Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Skolverket kritiserar Borås: Elev borde ha fått undervisning i hemmet

Borås kommun får kritik av Skolverket för att en elev med funktionshinder inte fått tillräcklig utbildning. Skolan borde ha ordnat undervisning i hemmet eller på annan plats, anser Skolverket.


Publicerad: 2007-10-01

gyllenram153_1.jpg

Stockholm först med gratis vaccination mot dagisbakterie

Stockholms läns landsting blir idag först i Sverige med att ge små barn gratis vaccin mot ”dagisbakterien” pneumokocker. Bakterien kan orsaka dödlig hjärnhinneinflammation, blodförgiftning och hörselskador.


Publicerad: 2007-10-01

hakansorman153_1.jpg

Sverige i ny topplista: bäst på operationer, sämst på tillgänglighet

Barnvaccinationer och njuroperationer är områden där Sverige tillhör de bästa länderna i Europa. Sämre är det med tillgängligheten men det ska vårdgarantin ändra på, tror Håkan Sörman, SKL.


Publicerad: 2007-10-01

lena_nyberg_153_5.jpg

Lena Nyberg: De mest sårbara barnen kan tvingas flytta från sina föräldrar

Barnombudsmannen Lena Nyberg säger ett skarpt nej till regeringens planer på statliga specialskolor. De mest sårbara barnen kan tvingas flytta från sina föräldrar, varnar BO som vill behålla den flexibla visstidsutbildningen.


Publicerad: 2007-10-01

barn153_0.jpg

Berätta om din kompis i nytt tv-program om barnkonventionen

Utbildningsradion satsar på ett nytt tv-program om barnkonventionen och barns rättigheter. Nu söker redaktionen barn mellan 6 och 10 år, med eller utan funktionshinder.


Publicerad: 2007-10-02

bjorkl_larss153_0.jpg

”Björklund och Larsson måste rädda studierna för funktionshindrade”

17 av 21 landsting och regioner har dragit ned på stödet till funktionshindrade som vill utbilda sig för att kunna få ett arbete. Nu kräver flera folkhögskolor och förbund att Jan Björklund och Maria Larsson vidtar åtgärder.


Publicerad: 2007-10-03

Dorotoa Jerowska och Piotr Iwanicki fascinerade med rullstolsdans.

Dorota och Piotr fick Hjultorget att stanna

Trefaldiga världsmästarparet Dorota Jerowska och Piotr Iwanicki från Polen fick besökare och utställare att lämna stånd och samtal när de intog dansscenen på Hjultorget. – Vi vill sprida den här disciplinen världen över. Alla kan dansa, säger Dorota.


Publicerad: 2007-09-10

johniehjelm220_300p_1.jpg

Sporten som har allt utom motståndare

Med handen på hjärtat: När jag kom till Hjultorget på Älvsjömässan visste jag inte mer om elhockey än att utövarna satt i eldrivna kälkar på hjul. Johnie Hjelm (BILDEN) är den första spelare jag får syn på när jag gör en lov förbi IFAH Stockholms monter. 


Publicerad: 2007-09-10

447