Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Lars-Göran Wadén.

Hans stoppade bussresa utreds av DO

Diskrimineringsombudsmannen kommer att utreda Lars-Göran Wadéns anmälan mot ett bussbolag om diskriminering, uppges på DHR:s webbplats. Lars-Göran Wadén, som är styrelseledamot i DHR, lämnade redan den 2 januari in en anmälan till DO på grund av att otillgänglig busstrafik utestängde honom som rullstolsanvändare.
Publicerad: 2015-01-28

Mats Rundkvist och Maria Gill från Västerås stad har lyckats väcka nästan hela kommun-Sverige när det gäller att införa it-baserade stöd, som exempelvis "Girafffen", en av de lösningar som Västerås använder inom hemtjänsten. Foto: BildN AB.

De sätter fart på IT-stöden inom kommunal omsorg

”Så här gjorde vi.” Jordnära seminarier om hur man inför it-baserade stöd inom kommunal omsorg och socialtjänst gjorde MVT2015 till en succé. Resultatet väntas bli att många av landets kommuner nu ökar farten på införandet av ny teknik.
Publicerad: 2015-01-24

Mats Rundqvist, Västerås stad, var en av initiativtagarna till framgångsrika MVT2015. Foto: Linnea Bengtsson.

Bildreportage från MVT2015: Enormt intresse för välfärdsteknik

MVT2015 blev en stor framgång som mötesplats för välfärdsteknologi inom kommunal verksamhet. – Vi är jättenöjda med det enorma gensvaret från kommunerna, inte minst att det kom representanter från mer än 110 kommuner, säger Mats Rundkvist, en av initiativtagarna till mässan.
Publicerad: 2015-01-23

Hoppas på en ny utredning om LSS. Ulla-Britt Blomquist har skrivit Socialstyrelsens rapport som idag, 27 mars, överlämnades till regeringen.

Bryter de mot lagen? Kommunala riktlinjer granskas av Socialstyrelsen

Följer kommunerna lagen eller har man för många egna riktlinjer som begränsar ledsagning och andra LSS-insatser? Är skillnaderna mellan kommunerna alltför stora? Frågorna granskas av Socialstyrelsen som släpper en rapport om detta i slutet av mars.
Publicerad: 2015-01-21

Vägen ut! med elva sociala företag är en av medlemmarna i Skoopi som i april anordnar en stor mässa för att sprida kunskap om företagandet. Foto: Isolde Berner/Vägen ut! kooperativen.

Växande sociala företag kraftsamlar kring ny mässa

Arbetsintegrerande sociala företag känner medvind. Just nu förbereder man sig för en kraftsamling kring en stor mässa som ska öka kunskapen om hur man driver den här typen av företag. Och samtidigt skapa tillväxt och nya jobb.
Publicerad: 2015-01-16

Anders Westgerd. Foto: Linnea Bengtsson.

En farlig och onyanserad bild av den personliga assistansen

DEBATT. Sveriges radios reportrar vill i sina intervjuer pressa fram ett erkännande om att fler oanmälda inspektioner är rimligt, skriver Anders Westgerd, Gil, i denna debattartikel. De verkar sakna förmågan att se att det blir en absurd situation för den assistansberättigade.
Publicerad: 2015-01-14

Vem kan man lita på?


Publicerad: 2015-01-11

Lars-Göran Wadén.

Han gjorde en anmälan på direkten

Lars-Göran Wadén var troligen först ut med att anmäla ett fall av diskriminering i form av bristande tillgänglighet. – Min funktionsnedsättning gör att jag använder en manuell rullstol och när bussbolag använder otillgängliga bussar blir jag utestängd, säger Lars-Göran Wadén.
Publicerad: 2015-01-06

Ett bra och långsiktigt stöd är viktigt för många personer som kämpar för att klara arbetslivet, menar Anna Rafstedt. Foto: Linnea Bengtsson.

”Jag är krockkudden i mötet med arbetslivet”

Att arbeta som personligt biträde är en del av jobbet, som arbetskonsulent, för Anna Rafstedt. – Man kan säga att vi fungerar lite som en krockkudde mellan den anställde och arbetsgivaren, berättar hon.
Publicerad: 2014-12-12

485