Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

David Lega, Kronprinsessan Victoria och Sandra Derbring

Sandra är svenskarnas nya förebild – här hyllas hon av kronprinsessan Victoria

Sandra Derbring är tjejen som är svenskarnas nya förebild. På fredagen fick Borås-tjejen ta emot David Legas stipendium av kronprinsessan Victoria.


Publicerad: 2008-03-02

Elvira Kivi och Göran Persson: Handikappidrotten måste få mer uppmärksamhet.

Göran Persson kritiserade brist på fritidshjälpmedel

Göran Persson slog ett slag för handikappidrott
tillsammans med idrottsstjärnorna Anders Olsson och Elvira Kivi. Samtidigt fick kommuner och landsting en känga för dåliga lekplatser och brist på fritidshjälpmedel.


Publicerad: 2008-03-04

lansstyre140_0.jpg

Ungdomar drabbas när kommuner inte kan samarbeta

Kommunala förvaltningar och andra huvudmän klarar inte av att samarbeta. Unga med Asperger syndrom löper därför stor risk att komma i kläm. Det slår Länsstyrelsen i Stockholm fast i en bister rapport.


Publicerad: 2008-03-05

0310_tomas1_0.jpg

Peking punkt slut

Föräldrakraft träffar veteranen i det svenska basketlandslaget. ”Mitt lugn kan smitta av sig på de yngre”, säger Tomas Åkerberg. Med Paralympics i Peking sätter han punkt för sin landslagskarriär. Se också: Basketklubbarna för dig som vill prova på! 


Publicerad: 2008-03-10

Vägverket gör det svårare att ta körkort för personer med ADHD

Vägverket försvårar för personer med ADHD att ta körkort. Helt nya krav för personer med ADHD och liknande funktionsnedsättningar införs i de medicinska krav som börjar gälla den 1 maj. ”Syftet är att öka trafiksäkerheten”, säger Ingemar Skogö, generaldirektör.


Publicerad: 2008-03-11

sollentuna184_0.jpg

Här är kommunen som vill klara målet om tillgänglighet

Snart är det bara tusen dagar kvar tills Sverige ska vara tillgängligt enligt den plan som riksdagen har fastställt. Medan många kommuner ännu ligger lågt satsar Sollentuna nu på att förverkliga målet.


Publicerad: 2008-03-11

rullstol178_2.jpg

Minskad diskriminering kan stoppa onödig ohälsa

Dålig hälsa är tio gånger vanligare bland personer med funktionsnedsättningar – ofta helt i onödan. Det hävdar Statens folkhälsoinstitut i en rapport som kräver minskad diskriminering.


Publicerad: 2008-03-11

pictogram155_0.jpg

Dags att förbättra kunskapen om begåvningsstöd

Kunskapen om vilka begåvningsstöd och -hjälpmedel som finns är alltför dålig. Det framgår av en rapport från Specialpedagogiska institutet som nu utlovar bättre information för att öka kunskapen.


Publicerad: 2008-03-11

marialarsson153_1.jpg

Föräldrastöd och ungas psykiska hälsa i fokus för folkhälsosatsning

Den psykiska hälsan bland unga ska undersökas i en nationell mätning, berättade folkhälsominister Maria Larsson när hon idag presenterade regeringens folkhälsoproposition.


Publicerad: 2008-03-12

430