Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Försäkringskassan.

Guide: Så funkar de nya stöden för omvårdnad och merkostnader

HejaOlika granskar nya omvårdnadsbidraget och merkostnadsersättningen

Vårdbidrag och handikappersättning byts mot helt nya ersättningar – omvårdnadsbidrag och merkostnadsersättning. Beslutet satt långt inne och föregicks av dramatik. Men hur funkar de nya reglerna?
Publicerad: 2018-07-20

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Kanske måste konventionen bli lag för att målet med LSS ska uppnås

När jag skrev artikelserien ”Funktionsrättskonventionen - en orientering”, och läste genom konventionen flera gånger, upptäckte jag att den på ett utmärkt sätt kompletterar och i vissa fall även förstärker rättigheterna i LSS!
Publicerad: 2018-07-24

Foto

LSS-maraton i Almedalen 2018 i bilder

Vår fotograf bevakade den unika tankesmedjan om LSS

Den 5-6 juli 2018 anordnade ABH Utbildning och Föräldrakraft /HejaOlika för första gången ett LSS-maraton för att lösa aktuella frågor inom LSS. Två olika lag diskuterade under 24 timmar, varefter man presenterade förslag på lösningar. Fotograf Linnea Bengtsson dokumenterade.
Publicerad: 2018-07-10

Ett av lagen utgjordes av från vänster Kajsa Råhlander, Maria Holter, Cecilia Ekholm, Josefin Mikaelsson och Gunnar Råhlander, samt Åsa Olsson som är skymd på bilden. Foto: Linnea Bengtsson.

Tankesmedja gav nya lösningar på LSS-problem

De har lång egen erfarenhet, och så vill de förändra LSS

Tankesmedja, maraton och hackaton. Allt på en gång och med totalt fokus på LSS. Under Almedalsveckan samlades ett ”järngäng” en bit utanför ringmuren i Visby för tillsammans hitta lösningar på problemen inom LSS.
Publicerad: 2018-07-15

Ebba Busch Thor talade i Almedalen på fredagen. Dagen efter gavs nytt besked om att behålla skattelättnaden för personer med sjuk- och aktivitetsersättning. Foto: Region Gotland/Malin Ericsson.

Nytt besked från KD: Behåll skattelättnaden

”Efter den osäkerhet som uppstod igår behöver vi förtydliga var vi står”

Kristdemokraterna ger idag nytt besked: Skattelättnaden ska behållas för personer med sjuk- och aktivitetsersättning. – Vi behöver förtydliga var vi står, efter den osäkerhet som uppstod igår, säger Jakob Forssmed.
Publicerad: 2018-07-07

elisabeth-wallenius-0201-1335.jpg

”Skamligt av KD att förespråka skattehöjning”

Elisabeth Wallenius, Funktionsrätt Sverige, är chockad över KD-förslaget

– Vi är förfärade över KD:s besked idag att ta bort den av regeringen införda skattesänkningen på sjuk- och aktivitetsersättning, säger Elisabeth Wallenius, ordförande Funktionsrätt Sverige, i ett uttalande idag. HejaOlika har tidigare uppmärksammat att Moderaterna vill höja skatten för denna grupp.
Publicerad: 2018-07-06

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Nej, Ulf Kristersson, alla som inte jobbar är inte lata!

Jag kan slå vad om att du inte läst FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom”. Gör det och visa att du tror på svensk humanism.Jag kan slå vad om att du inte läst FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom”. Gör det och visa att du tror på svensk humanism.
Publicerad: 2018-07-02

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Ett liv som andra – de utan funktionsnedsättning

LSS-gruppen har inte ett liv som andra – de utan funktionsnedsättning. Det är tydligt för alla som vill se. Och det beror på politiska beslut.LSS-gruppen har inte ett liv som andra - de utan funktionsnedsättning. Det är tydligt för alla som vill se. Och det beror på politiska beslut.
Publicerad: 2018-06-29

Dagens Arena: Det är hög tid att Moderatledaren Ulf Kristersson svarar på ett antal viktiga frågor: Varför vill han höja skatten för sjuka och funktionshindrade?

Granskning: Moderaterna vill höja skatten med 10 procent

Nya siffror presenteras av Dagens Arena

En granskning publicerad i webbtidningen Dagens Arena är mycket kritisk till Moderaternas planer på skattehöjningar för sjuk- eller aktivitetsersättning. Moderaterna vill höja skatten med omkring 10 procent för dem med lägst inkomster: kroniskt sjuka och funktionshindrade med sjukersättning, skriver nationalekonomen och journalisten Micael Kallin.
Publicerad: 2018-07-01

30