Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Sören Gunnarsson

Örebro – bäst i Sverige för unga med funktionshinder?

Är Örebro paradiset för barn och unga med funktionshinder? Frågan är aktuell sedan landshövding Sören Gunnarsson radat upp 22 goda skäl till varför en ny skolmyndighet ska placeras i just Örebro.


Publicerad: 2007-06-28

ntf_barnstol_larsclason_153_0.jpg

NTF: Barns säkerhet äventyras av nya bilstolar

Barns säkerhet i bilen äventyras av oseriös internethandel, varnar organisationen NTF.  Barn ska sitta fastspända i en bakåtvänd barnstol men nu säljs allt fler
barnstolar som inte är bakåtvända.


Publicerad: 2007-06-29

”Riskkapitalist” satsar 300 mkr varje år på unga och funktionshinder

Fonden kallar sig ”den ideella sektorns riskkapitalist” och investerar varje år 300 miljoner kronor i utvecklingsprojekt som gäller unga och funktionshinder. Trots det är Allmänna Arvsfonden en doldis. Det vill fondens chef Hans Andersson ändra på.


Publicerad: 2007-06-30

Foto på Lottie Stjernqvist

Lottie vill ha mer tecken i skolan

– Alla på skolan är berörda av tecken idag, ja, även mat- och städtanter får gå teckenkurs, berättar Lottie Stjernqvist.


Publicerad: 2007-06-30

delfin3-700_0.jpg

Inte helt i det blå

Att ge sig iväg på en delfinresa är ingen budgetsemester – men inte heller nödvändigtvis en omöjlighet. C-wide försöker hjälpa till att hitta sponsorer och bidrag.

Systrarna Kim och Åsa Ekman grundade företaget C-wide och har i flera år arrangerat delfinresor till Bahamas, Costa Rica och Hawaii. Nu vill de satsa på resor för personer med funktionsnedsättning.


Publicerad: 2007-06-30

liseberg-balder-700_0.jpg

Svenska nöjesparker – Bra utflyktsmål som måste bli bättre

Vår sammanställning går inte ut på att berätta för dig som förälder vilken nöjespark du inte ska besöka. Vi tycker att du ska besöka alla och njuta av roliga upptåg och vilda nöjen. Men vi vill hjälpa dig att planera innan du besöker parkerna.


Publicerad: 2007-06-30

Tidig julklapp från Arvsfonden – julkalender för alla

Äntligen blir Julkalenderns datorspel anpassat för alla barn, oavsett funktionshinder eller inte. Det kan man tacka Föreningen Furuboda och Allmänna Arvsfonden för. Men borde inte SVT ta sitt ansvar?


Publicerad: 2007-07-01

cecilia-blank-700_0.jpg

Allt bättre status för assistenter

”Men vad vi kan se är att det samlas en inre cirkel av fasta assistenter som väljer att stanna i yrket”.


Publicerad: 2007-04-01

daniela_velarde_skriver_700_0.jpg

Mötesplatsen där man får vara sig själv. En värld för alla?

Ungdomar surfar ständigt runt på internet. Man chattar, spelar och umgås på digitala mötesplatser, eller communities, som de kallas. Här kan man vara sig själv och döms inte efter utseende eller social förmåga.
– På communities möts man på samma villkor och kan uttrycka sin identitet. Om man är blyg i skolan, kan man ta plats på de digitala mötesplatserna, säger Karolina Blom, informationsansvarig för Lunarstorm.
Men hur bra stämmer detta med verkligheten? Vi har besökt några ungdomar för att se hur det egent­ligen förhåller sig med tillgängligheten.


Publicerad: 2007-04-01

458