Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

ridterapi_2006_700_0.jpg

Unik terapi

Hästens rörelser i gångarten skritt stämmer väl överens med människans gångmönster. Det är just detta som gör ridterapi unik och lämplig för barn och ungdomar med funktionshinder.


Publicerad: 2006-10-01

lidingoruset-2005-700_0.jpg

Här får alla en sportslig chans!

Alla barn kan och vill. Idrottsfolk, forskare, föräldrar och barnen själva skriker efter aktiviteter för funktionshindrade. Ju fler som kräver idrottsmöjligheter på hemorten, desto större blir utbudet. Släpp in dina barn i idrotts- och fritidsaktivitetsvärlden.


Publicerad: 2006-10-01

Föräldrarna är bromsklossar

Cirkusen vill ha fler elever som vill spränga gränserna.

”Vi ställer samma krav på alla. Kommer det in ett rullstolsbundet barn och vi ska gå på lina, då ska alla gå på lina. Barnet känner linan under fötterna, med eller utan medhjälpare.”


Publicerad: 2006-10-01

Sussa sött? En fråga om rätt taktik…

Två av tre barn med funktionshinder har svårt för att sova. Sömnproblemen kan hota hälsan både för barnen och föräldrarna – men det finns lösningar...

Två av tre barn med funktionshinder har svårt för att sova. Sömnproblemen kan hota hälsan både för barnen och föräldrarna – men det finns lösningar…
 


Publicerad: 2006-10-01

21 000 beslut om vårdbidrag under förra året

Så slår du vakt om din rätt till värdbidrag och ersättning för merkostnader.

950 fick avslag – Föräldrakrafts guide hjälper dig att få din ansökan beviljad.


Publicerad: 2006-10-01

I hetluften – Handikappombudsmannen Lars Lööw

Tusentals barn med funktionshinder kan anmäla sina skolor för diskriminering. Handi­kappombudsmannen Lars Lööw säger sig vara beredd att driva deras ärenden mot skolor som bryter mot lagen.
 


Publicerad: 2006-10-01

Cirkus nästa! Utvecklingsstörda och normalstörda ger Elvismusikal i toppklass

Personalen på dagverksamheten för utvecklingsstörda i Hudiksvall ville förnya sig. Resultatet blev en solskenshistoria med en idag gnistrande musikalshow i toppklass. De som aldrig förut fått stå i rampljuset berättar snart på Cirkus i Stockholm historien om outsidern Elvis som tog hela världen med storm.


Publicerad: 2006-10-01

grekland-700_0.jpg

Pussla ihop din egen drömresa

Resvan morsa var på vift med rullstols­bunden son mitt under tsunamikatastrofen. Föräldrakraft har fångat Heidi Nordin för ett samtal kring konsten att resa.


Publicerad: 2006-10-01

mikael-snell-700_0.jpg

Nedslag Bollnäs – Idrottsgymnasiet för alla

Skolan vill ha fler elever med funktionshinder

Idrottsgymnasiet i Boll­näs tar emot 50 elever med olika funktionshinder från hela Sverige. På skolan får de boende och individanpassad idrottsutbildning. Så långt som det går vill Idrottsgymnasiet och rektor Mikael Snell integrera de funktionshindrade ungdomarna i idrotten med de cirka 100 andra idrottsgymnasister som går vanlig gymnasieskola i Bollnäs.


Publicerad: 2006-10-01

485