Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Samarbetet mellan olika gruppboenden är något som uppskattas av Siv Pettersson, Elin Kühne, Carina Fridlund och Mattias Jedebert. Foto: Linnea Bengtsson.

Boendet som är ”en dröm” både för personal och boende

Hudiksvalls kommun nominerad i "Bästa LSS-kommun"

En av orsakerna till att Gabriella trivs så bra med att bo på gruppbostaden Granebo är den duktiga personalen. – Alla anställda ska ha utbildning och goda kunskaper inom vård och omsorg, säger Siv Pettersson som är chef för boendet.
Publicerad: 2017-09-07

Gabriella bor på gruppboendet Granebo med sex lägenheter.  - Det är bara ungdomar som bor där, vilket är otroligt bra, tycker mamma Susanne. Foto: Linnea Bengtsson.

”Hudiksvall lämnar vi aldrig”

Gabriella och hennes mamma Susanne om kommunen som är finalist i "Bästa LSS-kommun"

Det har varit en ständig kamp för att Gabriella, 25 år, ska få rätt stöd. Men mamma Susanne Södermark tvekar inte – Hudiksvall lämnar man aldrig!
Publicerad: 2017-09-07

Höjda lönebidrag kan göra arbetsmarknaden mer rättvis för personer med funktionsnedsättningar.

Efter många års kamp: Höjda lönebidrag

På tre år höjs lönebidragstaket från 17 100 till 20 000 kronor

Lönebidraget höjs i höst om regeringen får igenom sin budgetproposition. År 2020 ska lönebidragstaket ha lyfts från dagens 17 100 kronor till 20 000 kronor.
Publicerad: 2017-09-06

De anklagar regeringen att försvåra för personer med funktionsnedsättningar att få rätt stöd. Maria Persdotter är ordförande för RBU och Thomas Jansson för FUB.

Skoningslös kritik mot regeringens nya assistansförslag

”Dimridåer. Flyttar fokus ännu längre bort från att stärka LSS.”

Regeringen får hård kritik för besparingarna inom personlig assistans. RBU och FUB har de senaste dagarna helt underkänt statsrådet Åsa Regnérs nya uppdrag till Försäkringskassan och kommunerna.
Publicerad: 2017-09-04

Tre kommuner tävlar om 2017 års utmärkelse – den 21 november presenteras segraren.

Gävle först ut som finalist i ”Bästa LSS-kommun”

Nu avslöjas vilka tre kommuner som tävlar om 2017 års utmärkelse

Med start idag gör vi nedslag i de tre kommuner som juryn utsett till finalister i 2017 års ”Bästa LSS-kommun”. Först ut är Gävle, vars dagliga verksamheter hyllas av bland annat FUB som står bakom nomineringen.
Publicerad: 2017-09-03

Esbjörn och Karina i Gävle FUB tror att det är en stor fördel att Gävle kommun har ett helhetsgrepp för dagliga verksamheter – pengar och verksamhet finns i samma pott och därför är det enkelt att flytta resurser dit de behövs bäst. Foto: Linnea Bengtsson.

Gävle satsar på valfrihet, men sätter tryggheten främst

Finalist i tävlingen "Bästa LSS-kommun" tack vare stort utbud av dagliga verksamheter

Kan en kommun ligga i framkant, trots att man drivit dagliga verksamheter på samma sätt sedan 90-talet? Ja, det tycker i alla fall FUB i Gävle som nominerat Gävle kommuns dagliga verksamheter i tävlingen Bästa LSS-kommun.
Publicerad: 2017-09-03

Agnes, Filip och Gabrielle ingår i referensgruppen för dagliga verksamheter. Trivseln på jobbet är en av de viktigaste frågorna som de pratar om på mötena. Foto: Linnea Bengtsson.

De ser till att alla kan trivas på jobbet

Referensgrupp inom Gävles dagliga verksamheter ger fler chansen att påverka

Gabrielle, Agnes och Filip är tre av totalt 400 deltagare i dagliga verksamheter i Gävle.
Publicerad: 2017-09-03

- Vi måste försvara rättigheterna för barn, unga och vuxna med särskilda behov och deras familjer, säger Christina Renlund. Foto: Staffan Renlund.

”Jag tänker med tacksamhet på Karl Grunewald”

Intrapristagaren Christina Renlund uppmanar till kamp för LSS

– Det finaste pris jag kunnat få, från en stiftelse som aldrig vacklar i sitt samhällsengagemang. Det säger en stolt och rörd Christina Renlund som tilldelas 2017 års Intrapris från Stiftelsen Intra. Samtidigt uppmanar hon till kamp för att försvara LSS.
Publicerad: 2017-09-01

Anne Lönnermark.

Sveriges ekonomiska styrka – på vems bekostnad?

Regeringens åtgärder har oacceptabla konsekvenser, skriver Anne Lönnermark, Autism & aspergerförbundet.

DEBATT. Magdalena Andersson deklarerade på Harpsund att ”Sveriges nya ekonomiska styrka ska komma alla till del”. Vad menas med ”alla”? Ingår alla de som har drabbats av åtstramningarna inom LSS?
Publicerad: 2017-08-29

41