en utvecklande fritidsysselsättning? Nu finns chansen att prova på – och kanske förverkliga en dröm.


Publicerad: 2011-10-28

Familjen Cabrera Johannisson har bott på Lilla Erstagården sedan i januari. Foto: Anna Pella.

Sista tiden med Bruno

Reportage från Tema Sorg i Föräldrakraft nr 5, 2011.

Pang! Bruno Cabrera Johannisson, 2 år, kluckar av skratt när storasyster Freja smäller i garderobsdörrarna inne på rummet på Lilla Erstagården. När mamma Josefine ser samspelet, glittrar ögonen till och hon håller ännu hårdare om sin lilla pojke, vars framtid är mycket oviss.
Publicerad: 2011-10-30

Vid en demonstration för tillgänglighet sommaren 2009 lovade politiker från alla riksdagspartier att införa en skarpare diskrimineringslag. Fortfarande har inget hänt.

I december ställs svenska politiker åter vid skampålen

När blir det förbjudet att diskriminera genom dålig tillgänglighet?
I Norge blev det möjligt redan 2008. Och svenska politiker har upprepade gånger lovat att klassa otillgänglighet som diskriminering även här. Men trots dessa löften är det fortfarande tyst från regeringen.


Publicerad: 2011-11-08

Svårare att överklaga beslut om bostadsanpassning

Det har blivit svårare att få bidrag till bostadsanpassning, att döma av en ny rapport från Boverket. Det har också blivit betydligt svårare att överklaga kommunernas beslut.


Publicerad: 2011-11-08

tre-steg-till-arbete700_0.jpg

Här är de konkreta verktygen som leder till jobb

Nu kommer boken om den kanske mest framgångsrika metoden att öppna vägen till arbete för personer med funktionsnedsättningar. Det är Misa som denna vecka släpper ”Tre steg till arbete”.


Publicerad: 2011-11-08

- Det viktigaste är att det ramlar på uppdrag och att det finns en härlig stämning hos medarbetarna, säger Lennart Jönsson.

Succé för företaget som frigör dolda resurser

Vi frigör Sveriges dolda resurs. Så lyder slagordet för ”nya” Left is Right, som gör succé efter omstarten. – Vi är fler än 20 personer om ett år, säger ägaren Lennart Jönsson.


Publicerad: 2011-11-08

276