Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Ingrid Burman är oroad över att förbättrad konjunktur ger alltför få jobb till personer med funktionsnedsättningar.

Varnar för alltför stort fokus på återgång till arbete

Personer med stora vårdbehov kan komma i skymundan, varnar Handikappförbunden i en kommentar till Socialförsäkringsutredningens förslag. – Även de som står långt ifrån arbetsmarknaden måste ha rätt till rehabilitering, säger Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden.
Publicerad: 2015-03-03

Lars Lööw.

Vi är förmodligen inte alls så överens som det verkar

KRÖNIKA AV LARS LÖÖW. Att vara överens om något brukar vara en bra grund för att få saker att hända men det verkar finnas områden där det inte gäller. Det händer nästan aldrig att det hettar till i debatten om funktionshinderpolitik, förmodligen är vi inte så överens som vi verkar.
Publicerad: 2015-03-02

Li Jansson.

Braindrain in i utanförskap

KRÖNIKA AV LI JANSSON. En amerikansk forskare räknade en gång ut att en funktionsnedsättning i USA varar i snitt fyra år. Nedsatt rörelseförmåga, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och allergier är exempel på diagnoser som visar att begreppet funktionsnedsättning är brett. En del funktionsnedsättningar är medfödda, andra förvärvas senare i livet.
Publicerad: 2015-03-02

Pär Larshans ser sociala företag som en viktig brygga för andra arbetsgivare som vill arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Foto: Linnea Bengtsson.

”En jättemöjlighet för sociala företag”

SOCIALA FÖRETAG. Just nu är den perfekta tiden för sociala företag att växa. Det anser Pär Larshans, en av Sveriges främsta experter när det gäller företags sociala ansvar och rekrytering av personer med funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2015-02-06

Anna Barsk Holmbom. Foto: Linnea Bengtsson.

GUIDE: Från guldkant till kundmakt

I januari drog en ny fuskdebatt igång. Assistansbolag mutar brukare och anhöriga, påstods det i vissa medier. Vad är sanningen? Används ersättningen felaktigt? Hur vet du som assistansberättigad eller anhörig vad du kan ta emot och vad du INTE kan ta emot? Anna Barsk Holmbom guidar dig.
Publicerad: 2015-02-19

Pernilla SveboLindgren är en av grundarna till ett av Sveriges mest framgångsrika sociala företag - Vägen ut!kooperativen.

Sociala företag måste bli bättre på att sälja

Nu vässar många sociala företag sin marknadsföring. – Det räcker inte att vara bäst på att stötta personer på väg till arbete. Vi måste bli duktigare på att sälja till företag, offentlig sektor och privatpersoner, säger Pernilla SveboLindgren, Vägen ut!kooperativen.
Publicerad: 2015-02-16

Välkomnar till Sociala företagsmässan och mässtidningen Dagens Omsorg gör Penilla Gunther, ordförande för Skoopi, och Sofia Modigh, verksamhetschef. Foto: Linnea Bengtsson.

Dagens Omsorg är mässtidning för Sociala företagsmässan 2015

Människor, idéer och praktiskt företagande står i fokus när Sociala företagsmässan 2015 anordnas av Skoopi i Stockholm den 8-9 april. Dagens Omsorg är officiell mässtidning och gör en storsatsning på nyheter och aktuella reportage om sociala företag.
Publicerad: 2015-02-11

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Solidaritet


Publicerad: 2015-02-09

- Vi har en genuin målkonflikt. Om vi stramar upp reglerna missgynnas personer som har svårt på arbetsmarknaden, säger Clas Olsson, Arbetsförmedlingen. Foto: Camilla Veide.

Ny fuskdebatt kan leda till begränsade lönebidrag

En het fuskdebatt har brutit ut om lönebidrag och andra anställningsstöd. Nu finns risk att det blir svårare att få stöd för personer med funktionsnedsättningar. Även sociala företag kan drabbas.
Publicerad: 2015-02-09

489