Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Husdjur kan hjälpa barn lära sig läsa och räkna

Vanligt att barn lästränar med hund i USA

Hundar, katter och andra husdjur kan vara till god hjälp i skolarbetet för barn som har svårigheter med att lära sig läsa och räkna.
 


Publicerad: 2006-12-04

Torkel Klingberg är en av forskarna bakom studien.

”Forskningen har varit eftersatt”

Philips vd motiverar satsning på nordiskt pris

Forskningen var eftersatt. Så motiverar vd Åke Strömberg på Philips Norden/Baltikum att företaget valt att storsatsa på ett pris för att stimulera till ökad forskning kring neurologiska funktionshinder hos barn.
Publicerad: 2006-12-08

Svensk forskare får pris för inlärningsprogram

Forskarna på Karolinska institutet tog fram ett inlärningsprogram för barn och unga med kognitiva funktionshinder. Nu får forskningsledaren, professor Torkel Klingberg, priset Philips Nordic Prize för deras framgångsrika forskning. Prispengarna, 50 000 euro, ska gå till att fortsätta utveckla forskningen kring barns inlärningssvårigheter.


Publicerad: 2006-12-08

Sussa sött? En fråga om rätt taktik…

Två av tre barn med funktionshinder har svårt för att sova. Sömnproblemen kan hota hälsan både för barnen och föräldrarna – men det finns lösningar...

Två av tre barn med funktionshinder har svårt för att sova. Sömnproblemen kan hota hälsan både för barnen och föräldrarna – men det finns lösningar…
 


Publicerad: 2006-10-01

21 000 beslut om vårdbidrag under förra året

Så slår du vakt om din rätt till värdbidrag och ersättning för merkostnader.

950 fick avslag – Föräldrakrafts guide hjälper dig att få din ansökan beviljad.


Publicerad: 2006-10-01

I hetluften – Handikappombudsmannen Lars Lööw

Tusentals barn med funktionshinder kan anmäla sina skolor för diskriminering. Handi­kappombudsmannen Lars Lööw säger sig vara beredd att driva deras ärenden mot skolor som bryter mot lagen.
 


Publicerad: 2006-10-01

Cirkus nästa! Utvecklingsstörda och normalstörda ger Elvismusikal i toppklass

Personalen på dagverksamheten för utvecklingsstörda i Hudiksvall ville förnya sig. Resultatet blev en solskenshistoria med en idag gnistrande musikalshow i toppklass. De som aldrig förut fått stå i rampljuset berättar snart på Cirkus i Stockholm historien om outsidern Elvis som tog hela världen med storm.


Publicerad: 2006-10-01

grekland-700_0.jpg

Pussla ihop din egen drömresa

Resvan morsa var på vift med rullstols­bunden son mitt under tsunamikatastrofen. Föräldrakraft har fångat Heidi Nordin för ett samtal kring konsten att resa.


Publicerad: 2006-10-01

mikael-snell-700_0.jpg

Nedslag Bollnäs – Idrottsgymnasiet för alla

Skolan vill ha fler elever med funktionshinder

Idrottsgymnasiet i Boll­näs tar emot 50 elever med olika funktionshinder från hela Sverige. På skolan får de boende och individanpassad idrottsutbildning. Så långt som det går vill Idrottsgymnasiet och rektor Mikael Snell integrera de funktionshindrade ungdomarna i idrotten med de cirka 100 andra idrottsgymnasister som går vanlig gymnasieskola i Bollnäs.


Publicerad: 2006-10-01

475