Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Tidningen om MVT2015 är officiell mässtidning och medföljer Dagens Omsorg nr 3, 2014 som utkommer i mitten av december.

Officiella mässtidningen för MVT2015 finns nu för nedladdning

MVT2015 är den nya mötesplatsen för välfärdsteknologi. Nu finns Dagens Omsorgs specialtidning om MVT2015 för nedladdning så att du kan läsa den på din dator eller surfplatta.
Publicerad: 2014-12-12

arbetsformedlingen450.jpg

Jobbchansen har ökat för personer med funktionsnedsättning

I oktober var 74 000 personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga inskriven hos Arbetsförmedlingen. Det var en minskning med nästan tio procent jämfört med ett år tidigare.
Publicerad: 2014-12-09

Stefan Löfven kan gå vidare med regeringsdeklarationens ambitioner om skärpt diskrimineringslag trots nederlaget i budgetomröstningen. Foto: Linnea Bengtsson.

Regeringen kan gå vidare med skärpt diskrimineringslag

Två tunga vallöften från socialdemokraterna är högaktuella trots rådande regeringskris. Det gäller planerna på att skärpa diskrimineringslagen och att införa en nationell styrning av hjälpmedelsförsörjningen.
Publicerad: 2014-12-09

Thomas Jansson, FUB, kräver i denna debattartikel att LSS ändras. Foto: Linnea Bengtsson.

“Nu har finansdepartementet förstått att många är fångade i fattigdom”

Mitt under brinnande regeringskris har FUB träffat finansdepartementet och diskuterat en annan kris: den allt tuffare ekonomin för personer med funktionsnedsättningar. – Ett bra möte där vi fick förståelse för problemen som vi beskriver i vår rapport “Fångad i fattigdom”, säger Thomas Jansson, FUB.
Publicerad: 2014-12-09

Elisabeth Sandlund skriver om sin dotters Ulrika framträdande på en scen i Malmö.

Funktionshinderfrågor säker förlorare i valrörelsen

Då var det dags igen för en ny valrörelse, rekordsnabbt efter att vi hämtat oss från den förra. En sak kan redan nu sägas med stor säkerhet: Inte heller i denna vända kommer funktionsnedsättningsfrågorna att stå i fokus.
Publicerad: 2014-12-05

Stefan Löfven förlorade budgetomröstningen i riksdagen och nu går många av hans satsningar i papperskorgen. Foto: Linnea Bengtsson.

Funktionshindersatsningar i papperskorgen

Stefan Löfvens budgetproposition för 2015 fälldes av riksdagen den 3 december. Istället är det nu allianspartiernas budget som gäller för 2015. Vad betyder det för viktiga frågor inom funktionshinderspolitiken?
Publicerad: 2014-12-05

SV Kulturcollege innehåller ämnesområdena musik, bild, media, hälsa, rörelse och drama, men ger också kunskap inom svenska, data, matte, geografi, historia och samhällskunskap. Foto: SV Kulturcollege.

Har alla samma rätt till utbildning?

DEBATTARTIKEL. Har alla samma rätt till utbildning? Nej, säger vi på Studieförbundet Vuxenskolan. Nu måste målet om allas rätt till utbildning uppnås, skriver bland annat Lars Berge Kleber, ordförande för Afasiförbundet och för Studieförbundet Vuxenskolan, i denna debattartikel.
Publicerad: 2014-12-03

Med duschstolen Carendo kan man få hjälp även med torkning och påklädning utan att flyttas från stolen.

Hygienstol och duschvagn – nya hjälpmedel som underlättar

Hygiensituationerna är ett tungt och riskfyllt arbetsmoment. En universell hygienstol eller en modern duschvagn, där den enskilde kan få hjälp med både tvättning, torkning och påklädning, är ett fokusområde för företaget Arjo Huntleigh.
Publicerad: 2014-12-02

Magnus Crossner glädjer sig åt ännu en framgång - och planerar nu att skapa en stor mötesplats för assistans i Almedalen 2016. Foto: Linnea Bengtsson.

Snabbväxare rustar för fortsatt utveckling i utsatt bransch

– Jag är övertygad om att vår djupa förståelse och egna erfarenheter av personlig assistans gör skillnad. En tredjedel av våra anställda är själva Aiai-användare, säger Magnus Crossner, vd för Kaustik, vars verksamhetsstöd Aiai just nu står inför en stor omdaning.
Publicerad: 2014-12-01

499