Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Susanna Laurin är vd för ett företag som arbetar med att skapa tillgängliga webbplatser.

Du avgör om nya lagen blir en framgång

KRÖNIKA. Din röst behövs! Även efter valet. Sverige kommer efter många år av utredningar att få en ny diskrimineringslag som träder i kraft 1 januari 2015. Men om lagen blir en succé eller inte beror på dig! Du kan göra skillnad, genom att vara tydlig med vad som inte fungerar för just dig.
Publicerad: 2014-10-09

Brukarkkooperativet JAG vädjar till nya ministern Åsa Regner att inte försämra assistansersättningen.

Växande oro för sämre assistansersättning

Oron växer för ytterligare besparingar på assistansersättningen. Nu uppmanas socialminister Åsa Regner att ”inte förstöra möjligheterna för assistansanvändarna med de största behoven”.
Publicerad: 2014-10-07

Nu är Dagens Omsorg nummer 2, 2014 ute hos läsarna.

Dagens Omsorg nummer 2 ute idag

Senaste nytt om nya regeringens funktionshinderpolitik och en stor guide om personliga assistans. Det är lite av innehållet i Dagens Omsorg nr 2 som utkommer idag.
Publicerad: 2014-10-07

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Attityder och bemötande


Publicerad: 2014-10-05

Stefan Löfven med sin nya regering den 3 oktober 2014. Foto: Linnea Bengtsson.

Funkispolitik 2.0

KRÖNIKA. En kombination av traditionellt folkrörelsearbete från funktionshindersrörelsen gentemot socialdemokraterna och mera av ett gerillakrig riktat mot partiledningen i Miljöpartiet ledde till funktionshindersfrågor lyftes fram på ett historiskt sätt i fredagens regeringsförklaring.
Publicerad: 2014-10-06

Idag är Gerd Andén 73 år och har sedan några år tillbaka tagit ett litet kliv tillbaka. Istället är det dottern Cecilia, född året efter Magnus,  som i huvudsak driver det intressepolitiska arbetet vidare tillsammans med sin bror. Foto: Anna Pella.

”Det är vår skyldighet att sprida detta budskap”

Snart 50 år har gått sedan Gerd Andén blev mamma och påbörjade kampen för att personer med de allra största funktions­nedsättningarna ska kunna leva ett gott liv. Tillsammans med sina barn Magnus och Cecilia ser hon det som en skyldighet att sprida den svenska modellen till resten av världen.
Publicerad: 2014-10-22

Fredrick Andréason instruerar nybörjaren Marie Hedenstedt. Foto: Tomas Tirén.

Handigolf: ”Spelet ger frihet”

I golf är det sportens eget handikappsystem som avgör resultaten. Och med hjälpmedel, som till exempel en specialbyggd handigolfbil, kan nästan alla spela.
Publicerad: 2014-10-28

Sonia Koppen.

”Budgeten styr allt mer”

Som socialsekreterare har Sonia Koppen ett jobb där kollegorna är engagerade – men ofta funderar på att hoppa av och byta yrke.
Publicerad: 2014-10-29

497