Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Åsa Regnér, minister med ansvar för funktionshinderpolitiken. Foto: Linnea Bengtsson.

Förslaget till ändrad lag får skarp kritik

Emma Henriksson: "Trodde inte det kunde bli värre..."

Uppdaterad. Den 31 mars 2018 vill regeringen att de utlovade ändringarna av assistansreglerna ska träda i kraft, enligt det lagförslag som lagts fram i dagarna.
Publicerad: 2017-11-30

Lena Nyberg.

Dåligt stöd till unga med funktions-nedsättning – särskilt i arbetslivet

DEBATT. Unga med funktionsnedsättning får inte tillräckligt stöd, särskilt inte i arbetslivet, och det leder till sämre ekonomi och dålig hälsa. Det skriver Lena Nyberg, generaldirektör, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som efterlyser krafttag från politiker och myndigheter.
Publicerad: 2017-11-30

Lars Ohly utsågs tidigare i år till ordförande för Funktionsrätt Sverige, men hans framtid på posten är nu osäker. Foto: Linnea Bengtsson.

Lars Ohlys framtid avgörs av de 41 förbunden

Ordförandena möts i januari för att ta ställning till förtroendet

I januari avgörs framtiden för Lars Ohly som ordförande för Funktionsrätt Sverige. Det meddelar organisationen idag i ett pressmeddelande.
Publicerad: 2017-11-27

Lotta Palmborg, Ann-Helen Dahlqvist och Eva Christiernin. Foton: Linnea Bengtsson.

Deras egna ord: Därför vann vi ”Bästa LSS-kommun”

Hudiksvall, Gävle och Uppsala berättar

I tisdags, den 21 november 2017, samlades finalisterna i spänd väntan på att juryn för ”Bästa LSS-kommun” skulle avslöja sitt val av vinnare. Segern togs hem av Hudiksvall, följt av Gävle och Uppsala. Här berättar de tre vinnarna om bakgrunden till framgångarna.
Publicerad: 2017-11-24

KG Hammar ställer sig bakom kravet på att regeringen tar bort spar-direktivet för LSS-utredningen. Foto:Kristina Strand Larsson.

KG Hammar tar strid för LSS och personlig assistans

”Jag är övertygad om att detta är en rättfärdig manifestation, och då måste man tro att det kommer att påverka”

Tidigare ärkebiskopen KG Hammar ställer sig på barrikaderna för LSS och personlig assistans. – Det känns som att vi är på väg att förlora solidariteten i samhället. Folk på gatan måste tala om vilket samhälle vi vill ha.
Publicerad: 2017-11-23

- Jag är är helt övertygade om att de personer som får sin dröm om jobb uppfylld verkligen får ett bättre liv, säger Lennart Jönsson. Foto: Linnea Bengtsson.

”Alla behöver vi någon som tror på oss”

Lennart Jönsson ger ut boken som visar hur unga med funktionsnedsättning får jobb

Lennart Jönsson har mött många människor som fått drömmen om ett jobb uppfylld. Och för att dessa personer ska bli mer än en siffra i statistiken har hans företag Misa nu gett ut boken ”Självklart”.
Publicerad: 2017-11-22

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

En fröjd att lyssna på Hudiksvalls segertal

Igår utsågs ”Bästa LSS kommun 2017”, en utmärkelse som min kommun Botkyrka haft det senaste året och som inneburit en stolthet hos främst de anställda.
Publicerad: 2017-11-22

Juryns representant Thomas Jansson fick dela ut prisdiplomen till (från vänster) Eva Christiernin från Uppsala, Lotta Palmborg från Hudiksvall och Ann-Helen Dahlqvist från Gävle. Foto: Linnea Bengtsson.

Nu är det klart – Hudiksvall är Sveriges bästa LSS-kommun 2017

Gävle och Uppsala också vinnare i prestigefylld tävling

PRESSMEDDELANDE. Under tisdagen avslöjades 2017 års vinnare i tävlingen Bästa LSS-kommun. Segern togs hem av Hudiksvalls kommun. På andra och tredje plats kom ytterligare två kommuner hemmahörande norr om Stockholm. På andra pris kom Gävle kommun och på tredje pris Uppsala.
Publicerad: 2017-11-21

Debattpanel. Foto: Linnea Bengtsson.

Debatt om vård, egenvård och personlig assistans

Debatten spelades in på konferensen "Vård, egenvård och personlig assistans - i fokus" den 21 nov 2017

Paneldebatt om vård, egenvård och personlig assistans. I debatten deltar utöver dagens föreläsare även Mikael Lindström, oppositionsråd (S) Värmdö kommun, Andréa Ström, vice ordförande socialnämnden Stockholm (M) och RBUs ordförande Maria Persdotter. Debatten leds av Anna Barsk Holmbom och spelades in på konferensen “Vård, egenvård och personlig assistans – i fokus” den 21 nov 2017. Arrangörer ABH Utbildning och Föräldrakraft / HejaOlika.se
Publicerad: 2017-11-21

48