Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Stefan Löfven förlorade budgetomröstningen i riksdagen och nu går många av hans satsningar i papperskorgen. Foto: Linnea Bengtsson.

Funktionshindersatsningar i papperskorgen

Stefan Löfvens budgetproposition för 2015 fälldes av riksdagen den 3 december. Istället är det nu allianspartiernas budget som gäller för 2015. Vad betyder det för viktiga frågor inom funktionshinderspolitiken?
Publicerad: 2014-12-05

SV Kulturcollege innehåller ämnesområdena musik, bild, media, hälsa, rörelse och drama, men ger också kunskap inom svenska, data, matte, geografi, historia och samhällskunskap. Foto: SV Kulturcollege.

Har alla samma rätt till utbildning?

DEBATTARTIKEL. Har alla samma rätt till utbildning? Nej, säger vi på Studieförbundet Vuxenskolan. Nu måste målet om allas rätt till utbildning uppnås, skriver bland annat Lars Berge Kleber, ordförande för Afasiförbundet och för Studieförbundet Vuxenskolan, i denna debattartikel.
Publicerad: 2014-12-03

Med duschstolen Carendo kan man få hjälp även med torkning och påklädning utan att flyttas från stolen.

Hygienstol och duschvagn – nya hjälpmedel som underlättar

Hygiensituationerna är ett tungt och riskfyllt arbetsmoment. En universell hygienstol eller en modern duschvagn, där den enskilde kan få hjälp med både tvättning, torkning och påklädning, är ett fokusområde för företaget Arjo Huntleigh.
Publicerad: 2014-12-02

Magnus Crossner glädjer sig åt ännu en framgång - och planerar nu att skapa en stor mötesplats för assistans i Almedalen 2016. Foto: Linnea Bengtsson.

Snabbväxare rustar för fortsatt utveckling i utsatt bransch

– Jag är övertygad om att vår djupa förståelse och egna erfarenheter av personlig assistans gör skillnad. En tredjedel av våra anställda är själva Aiai-användare, säger Magnus Crossner, vd för Kaustik, vars verksamhetsstöd Aiai just nu står inför en stor omdaning.
Publicerad: 2014-12-01

Rehablitering via nätet. Gerd Söderman på Welfare Sverige lanserar ett nytt system för att få hjälp med sjukgymnastiken på distans.

Nu kan sjukgymnaster hjälpa dig träna på distans

I stället för att få träningsprogrammet med hem på ett lätt bortglömt papper så får patienten en pekskärm med tillhörande kinect-kamera, och kan följa sitt program på skärmen samtidigt som sjukgymnasten kan se att programmet fungerar och blir gjort som det ska.
Publicerad: 2014-12-01

Funka för livet anordnades senast våren 2014 i Växjö och hade då cirka 75 utställare och 1500 besökare.

Sydsvensk hjälpmedelsmässa växer till fler orter

I skuggan av de stora mässarrangörerna i storstäderna växer mässan ”Funka för livet” i södra Sverige. Efter två framgångsrika arrangemang i Växjö år 2012 och 2014 utvidgas verksamheten nu med mässor även i Karlskrona och Halmstad.


Publicerad: 2014-12-01

Björn Larsson får ingen draghjälp av svenska landsting - trots det har "zoomen" nu sålts i nästan 300 exemplar.

Elrullstol för terräng spränger 300-vallen

Runt 120 exemplar av Zoom Uphill rullar i Sverige, och totalt har det nu sålts 300 exemplar av denna lätta terränggående elrullstol. Detta trots att den enligt Zoomabilitys vd Björn Larsson är ”alltför bra” och därför inte är godkänd som hjälpmedel av svenska landsting.
Publicerad: 2014-12-01

Anna Barsk Holmbom. Foto: Linnea Bengtsson.

Guide: Så klarar du arbetstidsreglerna

Anna Barsk Holmbom hjälper dig att göra rätt

De nya arbetstidsreglerna inom personlig assistans har blivit en obehaglig överraskning för många. Brukare, anhöriga, anordnare och assistenter – alla berörs. Att göra fel kan få allvarliga konsekvenser. Anna Barsk Holmbom guidar dig rätt.


Publicerad: 2014-10-23

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Minnen dyker upp


Publicerad: 2014-11-23

493