Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

“Redan som liten måste man bli vuxen”

Hos RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar, har man länge varit medvetna om problem med övergången till vuxenlivet.Renée Höglin har själv en vuxen son, idag 35 år gammal, och hon funderade mycket över vad som skulle hända med honom, och andra i samma situation, när de slutade gymnasiet och släpptes av barnhabiliteringen och det team som alltid stöttat dem.


Publicerad: 2007-09-30

peter-nordqvist-400_0.jpg

“Frågor om sex måste tas upp mycket tidigare”

Peter Nordqvist, Hjärtebarnsföreningen

Man får akta sig så att man inte råkar springa framför sitt barn och kratta manegen. Det menar Peter Nordqvist, marknadsföringschef för Hjärtebarnsföreningen.
Men han gillar inte att föräldrar beskylls för att överbeskydda sina barn.


Publicerad: 2007-09-30

daniel_lindberg_700_0.jpg

Left is Right – Drömjobbet som blev verklighet

Nu blir de åsidosatta de eftertraktade. Konsult­företaget Left is Right anställer bara kompetenta personer med Asperger syndrom och har som vision att öppna ögonen hos företag.


Publicerad: 2007-09-30

lars-forsberg-paro-700_0.jpg

“Varför talas det inte om god kvalitet och etik inom personlig assistans?”

Under sommaren har tidningar och andra medier ägnat personlig assistans stor uppmärksamhet. Man har speglat en bransch som befinner sig i nästan total anarki.


Publicerad: 2007-09-30

Skolverket kritiserar Borås: Elev borde ha fått undervisning i hemmet

Borås kommun får kritik av Skolverket för att en elev med funktionshinder inte fått tillräcklig utbildning. Skolan borde ha ordnat undervisning i hemmet eller på annan plats, anser Skolverket.


Publicerad: 2007-10-01

gyllenram153_1.jpg

Stockholm först med gratis vaccination mot dagisbakterie

Stockholms läns landsting blir idag först i Sverige med att ge små barn gratis vaccin mot ”dagisbakterien” pneumokocker. Bakterien kan orsaka dödlig hjärnhinneinflammation, blodförgiftning och hörselskador.


Publicerad: 2007-10-01

hakansorman153_1.jpg

Sverige i ny topplista: bäst på operationer, sämst på tillgänglighet

Barnvaccinationer och njuroperationer är områden där Sverige tillhör de bästa länderna i Europa. Sämre är det med tillgängligheten men det ska vårdgarantin ändra på, tror Håkan Sörman, SKL.


Publicerad: 2007-10-01

lena_nyberg_153_5.jpg

Lena Nyberg: De mest sårbara barnen kan tvingas flytta från sina föräldrar

Barnombudsmannen Lena Nyberg säger ett skarpt nej till regeringens planer på statliga specialskolor. De mest sårbara barnen kan tvingas flytta från sina föräldrar, varnar BO som vill behålla den flexibla visstidsutbildningen.


Publicerad: 2007-10-01

barn153_0.jpg

Berätta om din kompis i nytt tv-program om barnkonventionen

Utbildningsradion satsar på ett nytt tv-program om barnkonventionen och barns rättigheter. Nu söker redaktionen barn mellan 6 och 10 år, med eller utan funktionshinder.


Publicerad: 2007-10-02

450