Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

leva_batdragning_240x180_0.jpg

Dagens kollotips – Sommarkollo i Småland

Dagens tips kommer från Småland, kollogårdarna Salsnäs utanför Målilla och Åkarp ligger mycket vackert ute på landet nära sjön.


Publicerad: 2009-01-09

Annika Dahlgren Sandberg

Hon får halv miljon för att hjälpa barn att läsa och skriva

Idag kan Annika Dahlgren Sandberg jubla. Hon får ett forskningspris på 50 000 Euro för sitt arbete med hjälpa barn med kommunikationssvårigheter att läsa och skriva.
Nu kommer hon att gå vidare med att utveckla bättre talsyntes så att datorer kan läsa upp ord som barn skriver, oavsett stavningsfel.


Publicerad: 2009-01-09

larsson_torstensson240_0.jpg

Toppmöte om tillgänglighet – i sista minuten

Naturreservat och fågeltorn som är tillgängliga för alla. Butiker som inte utestänger någon. Och bostäder som man kan städa från rullstolen.
Det är några av de goda exempel som ska lyftas fram när vårens toppkonferens om tillgänglighet äger rum den 21 april i Göteborg. Både Maria Larsson och Åsa Torstensson väntas delta från regeringen.
Då är det bara ett drygt halvår kvar till år 2010 då Sverige, enligt tidigare riksdagsbeslut, ska vara tillgängligt.


Publicerad: 2009-01-11

dbu_rodd_240x320_0.jpg

Dagens kollotips kommer från Dövblind Ungdom

Dövblind Ungdom är en organisation för barn och ungdomar med syn-hörselskada/dövblindhet som har verksamhet i hela Sverige. I juli är barn och ungdomar välkomna till Furuboda utanför Åhus. I augusti finns det läger både på Gotland och i Leksand.


Publicerad: 2009-01-12

skolsal550_0.jpg

Pappan som hjälpte till i skolan kräver betalt för stödet

En pappa som var missnöjd med tilldelningen av stödresurser i barnet skolklass tog det ovanliga iniativet att själv hjälpa till i klassen – och sedan skicka en faktura på 60 000 kronor till skolkontoret.


Publicerad: 2009-01-13

Tuffa tag mot mobbning lönar sig – glad nyhet för skolorna

Det lönar sig att satsa på att förebygga och bekämpa mobbning. Det visar världens hittills största vetenskapliga undersökning av insatser mot mobbning.
I genomsnitt är det 23 procent färre som mobbar och 17 procent färre som blir mobbade då det bedrivs anti-mobbningverksamhet, rapporterar Brottsförebyggande rådet.
En glad nyhet, anser Jan Andersson, chef för Brå.


Publicerad: 2008-11-20

Den egna erfarenheten är av stor betydelse

Den gemensamma värdegrunden för handikappidrottsrörelsen diskuterades på konferensen Hållplats.nu. Det förslag till värdegrund som diskuterades lägger stor vikt vid den egna erfarenheten av att ha en funktionsnedsättning.


Publicerad: 2008-11-26

kalkhockey248_0.jpg

Världens största tävling ska locka fler till vintersporter

Den 2-8 februari arrangerar handikappidrottsförbundet, Sollefteå kommun och lokala föreningar Paralympic Winter World Cup. Tävlingarna är förbundets största satsning. Förhoppningen är att elitidrottare ska få ytterligare en stor tävling att se fram emot samt att rekryteringen ska ta fart.


Publicerad: 2008-11-26

stina248_0.jpg

Mot Paralympic Winter World Cup

Svenska handikappidrottsförbundets största satsning närmar sig. Tävlingen ska dels ge eliten ännu en chans att mäta sig med varandra, dels få fler att intressera sig för vintersporterna. Stina Sellin varvar hård träning med besök hos femteklassare i sin hemkommun. Föräldrakraft har träffat henne.


Publicerad: 2008-11-27

380