Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Stående från vänster: Mårten Fjällström, Marie Eriksson, Karl Eriksson, Jacob Fichtelius, Elin Wahlstedt, Angelica Sakobon, Alexandra Völker, Kristina Slettvåg och Åshild Husjord Selboe. Sittande från vänster: Malin Grände, Ann-Louise Ragnarsson, Sara Wallin, Elisabeth Wallenius och Malin Holmberg. Foto: Linnea Bengtsson.

Ung och sällsynt – nu får de chansen att påverka

Intervju ur Föräldrakraft nr 5, 2015.

Unga med sällsynta diagnoser är själva de bästa specialis­terna på sin egen vård. Och nu får de äntligen chansen att påverka. Malin Grände, ansvarig för ”Övergångsprojektet” inom Riksförbundet Sällsynta diagnoser, berättar mer.
Publicerad: 2015-10-10

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Lycklig utan pengar


Publicerad: 2015-10-04

Penilla Gunther.

Kommunarrest eller fri rörlighet även för funktionsnedsatta?

DEBATTARTIKEL. En av de viktigaste rättigheterna inom EU är den om fri rörlighet för personer. Där handlar det om att kunna resa, söka arbete och vara bosatt på annan plats än hemorten under upp till tre månader. För en person med funktionsnedsättning som behöver hjälp av ledsagare, är det nog svårt att få hjälp med resa inom Sverige och Norden, om det är utanför kommungränsen och eventuellt kräver övernattning.
Publicerad: 2015-10-05

Kevin Sädberg tog hem tävlingsklassen i LidingöRullet på tiden 10 min 28 sek. Foto: Linnea Bengtsson.

Rekord-rullet!

Tufft, svettigt och en massa rekord! Lidingöloppshelgen i slutet av september inleddes med LidingöRullet och LidingöRuset med totalt cirka 940 deltagare.
Publicerad: 2015-09-26

GPS-tekniken och larmet är inbyggt i den nya skolsulan från Posifon.

Nya osynliga GPS-larmet är inbyggt i skosulan

En skosula med inbyggt GPS-larm ska öka tryggheten för båda unga och gamla. Det är det svenska företaget Posifon AB som lanserar produkten GPS Smartsole.
Publicerad: 2015-09-09

- Det är en liten grupp som har kämpat för assistans men nu har vi en chans att vända hela opinionen, säger Cecilia Ekholm, en av grundarna till Särnmark Assistans.

”Assistans i egen regi har blivit nästan omöjligt”

Det har blivit nästan omöjligt att driva personlig assistans i egen regi sedan kravet på halvårsredovisning infördes. – Vi haft ett strömhopp av kunder som avslutar sin egen firma och låter oss anordna assistansen, säger Cecilia Ekholm på Särnmarkgruppen.
Publicerad: 2015-09-09

Inte inbjudna - partierna vill helst inte ha personer med funktionsnedsättningar på tunga poster, enligt en forskarrapport. Bilden från riksdagen. Foto: Melker Dahlstrand.

Forskare: Partier vill inte ha funkisar i politiken

De politiska partierna är generellt inte speciellt intresserade av att få med personer med funktionsnedsättningar på förtroendeuppdrag. Den bilden målas upp av en forskarrapport inom den statliga demokratiutredningen.
Publicerad: 2015-09-09

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Värdegrund


Publicerad: 2015-09-07

Stig Nyman.

”Stor grupp utelämnas i Socialförsäkringsutredning”

Handikappförbunden kritiserar Socialförsäkringsutredningen för att den utelämnar en stor grupp, nämligen personer som har aktivitets- eller sjukersättning.
Publicerad: 2015-08-19

488