Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Anna Strand får årets Intra-pris.

Anna tröttnade på att ständigt bli överkörd – hyllas med Intrapriset

Anna Strand får årets Intra-pris för sin kamp för inflytande och egenmakt för personer med utvecklingsstörning.
Publicerad: 2014-09-19

Elisabeth Sandlund skriver om sin dotters Ulrika framträdande på en scen i Malmö.

Nu måste arbetet med att påverka politikerna öka

KRÖNIKA | VALANALYS. Supervalåret 2014 kommer att gå till historien som ett av de märkligare i den svenska politiken. Det dröjer tjugo år tills EU-parlamentsvalet återigen infaller samma år som de allmänna svenska valen. Och dessutom fick vi en ovanligt intensiv svensk valkampanj, ett ovanligt omskakande valresultat och en ovanligt komplicerad regeringsbildning efter valet.
Publicerad: 2014-09-18

Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden.

”Ny regering måste införa jobbgaranti för unga med funktionsnedsättning”

Handikappförbunden räknar med att den kommande S-regeringen höjer lönebidragen och inför en 90-dagars jobbgaranti för ungdomar med funktionsnedsättningar. Dessutom hoppas man på höjda statsbidrag för funktionshindersorganisationer.
Publicerad: 2014-09-18

Med det nya lönetaket för nystartsjobb stoppar regeringen en viktig karriärväg för personer med nedsatt arbetsförmåga, skriver Li Jansson.

De rödgröna får inte drabbas av samma handlingsförlamning

KRÖNIKA | VALANALYS. Får valutgången någon betydelse för hur politiken för personer med funktionsnedsättningar utvecklas? Om vi ser historiskt är det dessvärre få maktskiften som haft någon större påverkan på politikområdets utveckling.
Publicerad: 2014-09-18

Jonas Strandberg fick vänta nio månader på beslutet som gav honom rätt i striden med Försäkringskassan.

Jonas var rättslös i väntan på domen

Jonas Strandberg i Östersund är en av dem som fått vänta länge på ett besked från förvaltningsrätten. Efter nio månader kom domen: han fick rätt mot Försäkringskassan, det var fel att dra in två timmar av den dygnet runt-assistans som han hade haft i många år.
Publicerad: 2014-09-17

Domstolar försenar beslut i onödan

Medborgarnas behov glöms bort på domstolarna. Det kan ta mer än ett år att få ett avslag prövat av förvaltningsrätten. Den mesta tiden fram till ett avgörande i domstolen händer det ingenting med ärendet. Trots detta får den som överklagar ingen begriplig information.
Publicerad: 2014-09-17

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Den viktiga LSS-handläggaren


Publicerad: 2014-09-15

Med det nya lönetaket för nystartsjobb stoppar regeringen en viktig karriärväg för personer med nedsatt arbetsförmåga, skriver Li Jansson.

Bättre kvalitet med företagande i daglig verksamhet

Insatserna för personer med funktionsnedsättning har ett helt eget språk, ofta helt obegripligt för utomstående. Begreppet ”Daglig verksamhet” låter så intetsägande att få ställer följdfrågor. Verkligheten är dock betydligt mer spännande än så.
Publicerad: 2014-09-16

- Jag hörde av en nyanställd att hon introducerats av sin chef med orden ”Håller man inte budget är man odemokratisk”, sägerAnnika Strandhäll. Foto: Linnea Bengtsson.

Alltmer pressat jobb för socialsekreterare

Var tredje socialsekreterare funderar ofta på att byta jobb. Det visar en ny studie. – Det här är ännu mer alarmerande än vad vi har vetat förut, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.
Publicerad: 2014-09-10

499