Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

marschen550_2_2_0.jpg

Alla riksdagspartier marscherar för tillgänglighet

Kampen för en ny tuffare diskrimineringslag har fått vind i seglen. När Marschen för tillgänglighet ägde rum förra sommaren fick man bara stöd av småpartierna Miljöpartiet och Vänstern.


Publicerad: 2009-05-31

Martin fick träffa OS-skytten via idrottspanelen

Martin Häll skrev till Föräldrakrafts läsarpanel i hopp om råd och tips från skytten Jonas Jacobsson. Nyligen fick han chansen att träffa bragdmedaljören.


Publicerad: 2009-06-01

tonjehamsund_246x240_0.jpg

Hon kämpar för att sonen ska kunna fortsätta sin träning

Föräldrarna till Teo, nio år, tränar sin son enligt den i Sverige ganska okända Domanmetoden. För att få bra möjligheter till träning har de begärt att få bedriva hemundervisning, men fått avslag.
– Så länge träningen fungerar är det svårt att sluta. Om han börjar i skolan får han inte samma träning och kommer att tappa den styrka han har fått, säger mamman Tonje Hamsund, som nu hoppas att Kammarrätten ska riva upp avslaget.


Publicerad: 2009-06-01

janpeterstromgren_240_0.jpg

Kalmar dyrare för hörselskadade

I Kalmar län ska det kosta 1 200 kronor att få en hörapparat utprovad och för hörselskadade i Sverige håller vården på att bli en klassfråga.
– Det gör Kalmar till det näst dyraste utprovningslandstinget efter Gävleborg, säger Jan-Peter Strömgren, förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund.
 


Publicerad: 2009-06-02

Drottning Silvia överlämnade Ågrenskas stora pris till Terkel Andersen (t h). I mitten Ågrenskas vd Robert Hejdenberg.

Drottning Silvia: Vi måste fortsätta erövra det okända

Drottning Silvia firade under onsdagen Ågrenskas 20-årsjubileum tillsammans med hundratals experter, föräldrar och barn och ungdomar.
– Vi måste fortsätta att erövra det okända och forska mer om sällsynta diagnoser i samarbete med familjerna, sa Drottningen, som även delade ut Ågrenskas stora pris till Terkel Andersen.


Publicerad: 2009-06-03

marialarsson269x240_0.jpg

Maria Larsson – Fritt val kräver lagändring

Fritt val har varit ett givande och informativt projekt, menar äldre- och folkhälsominister Maria Larsson. Hur det blir i framtiden med fritt hjälpmedelsval är dock osäkert, men säkert är att det krävs en lagändring för att förverkliga det.
– En omläggning av landstingens verksamhet för förskrivning av hjälpmedel med inslag av fritt val för dem som vill, kommer kräva förändring i lagstiftningen, säger Maria Larsson.
 


Publicerad: 2009-06-05

annalenakrook203x240_0.jpg

FUB anklagar kommuner för att stifta egna lagar

FUB vill stoppa kommunernas allt hårdare bedömning av assistans och andra insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.


Publicerad: 2009-06-08

Efterlängtad bok om bildterapi – de inre verktyg som alla föds med

– Jag blev gripen av de berättelser jag fick ta del av. Jag kände att alla dessa bilder och berättelser måste komma fler till del. Det borde egentligen höra till allmänbildningen att känna till denna inre verktygslåda, redskapen för läkning och utveckling som vi alla är födda med.
Det berättar Annika Berg-Frykholm som skrivit ”Självbilder – att komma vidare genom skapande”, en efterlängtad bok om bildterapi.


Publicerad: 2009-06-08

almedalenrubbe268x240_0.jpg

Så laddar handikapprörelsen inför Almedalsveckan

Nu är det bara drygt två veckor kvar tills Almedalsveckan bryter ut i Visby. Frågan är hur stor uppmärksamhet handikapporganisationerna får denna gång, i hård konkurrens med exempelvis miljöfrågor. Och hur många av de hundratals seminarierna kommer att vara tillgängliga för alla? Rubriken till vänster är från förra årets rapporter från Almedalen.


Publicerad: 2009-06-09

372