Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

bosse_240x160_0.jpg

Kollotips – Idag kommer tipset från Björkögården utanför Norrtälje

Dagens kollotips kommer från Norrtälje. BOSSE:s kollo har ordnat kollo på uppdrag av Stockholms kommun för dig som har ett rörelsehinder sedan 1998. De håller till på Björkögården (Barnens ö) utanför Norrtälje.


Publicerad: 2009-01-08

majblomman500_1_0.jpg

Majblomman satsar miljoner på bidrag till kollo och läger

Nu börjar det bli dags att fundera över sommarens kollon och läger. Familjer som behöver ekonomisk hjälp bör vara ute i god tid med ansökningar om bidrag. En viktig bidragsgivare är Majblomman, som trots finanskrisen tror att givmildheten fortsätter vara stor. – Människor blir mer givmilda när det blir tuffare, säger Lena Holm.


Publicerad: 2009-01-08

varberg_sydafrika550_0.jpg

Särskolan for till Sydafrika för att bryta fördomarna

I höstas reste tio elever från gymnasie­särskolan i Varberg till Sydafrika. ”Vad kul, men behöver ni verkligen resa så långt bort?” var en alltför vanlig reaktion på planerna. Det visar hur viktigt det är att visa upp särskolan, skriver Martin Augustsson i en debattartikel.


Publicerad: 2009-01-08

leva_batdragning_240x180_0.jpg

Dagens kollotips – Sommarkollo i Småland

Dagens tips kommer från Småland, kollogårdarna Salsnäs utanför Målilla och Åkarp ligger mycket vackert ute på landet nära sjön.


Publicerad: 2009-01-09

Annika Dahlgren Sandberg

Hon får halv miljon för att hjälpa barn att läsa och skriva

Idag kan Annika Dahlgren Sandberg jubla. Hon får ett forskningspris på 50 000 Euro för sitt arbete med hjälpa barn med kommunikationssvårigheter att läsa och skriva.
Nu kommer hon att gå vidare med att utveckla bättre talsyntes så att datorer kan läsa upp ord som barn skriver, oavsett stavningsfel.


Publicerad: 2009-01-09

larsson_torstensson240_0.jpg

Toppmöte om tillgänglighet – i sista minuten

Naturreservat och fågeltorn som är tillgängliga för alla. Butiker som inte utestänger någon. Och bostäder som man kan städa från rullstolen.
Det är några av de goda exempel som ska lyftas fram när vårens toppkonferens om tillgänglighet äger rum den 21 april i Göteborg. Både Maria Larsson och Åsa Torstensson väntas delta från regeringen.
Då är det bara ett drygt halvår kvar till år 2010 då Sverige, enligt tidigare riksdagsbeslut, ska vara tillgängligt.


Publicerad: 2009-01-11

dbu_rodd_240x320_0.jpg

Dagens kollotips kommer från Dövblind Ungdom

Dövblind Ungdom är en organisation för barn och ungdomar med syn-hörselskada/dövblindhet som har verksamhet i hela Sverige. I juli är barn och ungdomar välkomna till Furuboda utanför Åhus. I augusti finns det läger både på Gotland och i Leksand.


Publicerad: 2009-01-12

skolsal550_0.jpg

Pappan som hjälpte till i skolan kräver betalt för stödet

En pappa som var missnöjd med tilldelningen av stödresurser i barnet skolklass tog det ovanliga iniativet att själv hjälpa till i klassen – och sedan skicka en faktura på 60 000 kronor till skolkontoret.


Publicerad: 2009-01-13

stina248_0.jpg

Mot Paralympic Winter World Cup

Svenska handikappidrottsförbundets största satsning närmar sig. Tävlingen ska dels ge eliten ännu en chans att mäta sig med varandra, dels få fler att intressera sig för vintersporterna. Stina Sellin varvar hård träning med besök hos femteklassare i sin hemkommun. Föräldrakraft har träffat henne.


Publicerad: 2008-11-27

386