Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Dorotoa Jerowska och Piotr Iwanicki fascinerade med rullstolsdans.

Dorota och Piotr fick Hjultorget att stanna

Trefaldiga världsmästarparet Dorota Jerowska och Piotr Iwanicki från Polen fick besökare och utställare att lämna stånd och samtal när de intog dansscenen på Hjultorget. – Vi vill sprida den här disciplinen världen över. Alla kan dansa, säger Dorota.


Publicerad: 2007-09-10

johniehjelm220_300p_1.jpg

Sporten som har allt utom motståndare

Med handen på hjärtat: När jag kom till Hjultorget på Älvsjömässan visste jag inte mer om elhockey än att utövarna satt i eldrivna kälkar på hjul. Johnie Hjelm (BILDEN) är den första spelare jag får syn på när jag gör en lov förbi IFAH Stockholms monter. 


Publicerad: 2007-09-10

oresund153_0.jpg

Modevisning i rullstol lockar publik till Malmömässa

Nästa vecka är det dags för en ny stor mässa om hjälpmedel, den här gången i Malmö. Hjälpmedelsmässan Öresund 2007 har både mannekänguppvisning i rullstol och elhockey på programmet.


Publicerad: 2007-09-12

ntf_barnstol_larsclason_153_0.jpg

NTF: Barns säkerhet äventyras av nya bilstolar

Barns säkerhet i bilen äventyras av oseriös internethandel, varnar organisationen NTF.  Barn ska sitta fastspända i en bakåtvänd barnstol men nu säljs allt fler
barnstolar som inte är bakåtvända.


Publicerad: 2007-06-29

“Riskkapitalist” satsar 300 mkr varje år på unga och funktionshinder

Fonden kallar sig ”den ideella sektorns riskkapitalist” och investerar varje år 300 miljoner kronor i utvecklingsprojekt som gäller unga och funktionshinder. Trots det är Allmänna Arvsfonden en doldis. Det vill fondens chef Hans Andersson ändra på.


Publicerad: 2007-06-30

Foto på Lottie Stjernqvist

Lottie vill ha mer tecken i skolan

– Alla på skolan är berörda av tecken idag, ja, även mat- och städtanter får gå teckenkurs, berättar Lottie Stjernqvist.


Publicerad: 2007-06-30

delfin3-700_0.jpg

Inte helt i det blå

Att ge sig iväg på en delfinresa är ingen budgetsemester – men inte heller nödvändigtvis en omöjlighet. C-wide försöker hjälpa till att hitta sponsorer och bidrag.

Systrarna Kim och Åsa Ekman grundade företaget C-wide och har i flera år arrangerat delfinresor till Bahamas, Costa Rica och Hawaii. Nu vill de satsa på resor för personer med funktionsnedsättning.


Publicerad: 2007-06-30

liseberg-balder-700_0.jpg

Svenska nöjesparker – Bra utflyktsmål som måste bli bättre

Vår sammanställning går inte ut på att berätta för dig som förälder vilken nöjespark du inte ska besöka. Vi tycker att du ska besöka alla och njuta av roliga upptåg och vilda nöjen. Men vi vill hjälpa dig att planera innan du besöker parkerna.


Publicerad: 2007-06-30

459