Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

marialarsson269x240_0.jpg

Maria Larsson – Fritt val kräver lagändring

Fritt val har varit ett givande och informativt projekt, menar äldre- och folkhälsominister Maria Larsson. Hur det blir i framtiden med fritt hjälpmedelsval är dock osäkert, men säkert är att det krävs en lagändring för att förverkliga det.
– En omläggning av landstingens verksamhet för förskrivning av hjälpmedel med inslag av fritt val för dem som vill, kommer kräva förändring i lagstiftningen, säger Maria Larsson.
 


Publicerad: 2009-06-05

annalenakrook203x240_0.jpg

FUB anklagar kommuner för att stifta egna lagar

FUB vill stoppa kommunernas allt hårdare bedömning av assistans och andra insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.


Publicerad: 2009-06-08

Efterlängtad bok om bildterapi – de inre verktyg som alla föds med

– Jag blev gripen av de berättelser jag fick ta del av. Jag kände att alla dessa bilder och berättelser måste komma fler till del. Det borde egentligen höra till allmänbildningen att känna till denna inre verktygslåda, redskapen för läkning och utveckling som vi alla är födda med.
Det berättar Annika Berg-Frykholm som skrivit ”Självbilder – att komma vidare genom skapande”, en efterlängtad bok om bildterapi.


Publicerad: 2009-06-08

almedalenrubbe268x240_0.jpg

Så laddar handikapprörelsen inför Almedalsveckan

Nu är det bara drygt två veckor kvar tills Almedalsveckan bryter ut i Visby. Frågan är hur stor uppmärksamhet handikapporganisationerna får denna gång, i hård konkurrens med exempelvis miljöfrågor. Och hur många av de hundratals seminarierna kommer att vara tillgängliga för alla? Rubriken till vänster är från förra årets rapporter från Almedalen.


Publicerad: 2009-06-09

mariaw_hansf_500_0.jpg

Han fick alla partier att ställa upp på kampen för en ny lag

Hans Filipsson är mannen som gjorde det omöjliga. Att få alla riksdagspartier att ställa sig bakom kravet på att brister i tillgänglighet ska förbjudas i lag. Nu vill han staten tar sitt ekonomiska ansvar.


Publicerad: 2009-06-14

Agnetha Vikenger.

Nytt föräldrastöd kritiseras för att ha glömt familjer med störst behov

Idag lanserar regeringen en nationell strategi för föräldrastöd med hjälp av en videosänd satellitkonferens med 3000 deltagare på 20 platser runt om i landet. Samtidigt kritiseras den nya strategin för att glömt bort familjer som har barn med funktionsnedsättningar.


Publicerad: 2009-03-31

Nu kan du lyssna på tidningen i mobilen

Nu lanseras nya tal- och ljudtidningar som kan lyssnas på via Internet eller i mobiltelefonen.
– Tidigare har taltidningar lästs in och distribuerats till speciella mottagare, på kassett och cd. Nu har vi istället gjort den tillgänglig på Internet, i mobiltelefonen eller Mp3/iPod, säger Göran Carlson, Darub.


Publicerad: 2009-03-31

den_smala_lyckan286x240_0.jpg

Premiären som bygger på ungdomarnas egna hemligheter

Framgångsrika Freja Musikteater i Jönköping uppmärksammar Världsautismdagen den 2 april med urpremiär för en föreställning om hur det är att vara ung och leva med en funktionsnedsättning i Sverige idag.
Samtidigt presenterar Föreningen Autism i Jönköping nya metoder för ”Omsorg utan våld”.


Publicerad: 2009-03-31

Hyllad teaterchef lockar till debatt om funktionsnedsättningar

Intresserad av teater, funktionsnedsättningar och politik? I så fall kan du titta in på en blogg som nyligen startats av Kjell Stjernholm, grundare av den hyllade Moomsteatern.


Publicerad: 2009-04-01

370