Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Miljöbov? Fass hjälper dig få rent samvete

Internetportal publicerar miljöfakta

Nyfiken på hur ditt eller ditt barns läkemedel påverkar miljön? På internetportalet Fass.se publiceras nu även miljöinformation om många mediciner. Fass ger även tips och råd om hur man som patient eller anhörig kan minimera miljöpåverkan.


Publicerad: 2007-02-05

”Hon har blivit som min lillasyster”

Assistenten Matilda följde Jenny med kameran

Jenny Isaksson Feustel har blivit fotomodell. När hennes assistent Matilda Karlsson utbildade sig till fotograf på Fotoskolan i Stockholm valde hon att följa Jenny med kameran för sitt examensarbete.


Publicerad: 2007-02-06

Ny lekplats stimulerar barn med koncentrationssvårigheter

Sveriges första skolgårdslekplats med en pedagogiskt utformad lekutrustning invigdes nyligen i Enköping. Bergvretenskolan har bestämt sig för att satsa på en ny sorts interaktiv lekutrustning som med hjälp av ett datorsystem lockar barnen till att lära samtidigt som de leker. Något som kan vara extra effektivt vid stimulering av elever med koncentrationssvårigheter.


Publicerad: 2007-02-06

”Ett starkare barn-perspektiv kommer lyftas in i LSS”

Ordförande för LSS-kommittén

En förändring i huvudmannaskapet och ett starkare barnperspektiv, det är vad vi kan vänta oss av nya rättighetslagen LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), menar LSS-kommitténs (tidigare Assistanskommittén) ordförande Kenneth Johansson (c) och riksdagsledamot i Socialutskottet.


Publicerad: 2007-02-06

På internet får syskonen prata av sig

Elektronisk syskoncirkel startas i Nyköping

Ett syskonforum på internet ska startas för att försöka fånga upp syskon till unga med neuropsykiatriska funktionshinder. Genom RBU:s (Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar) projekt ”Föräldrar, ni kan!” har man sedan tidigare försökt locka syskon till temakvällar med kändisar som Elin ”Grynet” Ek. Det var lyckat, men ganska snart dog syskongrupperna ut. Varför?


Publicerad: 2007-02-08

Elin ”Grynet” Ek – Ambassadör för rörelsehindrade barn

Under 2005 engagerade sig Elin Ek, kvinnan bakom TV-personligheten Grynet, i aktiviteter med RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar. Hon deltog i syskonföreläsningar runt om i Sverige.


Publicerad: 2007-02-09

Sören Olsson.

Min son sa att han vill ha en tjej som på film

Krönika av Sören Olsson i Föräldrakraft nr 1, 2007.

Att leva med en ungdom med handikapp som närmar sig vuxenåldern gör att man förr eller senare hamnar i problematiken om sex och samlevnad. Detta är ett känsligt kapitel.


Publicerad: 2007-02-12

Husdjur kan hjälpa barn lära sig läsa och räkna

Vanligt att barn lästränar med hund i USA

Hundar, katter och andra husdjur kan vara till god hjälp i skolarbetet för barn som har svårigheter med att lära sig läsa och räkna.
 


Publicerad: 2006-12-04

Torkel Klingberg är en av forskarna bakom studien.

”Forskningen har varit eftersatt”

Philips vd motiverar satsning på nordiskt pris

Forskningen var eftersatt. Så motiverar vd Åke Strömberg på Philips Norden/Baltikum att företaget valt att storsatsa på ett pris för att stimulera till ökad forskning kring neurologiska funktionshinder hos barn.
Publicerad: 2006-12-08

469