Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Dan Engberg. Foto: Anders Lindström.

”Generellt så är det lite segt”

TEMA FUNKTIONSHINDERRÅD. Det finns goda exempel på arbete för tillgänglighet, men generellt så är det lite segt, tycker Dan Engberg, en av föreningsrepresentanterna i kommunala handikapprådet i Falkenberg.
Publicerad: 2015-07-05

Sören Norman.

Gävle: ”Frågor om tillgänglighet handlar om hela samhället”

TEMA FUNKTIONSHINDERRÅD. Fram till 1984 talade man bara om funktionsnedsättning som ett medicinskt problem. Idag har medvetenheten om att sträva efter ett samhälle tillgängligt för alla ökat på många plan. Sören Norman, tillgänglighetssamordnare i Gävle, menar att frågan om tillgänglighet och funktionsnedsättningar berör alla grenar av politiken och samhället.
Publicerad: 2015-07-05

Funktionshinderrådet i Falkenberg. Foto: Anders Lindström.

Falkenberg: Hur tillgänglig är demokratin i kommunen?

TEMA FUNKTIONSHINDERRÅD. Kommunala handikapprådet i Falkenbergs kommun träffas fyra gånger per år, och Dagens Omsorg fick möjlighet att vara med på ett av dessa möten. Detta handlade bland annat om hur tillgänglig demokratin är i kommunen.
Publicerad: 2015-07-05

Harald Strand och Emanuel Mörk. Foto: Linnea Bengtsson.

Förbättra primärvården för personer med utvecklingsstörning och autism

DEBATTARTIKEL. Primärvården måste förbättras för personer med utveckligsstörning och autism. Nu vill vi se att Stockholms läns landsting i samverkan med länets kommuner gör primärvården tillgänglig även för våra medlemmar. För länge har för lite gjorts, skriver Emanuel Mörk, Autism- & Aspergerföreningen, och Harald Strand, Länsförbundet FUB.
Publicerad: 2015-06-26

Harald Strand är författare till LSS-skolan här på HejaOlika. Foto: Linnea Bengtsson.

LSS-skolan lektion 6: Daglig verksamhet

Det är den LSS-insats som berör allra flest personer – och är efterfrågad av många fler. Daglig verksamhet ska ge stimulans, personlig utveckling och meningsfullt innehåll.
Publicerad: 2015-06-18

Frihet för den enskilde och god ekonomi för samhället - så ser de flesta på bilstödet till personer med funktionsnedsättningar. Men nu hotar lägre belopp och ökat krångel, anser Handikappförbunden. Bilden från en demonstration på Leva & Fungera i april 2015. Foto: Linnea Bengtsson.

“Reformen” som kan göra bilstödet sämre och krångligare

Efter att ha legat stilla i mer än 20 år tycker många att det är dags att höja nivåerna för bilstöd till personer med funktionsnedsättning. Då kommer istället förslag om sänkningar och ökat krångel.
Publicerad: 2015-06-10

Finansminister Magdalena Anderssons lagrådsremiss om nya upphandlingsregler sågas av Handikappförbunden. Foto: Linnea Bengtsson.

Handikappförbunden: Regeringens miss kan hindra många att jobba

Handikappförbunden attackerar regeringen på nytt. Denna gång för allvarliga missar i förslaget till nya upphandlingsregler. Missar som leder till att många utestängs från jobb även i framtiden.
Publicerad: 2015-06-10

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Uppföljning


Publicerad: 2015-06-08

annika_jyrwall-akerberg-700.jpg

Annika hyllas av FN-förbundet för kampen för delaktighet

Annika Jyrwall Åkerberg fick idag FN-förbundets pris för sitt arbete med mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2015-06-02

490