Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Stopp för resor utanför närområdet - det blir ofta konsekvensen av kommunala riktlinjer som begränsar användandet av ledsagarservice enligt LSS. Foto: Linnea Bengtsson.

Kritisk rapport om stora inskränkningar i ledsagarservice

Ska personer som får ledsagning enligt LSS inte kunna resa utanför närområdet? Ska den enskilde dessutom betala omkostnaderna för ledsagaren? Och varför ingår inte alltid personlig service i ledsagningen? Det är kritiska frågor som tas upp av Socialstyrelsen i en ny rapport.
Publicerad: 2015-03-29

Hoppas på en ny utredning om LSS. Ulla-Britt Blomquist har skrivit Socialstyrelsens rapport som idag, 27 mars, överlämnades till regeringen.

Socialstyrelsen till regeringen: Inför ett nytt boendestöd inom LSS

Socialstyrelsen vill införa en helt ny form av boendestöd inom LSS. Det framgår av en rapport som idag lämnades över till regeringen.
Publicerad: 2015-03-27

I Dagens Omsorg nr 1, 2014, berättade Karin Lansky om sin kamp för att sonen ska ha rätt till en kontaktperson enligt LSS.

Nya domar kan stoppa neddragningar av kontaktperson

KOMMENTAR. Två nya domar från kammarrätter kan stoppa kommunala neddragningar inom insatsen Kontaktperson enligt LSS. “Det är glädjande att domarna har varit till den enskildes fördel”, skriver Harald Strand i denna kommentar.


Publicerad: 2015-03-26

Björn Häll-Kellerman. Foto: Linnea Bengtsson.

“En liten tweet kan förändra mycket”

Fler unga måste engagera sig, både i funktionshinderrörelsen och politiken, anser Björn Häll Kellerman. Han är en 26 år gammal ”grön socialist” på en nyckelpost i Stockholms stadshus.
Publicerad: 2015-03-26

Ulla Berndtsson är mamma till Johan, 45 år, med Downs syndrom och aktiv inom FUB.

”En droppe i havet, men det växer till sig”

Finalist i tävlingen "Bästa LSS-kommun": Örgryte-Härlanda stadsdel i Göteborg

FINALIST I TÄVLINGEN “BÄSTA LSS-KOMMUN”. Stadsdelen Örgryte-Härlanda i Göteborg har nominerats till tävlingen Bästa LSS-kommun. Juryn har nu valt ut stadsdelen som en av finalisterna, eftersom man går i bräschen på flera olika områden.
Publicerad: 2016-03-29

Dagens Omsorg satsar på ökad nyhetsrapportering på webben och i nyhetsbrev.

Satsning på webb och nyhetsbrev

LEDARE. Responsen på Dagens Omsorg har varit mycket positiv sedan lanseringen i somras. Det finns ett stort behov av en tidning med fullt fokus på funktionshinderfrågor. Men nu satsar vi digitalt och gör en tillfällig paus med papperstidningen.
Publicerad: 2015-03-23

Sidor ur Dagens Omsorgs tidning för Sociala Företagsmässan 2015.

Officiella tidningen för Sociala Företagsmässan 2015 finns nu för nedladdning

Sociala Företagsmässan 2015 arrangeras av Skoopi den 8-9 april i Stockholm, men redan nu finns Dagens Omsorgs officiella mässtidning för nedladdning så att du kan läsa den på din dator eller surfplatta.
Publicerad: 2015-03-20

elisabethsandlund700.jpg

Vad är föräldraansvaret för en 32-åring?

För en tid sedan, när jag hade hållit ett föredrag kom det fram en kvinna. Jag hade talat om vikten av att värna människovärdet och som ett exempel lyft fram de allt snålare vindarna som blåser i samhället när det gäller stödet till människor med funktionsnedsättning. Och som vanligt hade jag tagit exempel ur mitt eget och min dotters liv.
Publicerad: 2015-03-20

Jan Persson-Edgren finns på plats för att svara på frågor varje förmiddag.

“Jag hoppas jag kan bidra till en ökad trygghet”

Det tog mer än tio år av diskussioner, men nu inför Uddevalla kommun ett ombud för personer med funktionsnedsättningar och äldre. – Jag hoppas jag kan bidra till en ökad trygghet, säger Jana Persson-Edgren.
Publicerad: 2015-03-18

494