Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

bosse_061221_700_0.jpg

Bosse: Goda relationer ger kooperativet klirr i kassan

Småföretag ser lovande framtid inom vård och omsorg

– Det gäller att alltid ha bra relationer så att man får stöd av politiker och tjänstemän, säger Arne Prembäck, verksamhetschef vid den ekonomiska föreningen Bosse som arbetar med råd och stöd för personer med funktionshinder i Stockholm.


Publicerad: 2007-02-01

Dostojevski, Byron och van Gogh hade epilepsi… men hur fick Birgitta sina uppenbarelser?

Jeanne d’Arc, Vincent van Gogh, Fjodor Dos­tojevskij och Lord By­ron, dessa är några av historiens cele­briteter som tros kan ha haft epilepsi. Vissa vetenskapsmän tror att epilepsi och konst har en koppling och menar att epilepsi som har sitt säte i tinningloben ofta kan ge utlopp för det skapande tänkandet och konstnärlighet.


Publicerad: 2007-02-01

Miljöbov? Fass hjälper dig få rent samvete

Internetportal publicerar miljöfakta

Nyfiken på hur ditt eller ditt barns läkemedel påverkar miljön? På internetportalet Fass.se publiceras nu även miljöinformation om många mediciner. Fass ger även tips och råd om hur man som patient eller anhörig kan minimera miljöpåverkan.


Publicerad: 2007-02-05

“Hon har blivit som min lillasyster”

Assistenten Matilda följde Jenny med kameran

Jenny Isaksson Feustel har blivit fotomodell. När hennes assistent Matilda Karlsson utbildade sig till fotograf på Fotoskolan i Stockholm valde hon att följa Jenny med kameran för sitt examensarbete.


Publicerad: 2007-02-06

Ny lekplats stimulerar barn med koncentrationssvårigheter

Sveriges första skolgårdslekplats med en pedagogiskt utformad lekutrustning invigdes nyligen i Enköping. Bergvretenskolan har bestämt sig för att satsa på en ny sorts interaktiv lekutrustning som med hjälp av ett datorsystem lockar barnen till att lära samtidigt som de leker. Något som kan vara extra effektivt vid stimulering av elever med koncentrationssvårigheter.


Publicerad: 2007-02-06

”Ett starkare barn-perspektiv kommer lyftas in i LSS”

Ordförande för LSS-kommittén

En förändring i huvudmannaskapet och ett starkare barnperspektiv, det är vad vi kan vänta oss av nya rättighetslagen LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), menar LSS-kommitténs (tidigare Assistanskommittén) ordförande Kenneth Johansson (c) och riksdagsledamot i Socialutskottet.


Publicerad: 2007-02-06

På internet får syskonen prata av sig

Elektronisk syskoncirkel startas i Nyköping

Ett syskonforum på internet ska startas för att försöka fånga upp syskon till unga med neuropsykiatriska funktionshinder. Genom RBU:s (Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar) projekt ”Föräldrar, ni kan!” har man sedan tidigare försökt locka syskon till temakvällar med kändisar som Elin ”Grynet” Ek. Det var lyckat, men ganska snart dog syskongrupperna ut. Varför?


Publicerad: 2007-02-08

Elin ”Grynet” Ek – Ambassadör för rörelsehindrade barn

Under 2005 engagerade sig Elin Ek, kvinnan bakom TV-personligheten Grynet, i aktiviteter med RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar. Hon deltog i syskonföreläsningar runt om i Sverige.


Publicerad: 2007-02-09

Sören Olsson.

Min son sa att han vill ha en tjej som på film

Krönika av Sören Olsson i Föräldrakraft nr 1, 2007.

Att leva med en ungdom med handikapp som närmar sig vuxenåldern gör att man förr eller senare hamnar i problematiken om sex och samlevnad. Detta är ett känsligt kapitel.


Publicerad: 2007-02-12

475