Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Föräldrarna är bromsklossar

Cirkusen vill ha fler elever som vill spränga gränserna.

”Vi ställer samma krav på alla. Kommer det in ett rullstolsbundet barn och vi ska gå på lina, då ska alla gå på lina. Barnet känner linan under fötterna, med eller utan medhjälpare.”


Publicerad: 2006-10-01

Sussa sött? En fråga om rätt taktik…

Två av tre barn med funktionshinder har svårt för att sova. Sömnproblemen kan hota hälsan både för barnen och föräldrarna – men det finns lösningar...

Två av tre barn med funktionshinder har svårt för att sova. Sömnproblemen kan hota hälsan både för barnen och föräldrarna – men det finns lösningar…
 


Publicerad: 2006-10-01

21 000 beslut om vårdbidrag under förra året

Så slår du vakt om din rätt till värdbidrag och ersättning för merkostnader.

950 fick avslag – Föräldrakrafts guide hjälper dig att få din ansökan beviljad.


Publicerad: 2006-10-01

I hetluften – Handikappombudsmannen Lars Lööw

Tusentals barn med funktionshinder kan anmäla sina skolor för diskriminering. Handi­kappombudsmannen Lars Lööw säger sig vara beredd att driva deras ärenden mot skolor som bryter mot lagen.
 


Publicerad: 2006-10-01

Cirkus nästa! Utvecklingsstörda och normalstörda ger Elvismusikal i toppklass

Personalen på dagverksamheten för utvecklingsstörda i Hudiksvall ville förnya sig. Resultatet blev en solskenshistoria med en idag gnistrande musikalshow i toppklass. De som aldrig förut fått stå i rampljuset berättar snart på Cirkus i Stockholm historien om outsidern Elvis som tog hela världen med storm.


Publicerad: 2006-10-01

grekland-700_0.jpg

Pussla ihop din egen drömresa

Resvan morsa var på vift med rullstols­bunden son mitt under tsunamikatastrofen. Föräldrakraft har fångat Heidi Nordin för ett samtal kring konsten att resa.


Publicerad: 2006-10-01

mikael-snell-700_0.jpg

Nedslag Bollnäs – Idrottsgymnasiet för alla

Skolan vill ha fler elever med funktionshinder

Idrottsgymnasiet i Boll­näs tar emot 50 elever med olika funktionshinder från hela Sverige. På skolan får de boende och individanpassad idrottsutbildning. Så långt som det går vill Idrottsgymnasiet och rektor Mikael Snell integrera de funktionshindrade ungdomarna i idrotten med de cirka 100 andra idrottsgymnasister som går vanlig gymnasieskola i Bollnäs.


Publicerad: 2006-10-01

billingebragden-05-700_0.jpg

Nedslag Västergötland – Bredast satsning på handikappidrott

För tio år sedan bestämde idrottsföreningarna i Västergötland sig för att drastiskt förbättra handikappidrotten. Man sparkade igång maskineriet för att engagera alla som kunde tänkas vara intresserade. I dag är Västergötland bäst i Sverige på handikappidrott enligt Svenska Handi­kappidrottsförbundets informationsansvariga Helene Stjernlöf.


Publicerad: 2006-10-01

Magdalena Andersson, finansminister, upprör många med sitt uttalande om att besparingar kan behövas inom personlig assistans för att klara flyktingmottagandet. Foto: Linnea Bengtsson.

”Farligt ställa assistans mot flyktingmottagande”

Finansminister Magdalena Andersson får hård kritik

– Att ställa grupper mot varandra är en direkt farlig utveckling. Det säger RBU:s ordförande Maria Persdotter om finansministerns planer på besparingar för att finansiera flyktingmottagande.
Publicerad: 2015-10-23

474