Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

billingebragden-05-700_0.jpg

Nedslag Västergötland – Bredast satsning på handikappidrott

För tio år sedan bestämde idrottsföreningarna i Västergötland sig för att drastiskt förbättra handikappidrotten. Man sparkade igång maskineriet för att engagera alla som kunde tänkas vara intresserade. I dag är Västergötland bäst i Sverige på handikappidrott enligt Svenska Handi­kappidrottsförbundets informationsansvariga Helene Stjernlöf.


Publicerad: 2006-10-01

Magdalena Andersson, finansminister, upprör många med sitt uttalande om att besparingar kan behövas inom personlig assistans för att klara flyktingmottagandet. Foto: Linnea Bengtsson.

“Farligt ställa assistans mot flyktingmottagande”

Finansminister Magdalena Andersson får hård kritik

– Att ställa grupper mot varandra är en direkt farlig utveckling. Det säger RBU:s ordförande Maria Persdotter om finansministerns planer på besparingar för att finansiera flyktingmottagande.
Publicerad: 2015-10-23

Lös det nu! På Dysleximässan i Götexborg visar Tor Ghai hur enkelt och rättvist det skulle vara att tillåta talsyntes på högskoleprovet.

Han startar kampanj för att få göra högskoleprovet med talsyntes

Tor Ghais datorprogram används av högskolor där han själv inte kommer in

Tor Ghais datorprogram används av högskolor där han själv inte kommer in. – Nu vill jag inte vänta längre på att få göra högskoleprovet, säger Tor som nu startar en kampanj för att högskoleprovet ska kunna göras med talsyntes.
Publicerad: 2015-10-23

– Jag vill inspirera andra och visa att det går att lyckas även om det känns som hopplöst, säger Jimmie Zackrisson. Foto: Linnea Bengtsson.

Jimmie fick en andra chans till jobb och skola

Reportage ur Tema Läs & skriv i Föräldrakraft nr 5, 2015

Han gick en hel skolgång utan att lära sig läsa och skriva ordentligt – men sen vände allt. Tillfällig­heter gjorde att Jimmie Zackrisson fick tillgång till hjälpmedel för sin dyslexi. En ny värld öppnades.


Publicerad: 2015-10-22

Harald Strand är författare till LSS-skolan här på HejaOlika. Foto: Linnea Bengtsson.

LSS-skolan lektion 8: Kommunens särskilda ansvar

Lektion 8 av LSS-skolan handlar om kommunernas särskilt stora ansvar för alla sina kommuninvånare. Det åligger kommunen att ansvara för service och omvårdnad för personer som tillhör en personkrets i LSS.
Publicerad: 2015-10-05

Beatrice Klackenberg. Foto: Anna Pella.

När jag inte längre är med

Ur Tema Förlust och sorg i Föräldrakraft nr 5, 2015.

TEMA FÖRLUST OCH SORG. När hon insåg att hennes son faktiskt skulle kunna överleva henne väcktes tankar och oro för hans framtid. Under våren har Beatrice Klackenberg därför deltagit i en nystartad studiecirkel för att kunna förbereda för den dagen hon inte längre är med.
Publicerad: 2015-10-14

”Vi ser ett ökande intresse och en politisk vilja mot mer ungdomsvänlig vård. Samtidigt känner vi oss väldigt otåliga.” säger Åshild Selboe, projektledare inom Unga funksjonshemmede i Norge. Foto: Linnea Bengtsson.

Åshilde Selboe: Det måste få ta tid att gå från barn till vuxen i vården

Övergången från barn till vuxen inom sjukvården måste få ta tid, säger Åshild Selboe, projektledare inom Unga funksjonshemmede i Norge. Vi träffar henne i samband med att Riksförbundet Sällsynta diagnoser startar upp ett projekt om att förbättra övergången till vuxensjukvården.
Publicerad: 2015-10-14

Daniel trivs i gänget på Ica i Alvesta och är nöjd med uppgifterna och vill vara kvar i många år. Foto: Linnea Bengtsson.

Så fixade Daniel drömjobbet

Reportage ur Tema Arbete i Föräldrakraft nr 5, 2015

Utbildningen var både kul och lärorik, säger Daniel Märgelbrink, 24 år. Han blev klar med en unik lärlingsutbildning under våren 2015 och har sedan dess blivit kvar på Ica Supermarket i Alvesta. Först var han där som daglig verksamhet, men snart övergick det till en anställning.
Publicerad: 2015-10-14

Bild på omslag.

47 lärorika guider från Föräldrakraft

SPONSRAT INNEHÅLL. Missat någon guide i Föräldrakraft? Ingen fara, som prenumerant har du digital tillgång till samtliga guider som vi har publicerat sedan starten 2006.
Publicerad: 2015-10-14

487