Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

TV-sändning från Almedalen teckentolkas i realtid

Både textning och teckentolkning av TV-sändningar i realtid? Under Almedalsveckan visar Handikappförbunden att sådana direktsändningar är fullt möjliga.


Publicerad: 2010-07-04

Veronica Hedenmark.

Nioårig flicka fick rätt efter tre års kamp: “Nu måste fler få assistans”

Efter tre års kamp i domstol har en nioårig flicka i Borlänge fått rätt till personlig assistans.
Händelsen uppmärksammas av företagsledaren Veronica Hedenmark som driver en envis kamp för att barn och unga ska få mer assistans, hjälpmedel och annat stöd tidigt i livet.


Publicerad: 2010-07-04

almedalen_jag500c_0_0.jpg

Handikapporganisationer trängs i överhettat Almedalen

Almedalsveckan startade under söndagen. Moderatledaren Fredrik Reinfeldt kunde glädja sig åt att det var fullpackat när han höll sitt stora tal i parken.
Många handikapporganisationer är på plats, både som arrangörer och publik. Däribland inte mindre än 400 personer från Föreningen JAG.


Publicerad: 2010-07-04

cwejmanvideo_0_0.jpg

Webbtv: Utfrågning med Adam Cwejman, Liberala ungdomsförbundet

Under måndagen gick startskottet för Föräldrakrafts utfrågningar i Almedalen i Visby. Först ut var Adam Cwejman, ordförande för Liberala ungdomsförbundet, som frågades ut av Föräldrakrafts Valter Bengtsson och från publliken. Här kan du se en del av utfrågningen.


Publicerad: 2010-07-06

solhaga_jeanette550_0_0.jpg

“Det här har jag längtat efter hela veckan”

FULLSATT SEMINARIUM I ALMEDALEN. På torsdagsmorgonen startade Föräldrakraftdagen i Högskolan i Visby. Det första av dagens sju seminarier handlar om unga och unga vuxna med Aspergers syndrom och högfungerande autism. “Det här har jag längtat efter hela veckan”, var reaktionen från en av seminariebesökarna.


Publicerad: 2010-07-08

Göran Fredriksson.

“Nedskärningar inom LSS görs i smyg utan ärlig debatt”

Nedskärningar görs i smyg, utan öppen och ärlig debatt.
Kritiken kommer från Göran Fredriksson, branschordförande för personlig assistans inom Vårdföretagarna och vd för Frösunda.


Publicerad: 2010-07-08

Maud Olofsson.

Ny samhällslön kan öka tryggheten för personer med funktionsnedsättningar

Centerpartiets ledare Maud Olofsson föreslår en ny samhällslön på 11 000-12 000 kronor per månad för personer som har mycket omfattande funktionsnedsättningar.
– Många av dessa människor lever idag under så tuffa ekonomiska förhållanden och ekonomisk osäkerhet att det är fullständigt orimligt, säger Maud Olofsson.
 


Publicerad: 2010-08-09

Göran Hägglund.

KD vill skapa 10 000 nya jobb till funktionshindrade

Kristdemokraterna vill skapa 10 000 nya jobb inom offentlig sektor för personer som har funktionsnedsättning. Lönebidragen ska förbättras, trygghetsanställningarna öka och den offentliga sektorn ska visa vägen. Det framgår av partiets valmanifest som presenterades idag.


Publicerad: 2010-08-09

Vem blir Sveriges Obama?

Ledare i Föräldrakraft nr 4, 2010.

Det är snart val och frågor om funktionsnedsättningar har fått ett lyft. Men på ett område har debatten spårat ur. Det gäller personlig assistans.


Publicerad: 2010-08-10

327